2/5/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ethnic, jazz, λυρισμός, θεατρικότητα, μα πάνω απ’ όλα, πάθος για μουσική! Τρεις καλλιτέχνες, μουσικοί, προσωπικότητες καταξιωμένες ο καθένας στο “χώρο” του, συναντώνται για πρώτη φορά, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα εκρηκτικό σύνολο. 

fakanas_2013_05

H Νίνα Λοτσάρη, o Μιχάλης Νικολούδης κι ο Γιώργος Φακανάς, περπατούν σε έθνικ, τζαζ μονοπάτια, συνδέοντας την Ανατολή με τη Δύση, και τη Λατινική Αμερική με την Ευρώπη του Μεσοπολέμου. Ένα ταξίδι με τα τραγούδια του Πάθους… από το Buenos Aires μέχρι την Ανδαλουσία!

Η Νίνα Λοτσάρη, σύγχρονη “performer” με σπουδές στο τραγούδι, το θέατρο και το χορό, είναι εξίσου γνωστή για τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους σε παραστάσεις του θεάτρου και της Λυρικής Σκηνής. Έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές δουλειές και στον κινηματογράφο, ενώ από το 2006 καθιέρωσε τις δικές της variete παραστάσεις: “Jizz”, “Copacabana”, “Flush Royal”, “Vendetta”, “Mata Hari”, “Bla bla & cha cha cha”.

lotsari_2013_05

Ο συνθέτης Μιχάλης Νικολούδης είναι ένας εμπνευσμένος μουσικός που καθόρισε με το στίγμα του την ελληνική ethnic σκηνή. Έχει πλούσια δισκογραφική καριέρα, με μεγάλες πωλήσεις καθώς και sold out εμφανίσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μουσική του είναι πλέον χαρακτηριστική και ο ήχος της μαντόλας του αναγνωρίσιμος. Η “ΑΙΟΛΙΑ” (2πλά πλατινένιο album) αποτελεί δίσκο-σταθμό για την ελληνική δισκογραφία και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως το σημείο εκκίνησης της ethnic μουσικής στην Ελλάδα. 

Ο Γιώργος Φακανάς είναι μπασίστας , συνθέτης, ενορχηστρωτής, συγγραφέας, καθηγητής μπάσου και θεωρητικών. Mέλος του θρυλικού group των “Iskra”. Εχει συμμετάσχει σε πάνω από 800 δίσκους. Έχει κυκλοφορήσει 10 προσωπικά album με τους μεγαλύτερους Jazz μουσικούς του κόσμου, ενώ είναι ο μοναδικός Έλληνας συνθέτης που διεκδίκησε Βραβείο Grammy, το 2010. Έργα του έχει παρουσιάσει σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική καθώς και σε Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Παλλάς, Λυκαβηττό κι αλλού, με Ελληνικές και διεθνείς Ορχήστρες.

nikoloudis_2013_05

Δευτέρα 13/5, 20/5 & 27/5
Ώρα έναρξης 22:30

HALF NOTE Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Τ: 210-9213360 

Εισιτήρια διατίθενται ήδη, στις εξής τιμές: 10 eur (άνεργοι) – 15 eur (σε τραπέζι και στο bar).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here