4/6/2014
www.musiccorner.gr

Η Αλεξάνδρα Λέρτα γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει σπουδάσει Υποκριτική στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, Μουσικό Θέατρο στο Λονδίνο και jazz τραγούδι στο Εδιμβούργο, με τη Sheila Jordan. Αυτό το τελευταίο ήταν που την ώθησε να αφοσιωθεί τελικά στην jazz.

To 2006 μετακόμισε στην Ολλανδία, όπου σπούδασε εκείνη τη χρονιά στο Codarts Conservatory στο Rotterdam και το 2007 στο The Royal Conservatoryτης Χάγης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, η Αλεξάνδρα συμμετείχε επίσης σε μια σειρά από workshops/σεμινάρια με σπουδαίους μουσικούς όπως οι Jocelyn Smith, Bobby McFerrin, David Liebman, Sanna van Vliet, Claasen, Branford Marsalis κλπ. Ωστόσο, αγαπημένη της δηλώνει ότι παραμένει η πρώτη της δασκάλα, σε ηλικία 17 ετών, η Λένα Γεωργαλή, που πίστεψε στις φωνητικές δυνατότητες της Αλεξάνδρας και ήταν εκείνη που την ώθησε να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική.

Στο θέατρο, έπαιξε σε αρκετές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, ενώ η πιο πρόσφατη εμφάνισή της ήταν στην παράσταση “Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν”, που ανέβηκε το 2013 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Στο Half Note τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, η Αλεξάνδρα Λέρτα εμφανίζεται μαζί με το κουαρτέτο της, σε μια συναυλία όπου παρουσιάζουν jazz standards σε σύγχρονες ενορχηστρώσεις.

lerta_2014_06

Aλεξάνδρα Λέρτα Φωνή
Γρηγόρης Ντάνης Κιθάρα
Κώστας Πατσιώτης Κοντραμπάσο
Δημήτρης Κλωνής Ντραμς

Η τραγουδίστρια Λουκία Παλαιολόγου, μια από τις σπουδαιότερες φωνές της εγχώριας τζαζ και ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Γρηγόρης Ντάνης αποτελούν τον πυρήνα του μουσικού σχήματος Brazz, και έχοντας συνοδοιπόρους δυνατούς αυτοσχεδιαστές και μουσικούς, όπως ο Χάρης Χαραλάμπους στο μπάσο και ο Δημήτρης Κλωνής στα τύμπανα, θα παρουσιάσουν το ίδιο βράδυ στο Half Note ένα μουσικόταξίδι από την βραζιλιάνικη στην αμερικάνικη τζαζ.

Από τη νοσταλγική bossa nova του Antonio Carlos Jobim και τις Afro sambas του Baden Powell, στις μελωδίες της αμερικανικής τζαζ με αυτοσχεδιασμό και φαντασία…

palaiologou_brazz_quartet_2014_06

Λουκία Παλαιολόγου – φωνή
Γρηγόρης Ντάνης – κιθάρα
Χάρης Χαραλάμπους – μπάσο
Δημήτρης Κλωνής – τύμπανα

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210 9213310

Ώρα έναρξης: 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 ευρώ (bar) – 15 ευρώ (σε τραπέζι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here