19/4/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Στον πολύ όμορφο και ζεστό χώρο του Rhytmos Stage βρεθήκαμε το βράδυ της Παρασκευής για να παρακολουθήσουμε τη live εμφάνιση του Μιχάλη Εμιρλή και του Σταύρου Μιχαλακάκου. Οι δύο νεαροί σε ηλικία τραγουδιστές, με ανεβασμένη διάθεση και πολύ κέφι μας χάρισαν μια βραδιά γεμάτη αγαπημένες μουσικές και αστείες στιγμές, καθώς τα πειράγματα με τα τραγούδια εναλλάσσονταν διαρκώς!

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τα φώτα χαμήλωσαν, οι μουσικοί πήραν τις θέσεις τους και ο Σταύρος με τον Μιχάλη ανέβηκαν στη σκηνή για να μας καλωσορίσουν με το «Νύχτωσε νύχτα» του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα. Στη συνέχεια ο Μιχάλης Εμιρλής έβαλε «Φωτιά στα παραμύθια», ερμηνεύοντας το πρώτο από τα τραγούδια του καινούριου του ομώνυμου δίσκου. Ξεχωρίσαμε επίσης το «Από την πρώτη μας στιγμή», που είναι και το πρώτο videoclip και το «Χωρίς Δουλειά», ένα χιουμοριστικό αλλά επίκαιρο τραγούδι! Ακούσαμε όμως εκτός από τα νέα, όλα τα παλιότερα κομμάτια του που έχουν αγαπηθεί από το κοινό όπως το «Αυτό που σ’ αρέσει», «Νιώθω το τέλος να πλησιάζει» και φυσικά την «Πίπα της ειρήνης» που ήταν και η πρώτη του μεγάλη επιτυχία.

Σε αντίθεση με το Μιχάλη Εμιρλή όπου το ρεπερτόριό του βασίστηκε στην προσωπική του δισκογραφία, από τον Σταύρο Μιχαλακάκο ακούσαμε κυρίως διασκευές, κάτι πολύ λογικό εφ’ όσον ο πρώτος του δίσκος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Πάντως μας έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα μιας και το «Να με καταστρέψεις γλυκά» έχει γίνει ήδη ραδιοφωνική και διαδικτυακή επιτυχία (στο youtube έχει ξεπεράσει το 1.000.000 χτυπήματα!) και το «Μη χαθείς» (εκ παραδρομής γράψαμε “μη φύγεις”, μας συγχωρείτε!) είναι ένα εξ’ ίσου όμορφο και ιδιαίτερο τραγούδι (φυσικά τα ακούσαμε και τα δύο στο live). Εξάλλου όπως έχουμε ξαναπεί ο Σταύρος διαθέτει μία υπέροχη φωνή, κάτι το οποίο επιβραβεύτηκε και στο Rythmos Stage μιας και το κοινό ενθουσιαζόταν κάθε φορά που ανέβαινε στη σκηνή. Με επιλογές κυρίως από την punk rock σκηνή (Blur, White Stripes, Kings of Leon κλπ), έδωσε μια πιο ροκ πινελιά στη βραδιά.

Πολλά ήταν τραγούδια, πολλά και τα αστεία και τα πειράγματα μεταξύ των δύο καλλιτεχνών. Το δίπτυχο νέος – παλιός, η έλλειψη δισκογραφίας του Σταύρου, η αγγλική προφορά του Μιχάλη ήταν μερικές από τις αφορμές. Βέβαια ιδιαίτερα προς το τέλος οι μεγάλες παύσεις ανάμεσα στα τραγούδια έγιναν λιγάκι κουραστικές, αν και είναι κάτι το οποίο θεωρώ πως όσο πιο δεμένο γίνεται το πρόγραμμα, τόσο πιο πολύ θα βελτιώνεται. Όχι βέβαια στο “Ρυθμός Stage”, στο οποίο δεν έχουν άλλη εμφάνιση, αλλά στη πορεία, αφού οι πληροφορίες μας λένε ότι θα συνεχίσουν μαζί και σε άλλους χώρους…

Σε κάθε περίπτωση εμείς απολαύσαμε το Μιχάλη Εμιρλή και το Σταύρο Μιχαλακάκο σε αγαπημένα τραγούδια και είμαστε σίγουροι πως το ίδιο θα κάνετε και εσείς! Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες που έχουν ξεχωρίσει με το ταλέντο τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις μελλοντικές τους εμφανίσεις…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tο 2ο τραγούδι του Σταύρου λέγεται “Μην χαθείς” και όχι “μη φύγεις”.. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και αυτό σε studio version.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here