5/3/2014
www.musiccorner.gr
Γράφουν ο Μιχάλης Παπαϊωάννου και η Κυριακή Μπαμπάνη

Η Δημόσια τηλεόραση επιτέλους παρουσίασε τα τραγούδια του εθνικού μας τελικού μόλις πριν από λίγο στην εκπομπή ‘Επικαιρότητα’, εκπλήσσοντας μας ευχάριστα ως προς το επίπεδο και τα είδη τους!

Ο εθνικός τελικός που θα είναι ένα πάρτυ για τα 40 χρόνια συμμετοχής της χώρας μας στο διαγωνισμό θα διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου στο Acro music hall στην Αθήνα με παρουσιαστές για ακόμη μια φορά τους Γιώργο Καπουτζίδη και Δέσποινα Βανδή.

Ο νικητής θα κριθεί κατά 50% από televoting και 50% από επιτροπή που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

—————————

freaky_fortune_2012_05_03

Πρώτη συμμετοχή είναι οι Freaky Fortune που αποτελούνται από τους Νικόλα Ραπτάκη και Θεόφιλο Πουζμπούρη  που σε συνεργασία με τον ράπερ Riskykidd, δημιούργησαν το τραγούδι “Rise Up” με σκοπό να μας «ανεβάσουν» τη βραδιά του εθνικού τελικού με το ρυθμό τους. Ένα ρυθμικό dance,hip-hop κομμάτι, που σίγουρα το καλοκαίρι θα παίζεται σχεδόν σε όλα τα beach bar των νησιών. Μπορεί πριν να αποτελούσαν το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά με το πρώτο άκουσμα, σίγουρα δε θα είναι αυτός ο ρόλος τους το βράδυ της Τρίτης 11 Μαρτίου!

risky_kidd_2014_03_01

FREAKY FORTUNE FEAT. RISKYKIDD
TITΛOΣ: RISE UP
MOYΣIKH: FREAKY FORTUNE
ΣTΙXOI: FREAKY FORTUNE – RISKYKIDD
PANIK RECORDS

—————————

josephine_2014_02_01

Η Josephine είναι νέα  παρουσία στην pop σκηνή της Ελλάδας η οποία σε συνεργασία με των παραγωγό- συνθέτη πολλών ελληνικών Dance/House επιτυχιών τα τελευταία χρόνια Mark Angelo υπόσχονται να μας κάνουν να έχουμε μια «Βραδιά χορού» στις 11 Μαρτίου. Είναι το καθαρά pop κομμάτι για φέτος. Ευχάριστο, ζωντανό, και πολύ γλυκιά και όμορφη η Josephine, στηριζόμενη από τον πολύ έμπειρο Mark Angelo.

mark_f_angelo_2011_11_01

MARK ANGELO FEAT. JOSEPHINE
ΤΙΤΛΟΣ : DANCING NIGHT
ΜΟΥΣΙΚΗ / ΣΤΙΧΟΙ : MARK F. ANGELO, THOMAS KARLSSON, FAST LANE, JOSEPHINE WENDEL, MELINA MAKRIS
PANIK RECORDS

—————————

krystallia_2014_03_01

Παντού υπάρχει μια …μπαλάντα! Η Κρυσταλλία που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό κυρίως από τη συμμετοχή της στο συγκρότημα OtherView ακολουθώντας πλέον σόλο καριέρα, απαλλαγμένη εντελώς από το στυλ που την είχαμε συνηθίσει, ανέλαβε αυτό το ρόλο φέτος, με ένα τραγούδι ιδιαίτερο, που δε θα περάσει αδιάφορο.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ
ΤΙΤΛΟΣ: ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ:ΑΡΗΣ ΔΑΒΑΡΑΚΗΣ
PLATINUM RECORDS

—————————

martakis_vc_2011_11_04

Θεωρητικά αποτελεί το απόλυτο φαβορί για φέτος… Η γοητευτική παρουσία του έμπειρου πλέον σε εθνικούς τελικούς Κώστα Μαρτάκη που είχε ξανασυμμετάσχει  το 2008, σε συνδυασμό με ένα τραγούδι γραμμένο από τον Ηλία Κόζα, τον τραγουδιστή των Koza Mostra που εκπροσώπησαν πέρυσι την χώρα κατακτώντας την τιμητικότατη 6η θέση στο τελικό, με έντονα balcan στοιχεία, όπως η περσινή συμμετοχή μας, και ελαφρώς rock διάθεση, ανεβάζει σίγουρα την ένταση και τη διάθεση όταν το ακούς.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΤΙΧΟΙ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΖΑΣ (ΚOZA MOSTRA)
PLATINUM RECORDS

—————————

Κατά την ταπεινή μας άποψη, το επίπεδο των κομματιών είναι καλύτερο από το περσινό, και το μόνο που μένει να δούμε, είναι τις live εκτελέσεις, από τις οποίες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην Κοπεγχάγη το Μάιο. Ας μην ξεχνάμε ότι στο live πέρυσι πολλά κομμάτια ήταν σκέτη απογοήτευση, αντίθετα από τις υποσχέσεις που άφηναν από τις studio εκτελέσεις τους. Μέχρι την Τρίτη 11 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί ο ελληνικός τελικός, ακούστε τα, κρίνετε και επιλέξτε το δικό σας αγαπημένο για φέτος!

————

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here