5/2/2013
Ρεπορτάζ – Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Στο φιλόξενο Faust, στο κέντρο της Αθήνας, βρεθήκαμε πριν λίγες μέρες για να παρακολουθήσουμε τη νέα παράσταση της Κέλλυς Καλτσή. Και λέμε παράσταση, επειδή η Κέλλυ στη «σειρά» Follow The Light, που έφτασε αισίως στο Νο4, έχει εμπλουτίσει σημαντικά το πρόγραμμά της που, πλέον, θυμίζει όντως μουσική παράσταση.

Η ερμηνεύτρια, με ένα εντυπωσιακό χρυσό φόρεμα άνοιξε το πρόγραμμα με το “Organ Donor” και συνέχισε με το δικό της “Silent Operation” και τις κινήσεις της να δίνουν άλλο ύφος σε κάθε νότα. Αμέσως μετά το “Which Side Are You On Boys” οι χορευτές κάνουν την είσοδό τους στο χώρο και ανεβαίνουν στη σκηνή με τους ήχους του “Street Spirit”, δίνοντας τη δική τους παράσταση. “Empty April”

“Bang Bang” και «Ψάχνω», αλλά και “Special K” των Placebo, ενώ λίγο αργότερα, στα “Uninvited” και “You Make Me Feel” οι χορευτές βρίσκονται υπό την «κυριαρχία» της Κέλλυς που δίνει το ρυθμό. Πλαστικές κινήσεις, δουλεμένες, από δύο καλλιτέχνες που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Τέλος για το πρώτο μέρος με “Black Velvet” και την Κέλλυ Καλτσή να επιδεικνύει τις δυνατότητές της.

Με μακρύ μαύρο φόρεμα το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με ένα εντυπωσιακό χορευτικό στην πολυθρόνα υπό τους ήχους του “Inertia Creeps” των Massive Attack και συνέχεια με “Pure Morning” από Placebo αλλά και “Rape Me” των Nirvana πριν την είσοδο των χορευτών για το “Immigrant Song” των Zep.

Λίγο αργότερα το τελευταίο, άκρως αισθησιακό, χορευτικό στο “Need You Tonight” των INXS και συνέχεια με “Tainted Love” του Marilyn Manson και “Nerd Song” της Κέλλυς. H «έκπληξη» για τη συνέχεια ήταν το “Satisfaction” των Rolling Stones σε remix με το πολύ πιο σύγχρονο “Push Me” και ολοκλήρωση με “Recovery”.

Η Κέλλυ Καλτσή δεν είναι απλά μια εξαιρετική τραγουδίστρια. Συνθέτει, γράφει στίχους, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια μουσική παράσταση με τρόπο που της δίνει το χαρακτηρισμό “One Woman Show”. Η προσθήκη των χορευτικών έχει προσδώσει ενέργεια και αισθησιασμό, ενώ η μπάντα της, οι Special K’z, με τα κοστούμια τους δημιουργούν μια διαφορετική αίσθηση. Περιττεύει, ίσως, να αναφερθούμε στις μουσικές τους ικανότητες.

Αυτήν την περίοδο η Κέλλυ Καλτσή «κυκλοφορεί» σε διάφορες μουσικές σκηνές. Οπότε, όταν βρείτε ευκαιρία μην τη χάσετε…!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here