30/11/2011
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής
Φωτογράφηση: Μίνα Θεοχάρη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ένα πρόγραμμα …δίχως πρόγραμμα ήταν αυτό που ζήσαμε το βράδυ της Πέμπτης στην Αρχιτεκτονική στην έναρξη των εμφανίσεων του Νίκου Καρβέλα! Αν και σπάνια εμφανίζεται πλέον σε μουσικές σκηνές, φέτος ένοιωσε την ανάγκη να μιλήσει στον κόσμο με τα τραγούδια του, χωρίς όμως να έχει στήσει ή οργανώσει κάτι με λεπτομέρεια. Άλλωστε εκεί βασιζόταν πάντα ο ίδιος …στην αμεσότητα, τον αυθορμητισμό και τον αυτοσχεδιασμό του, πάνω στη σκηνή.

Λίγο μετά τις 11 λοιπόν, περνώντας μέσα από το κοινό σαν ένας απλός θαμώνας ανέβηκε στη σκηνή, παρέα με τους 5 μουσικούς του, ξεκινώντας με το «Βαριέμαι». Έχοντας όμως και τον δίσκο «Όλα είναι στο μυαλό» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, παρουσίασε στη συνέχεια αρκετά από αυτά τα τραγούδια, δηλώνοντας μάλιστα πως για τα περισσότερα έμπνευση αποτέλεσε η γυναίκα του, Αννίτα Πάνια! «Όλα είναι στο μυαλό», «Μαύρο σε μαύρο», «Ανεμόσκαλα», «Zanax ή Lexotanil» από τα πιο καινούρια, δέθηκαν σε ροκ ρυθμούς μαζί με το «Δε γαμιέται», το «Μια είναι η λύση» και άλλα τα οποία ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Ακολούθησε το «Ρομπότ», μια από τις πολύ ωραίες μπαλάντες του, για το οποίο δε φοβήθηκε να πει ότι το έχει «κλέψει» από μελωδία του Μπαχ. Δε φοβήθηκε βέβαια να πει τίποτα …ούτε και ότι «σπάστηκε» όταν η Αννίτα Πάνια του είπε να πει πιο χαρούμενα τραγούδια γιατί όσα έλεγε ήταν καταθλιπτικά! Έτσι «αναγκάστηκε» να πει τα «Όλα ή τίποτα», «Γιεγιές» και «Θεία Λόλα» γιατί όπως είπε ο ίδιος μπορεί να περιμένουν όλοι να πει rock and roll τραγούδια, αλλά είναι 60 χρονών πλέον και θέλει να λέει άλλα που ωστόσο δεν ξέρει αν τα θέλει ο κόσμος. Ακόμα και σε αυτές τις δηλώσεις του όμως το κοινό τον ενθάρρυνε να πει αυτά που ήθελε. Επέλεξε λοιπόν το «Killing in the name» των Rage Against The Machine και το «I wanna be your man» των Beatles, που έκανε ένα ολόκληρο μαγαζί να ροκάρει στους ρυθμούς του…

Θα ήταν όμως μισή η βραδιά αν δεν ανέβαινε η Άννα Βίσση μαζί του στη σκηνή. Είχαμε πολύ καιρό να τους δούμε μαζί αλλά ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα και να μην αλλοιώθηκε καθόλου το δέσιμο που έχουν όταν είναι μαζί. «Ένα χρόνο το περισσότερο», «Ο τελευταίος χορός», «Αντίστροφη μέτρηση» ήταν τα αναμενόμενα αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτά. Ήταν ένα πρόγραμμα που πραγματικά δεν χωρούσε σχεδιασμός στο ποια τραγούδια θα πουν. Από το «Σώσε με» και το «Το ωραιότερο πλάσμα» μέχρι το «Πάλι στην ξεφτίλα» του Νικόλα Άσιμου. Το τελευταίο ήταν και η αφορμή να ανέβει στη σκηνή ο Μπάμπης Στόκας που απογείωσε τη βραδιά με το «Μια συνουσία μυστική» και το «Γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις», με τη συνοδεία της Άννας Βίσση στα φωνητικά και του Νίκου Καρβέλα στα ντραμς! Δεν γινόταν όμως να μην ακούσουμε το «Δώδεκα» και το «Δε θέλω να ξέρεις» που απέσπασαν και το μεγαλύτερο χειροκρότημα, γιατί και η ίδια η Άννα Βίσση έδειχνε πιο χαλαρή από ποτέ και το απολάμβανε, με αποτέλεσμα μια εκρηκτική χημεία και απολαυστικούς διαλόγους! Το κλείσιμο της βραδιάς μας επεφύλασσε τη «Νάντια», το «Γυμνό δωμάτιο» και το «Αντίο χειμώνα» με μόνη συντροφιά ένα πιάνο.

Εκεί όμως που το μαγαζί πήγαινε να αδειάσει γιατί είχε ήδη αποχωρήσει ο Νίκος Καρβέλας …τότε στην ουσία ξεκινούσε η καλύτερη στιγμή της βραδιάς! Στη σκηνή βρέθηκαν …από το πουθενά οι Ρούλα Κορομηλά, Αννίτα Πάνια, Λάμπης Λιβιεράτος, Αγγελική Νικολούλη και Άννα Βίσση μαζί με τον Καρβέλα που αναγκάστηκε να ξαναβγεί! Όλοι μαζί τραγούδησαν το «Όλα η τίποτα» και τις «Καλοκαιρινές διακοπές» μετατρέποντας το πρόγραμμα σε πάρτι!

Τέτοιες βραδιές, σίγουρα πρέπει να τις ζήσεις για να καταλάβεις το κλίμα που επικρατούσε αλλά αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι ήταν ο καλύτερος και πιο κεφάτος Νίκος Καρβέλας που έχουμε δει ποτέ, σε μια εμφάνιση που θα μείνει αξέχαστη σε όσους ήταν εκεί. Και θα είναι εκεί κάθε Πέμπτη (αλλά μην παίρνουμε και όρκο όπως είπε και ο ίδιος με χιούμορ)!

————————–

Δείτε και το δελτίο τύπου για τις εμφανίσεις του Νίκου Καρβέλα στην Αρχιτεκτονική…

————————–

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here