21/3/2013
Γράφει η Γιάννα Παναγιωτοπούλου
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου
www.musiccorner.gr

Σάββατο 16 Μαρτίου και το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκινάει από το Gazoo και μια συναυλία διοργανωμένη από το ραδιοφωνικό σταθμό Δίεση 101,3  με τιμώμενο πρόσωπο τη Μαριέττα Φαφούτη. Φτάνω εκεί κατά τις 23.00, βρίσκω τη φωτογράφο μας Χαρά Γερασιμοπούλου και καθόμαστε αναπαυτικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με αμφιθεατρική διάταξη ώστε να μπορεί το κοινό να βλέπει τη σκηνή απ’ όποιο σημείο κι αν βρίσκεται.

Γύρω στις 23.30 τα φώτα χαμηλώνουν γεγόνος που σηματοδοτεί την έναρξη του live! Κώστας Ζορμπάς, Esterina και Rsn, με άλλα  λόγια χορδές και φλεγόμενα τάστα, μια soul φωνή, μίκτες και σκρατσαρίσματα κατακλύζουν τη σκηνή του Gazoo! Ας πούμε δυο λόγια λοιπόν για το μουσικό τρίο που ανοίγει τη βραδιά, το οποίο όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο δελτίο τύπου κέρδισε τις εντυπώσεις ήδη  από τις πρώτες  εμφανίσεις του το Νοέμβριο στο Σταυρό του  Νότου, πάντα στο πλευρό της Μαριέττας Φαφούτη. Πρόκειται για προηχογραφημένες funk και soul μελωδίες δια χειρός RSN πάνω στις οποίες πατάει η εκφραστικότατη φωνή της Εsterina και όλα αυτά συνοδευόμενα από την ηλεκτρική κιθάρα του δεξιοτέχνη Κώστα Ζορμπά. Η επιτυχία αυτή πιστεύω πως οφείλεται στην πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα της συγκεκριμένης μουσικής σύμπραξης καθώς επίσης και στην σκληρή προσπάθεια που προφανώς έχουν καταβάλει. “Falling Down”και “Love is good” είναι δύο από τα τραγούδια που ακούστηκαν και θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο album των Estrerina & RSN, στο οποίο θα συμμετέχει και ο Κώστας Ζορμπάς με την κιθάρα του. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στα αυτιά μου το «All the people» ένα remix του RSN.

Από άποψη σκηνικής παρουσίας τώρα η φρεσκάδα, το κέφι, και η αισιοδοξία που εκπέμπουν καθώς επίσης και οι χορευτικές ικανότητες της Esterina είναι μερικοί ακόμη παράγοντες που λειτούργησαν θετικά. Μας κράτησαν συντροφιά για περίπου μίση ώρα αποχωρώντας από τη σκηνή κατά τις 00.00  με τελευταίο κομμάτι το “I ‘m gone”…

Η αναμονή δεν κράτησε πάνω από 5 λεπτά, γεγονός  που δεν θα μπορούσε παρά να εκτιμηθεί και να αναφερθεί μιας και δεν είναι συχνό φαινόμενο!

Εκεί λοιπόν γύρω στις 00.05 η σκηνή και το κοινό υποδέχονται τη Μαριέττα Φαφούτη και άλλους δέκα μουσικούς! Η disco διάθεση είναι έκδηλη πριν ακόμα ηχήσουν οι πρώτες νότες! Αναφέρομαι φυσικά στο στυλιστικό κομμάτι που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο σε μια αποκριάτικη συναυλία. Η Μαριέττα φορούσε ένα φόρεμα στο κόκκινο της φωτιάς και είχε κάνει τα μαλλιά της μπούκλες, όμως την παράσταση έκλεψαν τα μακριά σε σχήμα μπάλας σκουλαρίκια της! Για τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, φανταστείτε ψιλοκάβαλα παντελόνια καμπάνα, μισάνοιχτα πουκάμισα για τους άντρες, γυαλιά ηλίου και ό,τι κραυγαλέο μπορεί να βάλει ο νους σας, τα απαιτούμενα δηλαδή για την περίσταση!

