1/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Κάπως έτσι αισθάνεται η Florence Welch, η «κινητήρια» δύναμη του συγκροτήματος Florence + The Machine.

H Florence και το συγκρότημά της εμφανίστηκαν στη δισκογραφία με το “Lungs” το 2009, ένα άλμπουμ που έκανε αίσθηση και έδωσε στη Welch και τους μουσικούς της το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ στα Brit Awards.

Πριν ένα μήνα, η Florence + The Machine, κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο “Ceremonials”, το οποίο σημειώνει εξαιρετική επιτυχία στα charts όλου του κόσμου.Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Βρετανία βρέθηκε στο Νο 1 ενώ στην Αμερική έφτασε μέχρι το Νο6 του Billboard 200, με τα «επιμέρους» charts της ροκ και alternative κατηγορίας να την βρίσκουν στην πρώτη θέση.

Αυτή η επιτυχία της Florence την έχει «μεθύσει» : “Η αντίδραση του κόσμου είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αφού αρέσει τόσο στον κόσμο, τότε δεν είναι μια καταστροφή”, αστειεύτηκε η Florence σε συνέντευξή της. Όλα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά και είμαι πολύ ενθουσιασμένη”, συνέχισε η τραγουδίστρια, η οποία αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε στοιχεία από το πρώτο της άλμπουμ και τα προσάρμοσε στο δεύτερο. Περισσότερο μοιάζει με εξέλιξη του “Lungs”, παρά για ένα νέο διαφορετικό άλμπουμ. Ο πρωταρχικός μου στόχος ήταν να δημιουργήσω ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με την έννοια της ομοιογένειας και όχι μια συλλογή τραγουδιών”, εξηγεί η Florence. Πιστεύω ότι αυτό το άλμπουμ είναι ένα είδος αντανάκλασης του να έχει κανείς iPod. Νομίζω πως πρόκειται για κάτι τέτοιο, ότι είναι μέρος αυτή της γενιάς”, συνέχισε η καλλιτέχνις στο ET Online.

Διαλέγοντας στοιχεία της soul μουσικής, στοιχεία ακόμα και από hip – hop επιρροές πρόκειται για μια ανάμειξη διαφορετικών μουσικών στιλ που πραγματικά με εμπνέουν”, ολοκλήρωσε η Florence για το Ceremonials.

Όπως και να έχει, το άλμπουμ της είναι πραγματικά πολύ καλό και οι πωλήσεις το αποδεικνύουν περίτρανα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here