14/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει η Χρύσα Κοσμίδου

Βέλγιο – Με ομόφωνη αγάπη πάνε στο Dusseldorf οι Witloof Bay

Κοινό και επιτροπή αποφάσισαν πως το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει φέτος  το Βέλγιο στην Eurovision είναι το “With Love” των Witloof Bay.

Σίγουρα αυτό το τραγούδι θα μείνει στη μνήμη μας, γιατί οι ερμηνευτές δεν λένε σχεδόν τίποτα άλλο, εκτός  από τον στίχο …“With Love”! Ούτε η σκηνική παρουσία είναι τίποτα το ιδιαίτερο, οπότε βασίζονται στο γεγονός ότι θα μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ανακυκλώνοντας συνεχώς τον τίτλο του τραγουδιού. Ποιος ξέρει… Ίσως και να πετύχει!

Μάλτα – Ο Glen και οι μασκοφόροι

Ο Glen Vella και το τραγούδι “One Love” θα εκπροσωπήσουν φέτος τη Μάλτα στην Eurovision. Ο Glen “στέφθηκε” νικητής στον εθνικό τελικό της Μάλτας ανάμεσα σε 16 υποψήφια τραγούδια.

Τoν Glen πλαισιώνουν δύο χορευτές ντυμένοι στα μαύρα με κόκκινες μάσκες, ενώ τρεις γυναίκες με το ανάλογο ντύσιμο στέκονται πίσω του σχεδόν ακίνητες και τραγουδούν μαζί του.

Το τραγούδι χαρακτηρίζει ο ηλεκτρονικός ήχος και μερικά χρόνια πριν θα είχε σίγουρα μια καλή θέση. Πάντως στον τελικό, η διαφορά του σε ψήφους με το δεύτερο τραγούδι ήταν πολύ μικρή.

Ισλανδία – Εκτός Eurovision το μεγάλο φαβορί

Ο Sigurjon Brink ήθελε να συμμετάσχει στην Eurovision, αλλά δυστυχώς πριν ένα μήνα έφυγε από τη ζωή και οι στενοί του φίλοι θέλησαν να εκπληρώσουν το όνειρό του. Έτσι, όπως όλα δείχνουν οι Ισλανδοί ψήφισαν τον φετινό τους εκπρόσωπο για την Eurovison με βάση το συναίσθημα. Το τραγούδι που επέλεξαν φέρει τον τίτλο “Aftur heim” και το συγκρότημα το απαρτίζουν στενοί φίλοι του Brink (Sjonni Brink’s friends).

Τρεις κιθάρες, ένα πιάνο, ντραμς και μαζί έξι φωνές ενώνονται, όχι μόνο για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους, αλλά για να τιμήσουν έναν αδικοχαμένο φίλο τους. Το μέχρι πρότινος φαβορί, Yohanna (η οποία είχε εκπροσωπεί ξανά την Ισλανδία το 2009), πήρε την δεύτερη θέση στον εθνικό τελικό της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here