28/2/2014
www.musiccorner.gr

Τη διοργάνωση δύο μοναδικών μουσικών παραστάσεων για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς ανακοίνωσε ο ΒΗΜΑ FM 99,5

Την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Μαρτίου, από τη σκηνή του θεάτρου Badminton, 27 κορυφαίοι ερμηνευτές θα χαρίσουν από «Ένα τραγούδι για τη Κεφαλονιά».

Όλες  οι εισπράξεις θα διατεθούν για την επισκευή και την επαναλειτουργία του Γηροκομείου Παλικής , το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές .

Στη μεγάλη μουσική παράσταση θα συμμετάσχουν οι:
Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Σαββέρια Μαργιολά, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Μπάμπης Στόκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρία Φαραντούρη, Μαριέττα Φαφούτη, Ραλλία Χρηστίδου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Θάνος Μικρούτσικος και την ενορχήστρωση – διεύθυνση ορχήστρας ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο Γιάννης Μπέζος

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο  Θέατρο Badminton, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, www.abcd.gr, www.viva.gr  και στο τηλέφωνο  κρατήσεων : 210 8840 600 & 11876.

ena_tragoudi_gia_ti_kefallonia_afisa_2014_02_01

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, εκπρόσωποι των καλλιτεχνών δήλωσαν:

Θάνος Μικρούτσικος:
«Είναι απολύτως απαραίτητο σ’ αυτό το βαρύ πλήγμα που δέχτηκε η Κεφαλονιά και το Ληξούρι να ενεργοποιηθούμε και να συμβάλουμε όλοι στο να ξεπεραστεί και ψυχολογικά και στο μέτρο του δυνατού και πρακτικά. Θέλω να πω ότι χωρίς δεύτερη συζήτηση αμέσως είπαν ναι και θα μπορούσε ο κατάλογος να είναι πολύ μακρύτερος αν μπορούσαμε να κάνουμε 4-5 συναυλίες.»

Μαρία Φαραντούρη:
«Πρέπει να πούμε για τους Κεφαλονίτες  ότι έμειναν όρθιοι και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με πολλή αξιοπρέπεια γιατί αγαπούν πολύ τον τόπο τους. Θέλω να πω ότι είναι πολύ ωραία αυτή η πρωτοβουλία να πούμε όλοι ένα τραγούδι για την Κεφαλονιά  αλλά η καλύτερη αλληλεγγύη είναι να προτρέψουμε τον κόσμο να επισκεφτεί την Κεφαλονιά.»

Γιάννης Ζουγανέλης:
«Η Κεφαλονιά δεν κατεστράφη από το σεισμό. Η Κεφαλονιά καταστράφηκε από το κράτος και την ανυπαρξία των μελετών και από τη μεγάλη πλειοψηφία των λαμογιών δηλαδή των μηχανικών κτλ. Επειδή έχω σπουδάσει αρχιτεκτονική ξέρω πολύ καλά ότι αν είχαν εφαρμοστεί αυτοί οι ελάχιστοι νόμοι θα μπορούσε να μην έχει πέσει τίποτα στην Κεφαλονιά. Θα κάνουμε ότι μπορούμε πια – είμαστε υποχρεωμένοι- όχι μόνο στις καταστροφές αλλά και στην ποίηση, εκεί που τα πράγματα ποιούνται και δημιουργούν να είμαστε παρόντες. »

Διονύσης Σαββόπουλος:
«Τι είναι το καλύτερο για τον καθένα; Να είναι χρήσιμος. Να γιατί ανταποκρινόμαστε με προθυμία στην πρόσκληση του σταθμού ΒΗΜΑ FM, θα είμαστε εκεί, ελπίζω και εσείς γιατί χωρίς τον άλλον είμαστε ένα τίποτα.»

Ευάγγελος Κεκάτος, αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς:
«Μέσω της τέχνης, χαϊδεύετε τις πληγές του νησιού μας και αυτό είναι ό,τι πιο όμορφο θα μπορούσατε να κάνετε».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΒΗΜΑ FM 99,5 Βασίλης Χιώτης κλείνοντας την παρουσίαση, κάλεσε όλους τους ακροατές του σταθμού να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να ξαναζωντανέψουν τα όνειρα όσων έχουν ανάγκη από την αλληλεγγύη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here