24/8/2013
www.musiccorner.gr

Τη μάχη με τον καρκίνο έχασε στις 03:50 του Σαββάτου ο 45χρονος Χιώτης καλλιτέχνης και μέλος του συγκροτήματος «Τρίφωνο» Γιώργος Περαντάκος.

Ο αδικοχαμένος τραγουδιστής το τελευταίο χρονικό διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο, ο οποίος τον είχε καταβάλλει με αποτέλεσμα τη νοσηλεία του στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου. Κοντά του μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η σύζυγος, οι γονείς και τα αδέλφια του. 

Ο Γιώργος Περαντάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Ήρθε στην Αθήνα για σπουδές και παράλληλα έκανε μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι και εμφανίστηκε σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε συναυλίες ανά την Ελλάδα. Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές όπως οι: Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Πέτρος Βαγιόπουλος, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Παντελής Θαλασσινός, Λάμπρος Καρελάς, Δημήτρης Μπάσης, Πέτρος Γαϊτάνος, Αναστασία Μουτσάτσου, Σωτηρία Λεονάρδου, Μαριώ, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κατερίνα Κούκα, Λίτσα Διαμάντη κ.α.

trifwno_live_2011_05_09_perantakos

Στη δισκογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1997 συμμετέχοντας στο δίσκο «Νερό κι αρμύρα», μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και την Αναστασία Μουτσάτσου, ενώ συμμετείχε και στα άλμπουμ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», «Τα όνειρα δεν είναι υποσχέσεις», «Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα», «Παραμύθι για πουλιά».

Ο Περαντάκος άφησε ιστορία στο «Χάραμα» της Πάτρας ενώ τον είχαμε απολαύσει και στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα στην παράσταση «Η γυναίκα της Πάτρας» όπου ερμήνευσε τραγούδια του Γιώργου Δίπλα σε στίχους της δημοσιογράφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου.

Από το 2011 αποτελούσε επίσημο μέλος του συγκροτήματος Τρίφωνο.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα της Κυριακής στην Καλαμωτή.

paizoume_oikologika_live_2011_11_19_perantakos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here