10/2/2011
www.musiccorner.gr

 Stelia
(σε …meeting με τη
Χρύσα Κοσμίδου)

Είναι νέα, ωραία και μας …ταξιδεύει! Η Stelia είναι ένα φρέσκο πρόσωπο στην ελληνική μουσική βιομηχανία που πρόσφατα κυκλοφόρησε τη πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “ένα ταξίδι“.

Mπορεί τα τραγούδια του πρώτου της cd να κινούνται σε pop ρυθμούς, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως πριν κατασταλάξει σε αυτού τους είδους τη μουσική είχε συμμετάσχει στις hip hop συλλογές «The ultimate sounds» και «Χ-posed», αλλά και σε μια παιδική σειρά παραμυθιών με τίτλο «Οι περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη»!

Σήμερα φιλοξενούμε τη Stelia στο Meeting Point, ζητώντας να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα… Ας δούμε λοιπόν, όσα είχε να μας πει…

Music Corner: Stelia! Από πού προκύπτει αλήθεια το όνομά σου;
Stelia: Το όνομα μου δεν προκύπτει από κάπου, έτσι με φωνάζουν από μικρή!

Music Corner: Άφησες τη Θεολογία για να ασχοληθείς με το τραγούδι. Έχεις μετανιώσει για αυτή σου την επιλογή;
Stelia: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Με τη μουσική ασχολούμαι από πολύ μικρή, καθώς ξεκίνησα τις μουσικές μου σπουδές στα οχτώ μου μαθαίνοντας αρμόνιο. Αυτό σημαίνει ότι η αγάπη και η ενασχόληση μου με τη μουσική υπήρχε παράλληλα με το σχολείο και αργότερα στο Πανεπιστήμιο. Οι σπουδές μου στην Θεολογία αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είναι η σχολή που συνδυάζει τη φιλοσοφία με την αλήθεια και την κοινωνιολογία με την ιστορία του ανθρώπου. Πραγματικά, θεωρώ ότι έμαθα πολλά σ’ αυτή τη σχολή. Δεν άφησα, λοιπόν, τη Θεολογία για το τραγούδι, αυτό ήταν κάτι που προέκυψε φυσιολογικά στη ζωή μου. Ακόμη, δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου, γιατί εγώ είμαι υπεύθυνη γι’ αυτές.

Music Corner: Οι γονείς σου, σου στάθηκαν όταν έκανες στροφή στην επαγγελματική σου πορεία;
Stelia: Ένα πράγμα που με κάνει χαρούμενη είναι που έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν, αυτοί είναι οι γονείς μου, οι οποίοι είναι πάντα στο πλευρό μου. Έτσι, νιώθω πιο ασφαλής και αισιόδοξη για το μέλλον.

Music Corner: Υπήρξε κάποιος που σε παρότρυνε έντονα να ασχοληθείς με το τραγούδι;
Stelia:
Όπως, ανέφερα και νωρίτερα ξεκίνησα τις μουσικές μου σπουδές σε μια ηλικία που άλλοι έπαιρναν αποφάσεις για εμένα, οπότε σίγουρα η οικογένεια μου έπαιξε σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν, όμως, δύο άνθρωποι που με ώθησαν και με στήριξαν να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους παραγωγούς μου, Lorenzo Carriere και Χρήστο Μελαχροινό. Χαίρομαι πολύ που είναι δίπλα μου και τους ευχαριστώ για όσα έχουν κάνει για μένα.

Music Corner: Σε talent show θα πήγαινες; Πιστεύεις ότι μια τέτοια κίνηση θα έδινε ώθηση στη καριέρα σου;
Stelia:
Ίσως να πήγαινα. Δεν μπορώ να ξέρω, όμως, αν θα έδινε ώθηση στην καριέρα μου ή όχι. Βέβαια, θεωρώ ότι είναι πολύ καλό που υπάρχουν τα talent shows γιατί μέσα από αυτά σου δίνεται μια ευκαιρία για να σε γνωρίσει ο κόσμος, αλλά και να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον χώρο της μουσικής.

Music Corner: Όταν τελείωσε η ηχογράφηση του πρώτου σου album «Ένα ταξίδι», πώς ένιωσες ακούγοντάς το ολοκληρωμένο;
Stelia:
Ένιωσα ότι ξεκινάει το ταξίδι μου στη μουσική. Ένα ταξίδι με πολλά χρώματα και έντονες εικόνες. Κάπου εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την δισκογραφική μου εταιρία, τη LYRA, που πίστεψε σε εμένα, καθώς και τους παραγωγούς μου Lorenzo Carriere και Χρήστο Μελαχροινό που υπογράφουν το album.

Music Corner: Ξεχωρίζεις κάποιο από τα τραγούδια σου;
Stelia:
Αγαπώ όλα τα τραγούδια του album, το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα και αισθητική. Όλα, όμως, έχουν ένα κομμάτι μου, οπότε δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιο… είναι μια νέα πρόταση, θα έλεγα, που εύχομαι να σας ταξιδέψει και να την αγαπήσετε και εσείς.

Music Corner: Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που αυτή την περίοδο κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, σε μια αγορά μάλιστα που υποφέρει. Τι πιστεύεις ότι θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους άλλους;
Stelia:
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά συναγωνισμός στη μουσική. Με τον ανταγωνισμό μεγαλώνει το «εγώ» μας και ίσως να ξεφεύγουμε από το στόχο μας… Η μουσική για μένα δεν είναι η προβολή του «εγώ» μου αλλά η έκφραση συναισθημάτων και βιωμάτων… Όσον αφορά στο τι θα με κάνει να ξεχωρίσω, ας αφήσουμε τον κόσμο να το κρίνει.

Music Corner: Με ποιον Έλληνα και με ποιον ξένο τραγουδιστή θα ήθελες να συνεργαστείς;
Stelia: Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που θαυμάζω και θα ήθελα να συνεργαστώ. Από τους εγχώριους καλλιτέχνες ξεχωρίζω τους Onirama, τον Μύρωνα Στρατή και τον Γιώργο Παπαδόπουλο, οπότε θα μ’ άρεσε να συνεργαστώ μαζί τους. Όσον αφορά στους ξένους καλλιτέχνες υπάρχουν πολλοί που αγαπώ, όπως η Christina Aguilera, η Alicia Keys αλλά είμαστε στην Ελλάδα, οπότε δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.

Music Corner: Στη Eurovision θα πήγαινες;
Stelia: Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε έναν μουσικό διαγωνισμό, όπως η Eurovision, με ένα τραγούδι, όμως, που να μου ταιριάζει σαν ύφος και φυσικά να έχει ελληνικό στίχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here