Το “Eye of the tiger” είναι το εναρκτήριο κομμάτι, σε ντίσκο πάντα εκδοχή αλλά η Μαριέττα σταματάει στις πρώτες κιόλας νότες και δηλώνει: «Δεν θα συνεχίσω αν δεν έρθετε μπροστά». Το κοινό κάπως δειλά ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και έτσι συνεχίζεται κανονικά η ροή του προγράμματος… Ακολουθεί το “Become the sun”. Βλέπεις τη Μαριέττα να τραγουδάει «…and I just wanna be the sun» με το φως να λούζει τις ξανθιές της μπούκλες, και αυτό το υπέροχο χαμόγελο που δεν χάνεται ποτέ από το πρόσωπο της και σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε πραγματικά να είναι ο ήλιος!!!

Ακολουθεί το “Galaxy D” και προλογίζοντας το η Μαριέττα καλεί να χειροκροτήσουν αυτοί που κάποια στιγμή στη ζωή τους «έχουν φάει χυλόπιτα». Το “Don’t stop”, μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, είναι το πρώτο τραγούδι στο οποίο το κοινό λύνεται πραγματικά. Από το σημείο αυτό και έπειτα όλα συμβαίνουν από μόνα τους: ο κόσμος είναι σε μια εύθυμη κατάσταση τραγουδάει, χορεύει πολύ, σκάει χαμόγελα… με λίγα λόγια η ατμόσφαιρα είναι άκρως εορταστική!

Aκολουθούν δικά της κομμάτια όπως τα «Get up”, “June 2”, “Try” και γενικώς τα περισσότερα κομμάτια του album “Homemade Joy”, καθώς επίσης και τα “Goodbye my love”, “Fly high” και φυσικά το “Don’t stop” από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά “Try a little romance”. Από μια βραδιά disco δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν και οι …Abba, η ερμηνεία του “Voulez vous” είναι ένα από τα highlights του Σαββάτου, όπου κοινό και μουσικοί χορεύουν και τραγουδούν ξέφρενα!

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ήταν επίσης  η διασκευασμένη εκτέλεση του “Down in Mexico” των The Coasters, καθώς είναι ένα τραγούδι που προσωπικά δύσκολα μπορούσα να φανταστώ σε disco ρυθμους, παρόλαυτα δεν μας απογοήτευσε. Εδώ να πούμε ότι ο ήχος τόσο από το ντέφι όσο και τα φωνητικά, που ήταν μοιρασμένα σε  δύο γυναίκες και δυο άντρες οι οποίοι στέκονταν στα δεξιά της σκηνής, ήταν άκρως απαραίτητα και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση του disco σκηνικού, τόσο αισθητικά όσο και ακουστικά.

Σιγά σιγά η βραδιά οδεύει προς το τέλος της και ακούγεται το πολυαναμενόμενο “Kookoobadi”, κατά τη διάρκεια του οποίου έρχεται η αποθέωση από το κοινό! Όλοι χορεύουν, τραγουδάνε, χοροπηδάνε κάτω από τα φώτα  που αναβοσβήνουν ρυθμικά και κάπως έτσι φτάνουμε στο encore.

Μπάντα και ερμηνεύτρια υποκλίνονται και ξαναπαίρνουν τις θέσεις τους για τρία ακόμη τραγούδια: το “Stay” και το “Do you love me” των Dave Klark Five καθώς και μια έκπληξη που μας επεφύλαξε η Μαριέττα. Ζήτησε, λοιπόν, ως προσωπική χάρη να τραγουδήσει αλλά και να μπορέσει να χορέψει ταυτόχρονα το δικό της “Kookoobadi” και φυσικά η παράκληση της δεν θα μπορούσε να μη βρει ανταπόκριση! Έτσι δίνει τον τόνο από το αρμόνιο και απομακρύνεται οριστικά από τη μαύρη καρέκλα της!

Κάπως έτσι η συναυλία φτάνει στο τέλος της ακριβώς όπως ήθελε η Μαριέττα: «Θριαμβευτικά!!». Ο κόσμος μένει για το πάρτι που ακολουθεί κι εγώ φεύγω τραγουδώντας το “Βecome the sun”!

Το tracklist της βραδιάς…

Eye of the tiger
Become the sun
I can forget ή GalaxyD
Fly high
You got it
Don’t stop
Lalala
Voulez vous
Goodbye my love
June 2
Hocus Pocus
Serious love
Picos 1
Picos 2
What a feeling
Get up
Down in Mexico
Try
Bang Bang
Kookoobaldi
Fame
Sail away
Age of aquarious

Encore
Stay
Do you love me
Kookoobaldi

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here