12/5/2011
www.musiccorner.gr

Η πιο ανατρεπτική, η πιο σκανδαλώδης και σκεπτόμενη καλλιτέχνης της χιλιετίας επιτέλους «αποκαλύπτεται» στο εξώφυλλο του νέου, πολύκροτου album της, BORN THIS WAY. Μισή γυναίκα και μισή …μηχανή η LADY GAGA, κινείται με θηριώδη ταχύτητα στο κέντρο ενός κόσμου που είναι ολόκληρος μια σκηνή, γιατί, κι από πάντα, she was Born This Way!

Master of the art of fame, η 25χρονη performance artist που έχει μετατρέψει τον εαυτό της σε ζωντανό έργο τέχνης και diva της digital εποχής μας, Lady Gaga φλερτάρει απροκάλυπτα, με την παγκόσμια καθιέρωση και τη συντριπτική επιτυχία, αλλά και με όλους εμάς καθώς και τους εκατομμύρια “Little Monsters” της, ενθαρρύνοντας μας να είμαστε ο εαυτός μας!

«Μέσα μας είμαστε μεγαλύτεροι απ’ ότι φανταζόμαστε. Αφήστε λοιπόν τις ανασφάλειες και βγάλετε αυτό που κρύβετε μέσα σας!!!», τραγουδάει η  Gaga στο “Born This Way”, έναν ύμνο για τη γενιά μας, τους fans της αλλά και ό,τι η ίδια εκπροσωπεί: ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ…

Το δηλώνει ξεκάθαρα κι από την πρώτη στιγμή. “…no matter black, white, beige, chola descent. You’re lebanese, you’re orient… Rejoice and love yourself today, ‘cause baby, you were born this way”, λέει στο the most powered ever & Νο1 στο iTunes single σε 23 χώρες, Born This Way! Το χιλιοστό Νο1 hit του Billboard, που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σημειώνοντας 370.931 πωλήσεις διεθνώς από την πρώτη κιόλας μέρα!

Κι από το ‘90s dance-early-gospel-fusion-with-pop-music του πρώτου track, η ένταση δυναμώνει ακόμα περισσότερο στο αμέσως επόμενο massive track, “Marry the Night”, με την Gaga να τραγουδάει “…I’m a soldier to my own emptiness. I’m a winner”. Ακολουθεί το “Government Hooker”, που η ίδια περιγράφει ως “a fast, heavy song with a hip-hop beat and really filthy lyrics”, ενώ στο πολυσυζητημένο “Judas” όπως και στο “Hair”, το club track with a “Bruce Springsteen vibe” όπου συμμετέχει κι ο σαξοφωνίστας της E Street Band, Clarence Clemons, η Lady συνεργάζεται με τον Νο1 hit maker, RedOne!

To “Americano” – το πιο πολιτικό τραγούδι αυτού του really huge electronic record, με το εκλεκτικό χαρμάνι ήχων και τους ακόμη πιο εκρηκτικούς στίχους – που η Gaga το παρουσίασε live στο Μεξικό, μιλάει για τους παράνομους μετανάστες και  άφησε άφωνους τους 140.000 θεατές που την άκουσαν να το παίζει στο πιάνο… Οι πληροφορίες για τα 14 τραγούδια της standard και της deluxe έκδοσης με τα επιπλέον 5 tracks είναι ελάχιστες… Και η προσμονή για το album της Lady Gaga μεγαλώνει καθώς λιγοστεύουν οι μέρες μέχρι την κυκλοφορία του, στις 23 Μαίου…

Το ίδιο και οι εικασίες, οι προβλέψεις… Κάνουν λόγο για ένα epic album γεμάτο θάνατο, ζωή, αγάπη και θετική σκέψη και μέσα σε όλα αυτά για bits, που λες κι έρχονται από το μέλλον… Σ’ αυτόν το δίσκο, τον καλύτερό της, όπου η Gaga συμμετέχει στην παραγωγή όλων των tracks, ενώ και η μουσική είναι δική της, άλλοι πάλι κάνουν λόγο για το μήνυμα: an uplifting mantra of self-empowerment and self acceptance. To Forbes με τη σειρά του προβλέπει πωλήσεις 10-15 εκατομμυρίων δολαρίων! Η Lady Gaga όμως είναι κατηγορηματική: «Αν κάτι έχει σημασία για μένα είναι η μουσική. Δεν θέλω να κάνω λεφτά, θέλω να ξεχωρίσω». Κι έχει δίκιο. Γιατί άλλο να έχεις μάστερ στην κοινωνιολογία της φήμης, κι άλλο να διατηρείς τη φήμη άθικτη κι ατσαλάκωτη.

Και το BORN THIS WAY είναι σίγουρα ο ιδανικός τρόπος για να παραμείνει η LADY GAGA στην κορυφή!

Tracklist:
Marry the Night
Born This Way
Government Hooker
Judas
Americano
Hair
Scheiße
Bloody Mary
Bad Kids
Highway Unicorn (Road to Love)
Heavy Metal Lover
Electric Chapel
Yoü and I
The Edge of Glory

Bonus Disc:
Born This Way (Country Road Version)
Judas (DJ White Shadow Remix)
Marry the Night (Fernando Garibay Remix)
Sheiße (DJ White Shadow Mugler)
Fashion of His Love (Fernando Garibay Remix)

Το album κυκλοφορεί 23 Μαΐου από τη Universal Music…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here