Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος

Περίμενα με αγωνία μια καλή, ποιοτική ταινία που να μπορώ να απολαύσω αυτό που πραγματικά θέλω να βλέπω: αγνές brutal σκηνές, ξύλο και δράση. Εντάξει, καλή η χρυσόσκονη των Oscar αλλά πάει πέρασε! Καιρός να επανέλθουμε στα επίγεια. Για φέτος τουλάχιστον μας έλειπε μια action movie που δεν θα μας νυστάξει ούτε θα μας προκαλέσει χασμουρητά μέχρι δακρύων. Και έρχεται, λοιπόν, αυτός ο φαλακρός τύπος με τις μεγάλες πλάτες, να σώσει την παρτίδα. Ή μήπως καταστρέφει πιο πολύ το δικό του όνομα, πέφτοντας όλο και πιο χαμηλά; Ο λόγος για το Wild Card, λοιπόν, τη χειρότερη κατά πολλούς ταινία του Jason Statham

wild_card_afisa_2015_03

Δεν κρύβω πως η βαθμολογία της ταινίας με αποθάρρυνε να την δω, αλλά Statham είναι αυτός! Και ας φεύγει η βαθμολογία επικίνδυνα μακριά από τα 5 αστέρια, και ας τον λένε ατάλαντο… Κρίμα όμως για όλους τους κουλτουριάρηδες, γιατί ο Ιάσονας έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του! Και δεν το λέει αυτό ένας φανατικός θαυμαστής του, αλλά ένας άνθρωπος που ό,τι ποιοτικό και να του σερβίρεις, πάντα θα αναζητήσει μια απόδραση στα χαρακώματα. Έχοντας δει την ταινία αναρωτιέμαι: ξεχνάμε με ποιον έχουμε να κάνουμε; Ο κύριος Statham δεν είναι Marlon Brando, δεν έχει την απίστευτη υποκριτική ικανότητα του Al Pacino, είναι όμως τίμιος και κρατά γερά τα σκήπτρα των action heroes, ως το τελευταίο ενεργό μέλος αυτών. Γιατί, αν το σκεφτούμε, τι το ιδιαίτερο είχαν οι Stallone, Schwarzenegger και πολλοί άλλοι πέρα από την τιμιότητά τους και τον brutal χαρακτήρα τους; Παιδιά, γι’ αυτές τις ταινίες είναι φτιαγμένοι, όχι για σεμινάρια υποκριτικού ταλέντου και δακρύβρεχτες ερμηνείες.

wild_card_2015_03

Έτσι και σε αυτήν την ταινία, ο Jason Statham στον ρόλο του Nick Wild, δεν ξεφεύγει από τον γενικό κανόνα των ταινιών που έχει κάνει: ένας επιθετικός, κλειστός τύπος που παλεύει με τα ίδια του τα πάθη αλλά ποτέ δεν θα διστάσει να τα βάλει με τα μεγάλα κεφάλια και να βγει νικητής τις περισσότερες φορές. Μια φιγούρα τραγική που θέλει αλλά δεν αφήνει τον εαυτό του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μην προτιμώντας την αγάπη και τις λίγες στιγμές ηρεμίας από τους κινδύνους που θέτει ο ίδιος τον εαυτό του. Η μάχη του με τη Μαφία θα τον βγάλει νικητή, καθώς είναι σκληρό καρύδι για να λυγίσει, σπάζοντας πολλά ανθρώπινα πλευρά μέχρι να τα καταφέρει. Αυτός είναι ο Jason Statham! Ένας 46χρονος ηθοποιός (;) που δεν έχει και σπουδαίες περγαμηνές, αλλά είναι τίμιος. Και σταθερός σε ό,τι κάνει, μετρώντας περίπου 20 χρόνια σημαντικών παραγωγών(“Parker”, “The Expendables”, “The Transporter”, “Thai Boxing”, “Lock Stock and Two Smoking Barrels” ) όπου οι γροθιές και η δύναμή του τον κρατούν σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις.

Το “Wild Card” λοιπόν δεν είναι μια κακή παρένθεση γι’ αυτούς που θέλουν να μειώσουν τον Statham. Δεν αξίζει να τη δεις και στο σινεμά, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα σε ενεργοποιήσει και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου.

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την SPENTZOS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here