5/11/2010
www.musiccorner.gr

Εκτός από μουσικό φαινόμενο, εκτός από εκκεντρική μορφή, εκτός από το ότι αποτελεί τη σύγχρονη βασίλισσα της ποπ, πλέον η Lady Gaga θα είναι και …μάθημα σε πανεπιστήμιο!

Το μάθημα το οποίο θα λέγεται «Lady Gaga And The Sociology Of The Fame» θα διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο της Ν. Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών από το νέο έτος. Καθηγητής θα είναι ο Mathieu Deflem, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει συναντήσει τη Lady Gaga πέντε φορές και πως έχει παρακολουθήσει 28 συναυλίες της!

«Βλέπω την Gaga ως ένα κοινωνικό γεγονός και έτσι θα μελετηθεί. Δεν έχει να κάνει με το ίδιο το πρόσωπο, το άτομο αλλά ούτε και με την μουσική της. Η ουσία εδώ βρίσκεται στο γεγονός ότι σε μια κοινωνία έτσι όπως τη γνωρίζουμε, η Gaga έχει 10 εκατομμύρια οπαδούς στο Facebook και άλλα έξι εκατομμύρια κόσμο στο Twitter. Και αυτό αποτελεί τελικά ένα κοινωνικό φαινόμενο» λέει σχετικά με το θέμα ο καθηγητής Deflem.

Όσον αφορά το μάθημα, οι σπουδαστές θα εξετάσουν τον ρόλο που έπαιξαν στην πορεία της τραγουδίστριας τόσο οι στρατηγικές marketing, όσο και η gay κουλτούρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here