10/5/2011
www.musiccorner.gr

Τον Πρώτο Ημιτελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδώσει η ΝΕΤ, σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου στις 22.00, σε απευθείας σύνδεση με το  κλειστό γήπεδο Fortuna Arena του Ντίσελντορφ. Ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί και από την ERT HD, στο πλαίσιο των πιλοτικών μεταδόσεων της δημόσιας τηλεόρασης σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition).

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει επίσης απευθείας τον Δεύτερο Ημιτελικό και τον Τελικό, που θα πραγματοποιηθούν αντιστοίχως στις 12 και 14 Μαΐου και ώρα 22.00. Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν απευθείας ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ 5 και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ (www.ert.gr). Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.


Αριστερά η Λένα Αρώνη. Επάνω η Μαρία Κοζάκου

Πριν από τον κάθε ημιτελικό και τον τελικό, η Λένα Αρώνη θα παρουσιάζει μια ειδική εκπομπή με τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών που θα διαγωνιστούν σε κάθε βραδιά.

Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον σημερινό Πρώτο Ημιτελικό με το τραγούδι «Watch my dance», με τους Λούκα Γιώρκα feat. Stereo Mike, σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Ελεάνας Βραχάλη. Η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Επί σκηνής θα εμφανιστούν οι χορευτές Γιάννης Σαϊκίν, Μιχάλης Σπυρίδης, Μάνος Δαβαρίας και Παύλος Μανογιαννάκης.

Stereo Mike - Λούκας Γιώρκας - Ελεάνα Βραχάλη - Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Μετά από κλήρωση, η ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό στη 19η θέση. Ειδικότερα, η σειρά εμφάνισης των χωρών έχει ως ακολούθως:
1.   Πολωνία
2.   Νορβηγία
3.   Αλβανία
4.   Αρμενία
5.   Τουρκία
6.   Σερβία
7.   Ρωσία
8.   Ελβετία
9.   Γεωργία
10. Φινλανδία
11. Μάλτα
12. Σαν Μαρίνο
13. Κροατία
14. Ισλανδία
15. Ουγγαρία
16. Πορτογαλία
17. Λιθουανία
18. Αζερμπαϊτζάν
19. Ελλάδα

Στον Δεύτερο Ημιτελικό (12 Μαΐου, συμμετέχει η Κύπρος) η σειρά εμφάνισης θα είναι η ακόλουθη:
1.   Βοσνία-Ερζεγοβίνη
2.   Αυστρία
3.   Ολλανδία
4.   Βέλγιο
5.   Σλοβακία
6.   Ουκρανία
7.   Μολδαβία
8.   Σουηδία
9.   Κύπρος
10. Βουλγαρία
11. Π.Γ.Δ.Μ
12. Ισραήλ
13. Σλοβενία
14. Ρουμανία
15. Εσθονία
16. Λευκορωσία
17. Λετονία
18. Δανία
19. Ιρλανδία

Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον κάθε έναν) για τον τελικό της 14ης Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας και οι “big five”, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια απουσίας.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα προκριθούν στον Τελικό, θα προκύψει μετά από κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το πέρας του κάθε ημιτελικού.

Η Λένα Αρώνη θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.

Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Πρώτο Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία, ενώ στον Δεύτερο η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Στον Τελικό μπορούν να ψηφίσουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Kali Epituxia sto ‘Watch my dance’ k sto Louka Giwrka, sto Stereo Mike k oli tin Elliniki apostoli!
    Kali Epituxia k stin Kupro mas!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here