Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απ’ το να συνδυάζεις δουλειά με διασκέδαση. Έτσι δεν είναι; Κι όταν η δουλειά σε φέρνει για πολλοστή φορά κοντά σε φίλους, το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις.

Έτσι, όταν ο Γιώργος Ζερβός μας είπε ότι θα έπαιζε στο ΙΛΙΟΝ Plus, στην Κοδριγκτώνος, δεν το σκεφτήκαμε ιδιαίτερα. Ούτε καν το δελτίο τύπου δε διαβάσαμε. Κι αυτό μας βγήκε σε καλό, καθώς εκτός από τον Γιώργο με τους Swingin’ Cats, στο ΙΛΙΟΝ συναντήσαμε και τους Jazzmatazz, αλλά και αρκετούς χορευτές από την ομάδα Athens Boogie.

Δύο σε ένα, που λένε, και οι χορευτές ως …κερασάκι στην τούρτα!!! Μια …τούρτα που ξεκίνησε με τους Jazzmatazz σε ρυθμούς swing, με ελληνικό στίχο που σχολιάζει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, διασκευές κλασικών jazz μελωδιών που κοντεύουν να τα …κατοστήσουν και τον «απαραίτητο» Μανώλη Χιώτη, αγαπημένο του groove μουσικού κινήματος που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

swingin_cats_2016_01_024

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Παυλέας και η ερμηνεύτρια Μαρία Βασιλοπούλου, με τους μουσικούς των Jazzmatazz, την προσθήκη, σε κάποια κομμάτια, του Γιώργου Ζερβού και σε συνδυασμό με τις χορογραφικές παρεμβάσεις των Athens Boogie, δημιούργησαν γρήγορα μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που μεταδόθηκε σε όλο τον χώρο, παρακινώντας τον κόσμο να χορέψει.

Το διάλειμμα, απαραίτητο για την αλλαγή …φρουράς, μας έδωσε την ευκαιρία να ηρεμήσουμε λίγο και να ξεϊδρώσουμε, αλλά όχι για πολύ. Οι Swinging’ Cats, έλαβαν θέσεις στην εκκίνηση… χμ… συγγνώμη, στη σκηνή και ξεκίνησαν με τη σειρά τους να μας παρασύρουν στο ρυθμό τους.

Ο Γιώργος Ζερβός και η Τζένη Χατζοπούλου πήραν τη σκυτάλη (στα μικρόφωνα) και ανέβασαν το κέφι και τις θερμοκρασίες ακόμα πιο ψηλά με την ενέργεια που τους χαρακτηρίζει παλαιόθεν. Οι Swingin’ Cats συνεχίζουν ακάθεκτοι την …παράδοση που οι ίδιοι δημιούργησαν κι ας λείπει η Penny. Άλλωστε τα πρώτα δείγματα γραφής της Τζένης δείχνουν ότι η μπάντα σύντομα θα φτάσει τα ίδια υψηλά standards που έθεσαν με την προηγούμενη πορεία τους.

Οι μουσικές επιλογές των Swingin Cats’, με Χιώτη, swing, jazz και ροκ εξάρσεις, δεν άφησαν …ασυγκίνητο κανέναν, αφού, πολύ γρήγορα, όλοι οι θεατές άρχισαν το χορό, ακόμα και …καθιστοί, ενώ οι Athens Boogie συνέχισαν να δίνουν τη δική τους παράσταση. Οι αναφορές σε κομμάτια από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο δείχνουν μια «στροφή» των Swingin’ Cats. Στα highlights της βραδιάς και τα ντουέτα των γάτων με τον Παυλέα των Jazzmatazz.

Άλλη μία «καινοτονία» του γκρουπ είναι η προσθήκη των δύο χορευτριών τους. Οι Ευγενία Λιάκου και Μαριλένα Μπάσαρη ανέδειξαν τα τραγούδια στα οποία συμμετείχαν σε …παράσταση, κερδίζοντας τα βλέμματα και τα χειροκροτήματα του κοινού.

swingin_cats_2016_01_029

Η ενέργεια και το κέφι σε κάθε live των Swingin’ Cats απλώνεται πολύ γρήγορα στον χώρο και σύντομα ξεκινάει η «επικοινωνία» και η αλληλεπίδραση με το κοινό, γεγονός που προσθέτει ζωντάνια και φρεσκάδα στις εμφανίσεις τους. Η …ένωσή τους με τους Jazzmatazz στο live που παρακολουθήσαμε, δημιούργησε συνολικά μια εκρηκτική παράσταση που όσοι παρακολούθησαν θα θυμούνται για καιρό.

Για την ιστορία, αναφέρουμε τα μέλη των δύο συγκροτημάτων που μας συνεπήραν στους ρυθμούς τους :Jazzmatazz : Κιθάρα, φωνή: Παυλέας Φωνή: Μαρία Βασιλοπούλου Ντραμς: Διονύσης Κώνστας Πιάνο: Νίκος Δρογώσης Κλαρίνο, lap steel guitar: Γιώργος Κούτρας Κοντραμπάσο: Γιώργος Κοκκινάρης Φυσαρμόνικα: Ιάκωβος Κρόκος

Swingin Cats : George Zervos: Φωνή, Ηλ. κιθάρα Αλέξανδρος Δανδουλάκης: Ηλ. κιθάρα Στάθης Παρασκευόπουλος: Κοντραμπάσο Δημήτρης Καλονάρος: Τύμπανα Τζένη Χατζοπούλου: Φωνή Διονύσης Κοκόλης: Τρομπέτα Sam Marlieri: Τενόρο Σαξόφωνο Βαγγέλης Κατσαρέλης: Ενορχήστρωση Πνευστών Επιμέλεια Ήχου: Γιώργος Φιλικόζης Χορεύτριες των Swingin’ Cats: Ευγενία Λιάκου, Μαριλένα Μπάσαρη

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here