21/1/2013
www.musiccorner.gr

H ΕΡΤ ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψήφιων καλλιτεχνών, που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας μας, στον 58ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision.

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες είναι με αλφαβητική σειρά :

  • Θωμαή Απέργη, από την Panik Records
  • Αγγελική Ηλιάδη, από την Platinum Records
  • Alex Leon feat. Giorgina, από την Panik Records
  • Koza Mostra μαζί με τον ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη, από την Platinum Records

Η ανακοίνωση των υποψήφιων τραγουδιών και των συντελεστών τους, θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ο Ελληνικός Τελικός, για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής βραδιάς στα μέσα Φεβρουαρίου, και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΝΕΤ.

Περισσότερα για τους καλλιτέχνες

ΘΩΜΑΗ ΑΠΕΡΓΗ
Τραγουδίστρια

Η Θωμαή Απέργη, είναι η νέα ξεχωριστή καλλιτέχνιδα, που εντάχθηκε στο δυναμικό της Panik Records! Μια κοπέλα με μεσογειακό ταμπεραμέντο που ήρθε να μας μαγέψει.

Η γοητευτική Θωμαή Απέργη κατάγεται από το νησί της Τήνου. Το πρώτο κοινό της ήταν οι γονείς της, στους οποίους και έδινε συναυλίες κάθε βράδυ όσο ήταν ακόμα παιδί. Η  τραγουδίστρια σπούδασε από μικρή μουσική, παράλληλα με κλασσική και ηλεκτρική κιθάρα καθώς και φωνητική, φτιάχνοντας έτσι τη δική της μοναδική καλλιτεχνική προσωπικότητα. 

Η ιδιαίτερη φωνή της και οι επιρροές της στη μουσική την έκαναν να στραφεί στη εξερεύνηση της smooth jazz, της χορευτικής bossa nova, downtempo electronica, funk, soul, jazz μουσικής και να ερμηνεύει τραγούδια που εμπνέουν ένα αισθησιακό λίκνισμα σε όσους την παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια συντροφιά με ένα σαξόφωνο και ένα πιάνο. Πικάντικη πινελιά στην ερμηνεία της, οι νύχτες που πέρασε τραγουδώντας manouche και gypsy swing, στους Night & Day.

Η Θωμαή Απέργη κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι γραμμένο από εξαίρετους διεθνείς συντελεστές, που έκανε αίσθηση, σε δύο version. Το αγγλικό version “What’s Your Name” και το ελληνικό version με τίτλο “Μια Βραδιά”, κυκλοφόρησαν από την Panik Records και τράβηξαν τα βλέμματα προς την εξωτική αυτή νέα καλλιτέχνιδα αμέσως. Και τα δύο με μια ιδιαίτερη διάθεση αποπλάνησης και χορού, με την Spanish Guitar να συνοδεύει την ιδιαίτερη φωνή της και μια νότα καλοκαιριού..

Το 2ο της single κινείται αποκλειστικά σε soul – funk επιρροές, μας ταξιδεύει με το ρυθμό και την ιδιαίτερη φωνή της και κυκλοφόρησε πρόσφατα… «You Keep Me Rolling»! Ένα τραγούδι ζωντανό! Με funky χαρακτήρα και ιδιαίτερη ενορχήστρωση, η εκπληκτική Θωμαή Απέργη θα μας κάνει να roll-αρουμε στο δικό της μουσικό ταξίδι!

AΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ
Τραγουδίστρια

Η Αγγελική γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ από μικρή ηλικία έμαθε να αγαπά το λαϊκό τραγούδι μιας και «δασκάλα» της δεν ήταν άλλη από την μεγάλη κυρία του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, και γιαγιά της, Καίτη Γκρέυ. Με την Καίτη Γκρέυ, η Αγγελική Ηλιάδη, έκανε και το πρώτο της ντουέτο ξεκινώντας την καριέρα της στο τραγούδι αμέσως αφού τελείωσε το σχολείο. 

Η εκθαμβωτική σκηνική της παρουσία σε συνδυασμό με τη χαρισματική φωνή που κληρονόμησε την οδήγησαν γρήγορα σε συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Νότης Σφακιανάκης, ο Βασίλης Καρράς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Δέσποινα Βανδή, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Πίτσα Παπαδοπούλου με πιο πρόσφατες τις συνεργασίες της με τον Αντώνη Ρέμο και τον Σάκη Ρουβά.

H πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2003 και ακολούθησαν 7 χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι καθώς και πολλές επιτυχίες μέσα από αυτούς.

Το 2011 αναδεικνύονται και οι εξαιρετικές χορευτικές ικανότητες της Αγγελικής μέσα από το τηλεοπτικό talent show “Dancing with the Stars 2” στο οποίο κατέκτησε την τρίτη θέση, μετά τον Αργύρη Αγγέλου και τον Κώστα Μαρτάκη.

Το 2012 η Αγγελική Ηλιάδη συνεχίζει να εξελίσσεται μουσικά και να εκπλήσσει το κοινό της με το single «Τραυματισμένε Μου Έρωτα», μια ευαίσθητη και δυναμική μπαλάντα που φέρει τις υπογραφές του Δημήτρη Κοντόπουλου (μουσική/ παραγωγή) και της Νίκης Παπαθεοχάρη (στίχοι) με τη νέα της δισκογραφική εταιρεία Platinum Records. Εικόνα στο μοναδικό κομμάτι δίνει ο χαρισματικός σκηνοθέτης Απόλλωνας Παπαθεοχάρης μεταμορφώνοντας την Αγγελική σε γυναίκα femme-fatale και πρωταγωνίστρια σε ένα clip που μας μεταφέρει σε εποχές παλιού Hollywood!

ALEX LEON
Producer

O Alex Leon μεγάλωσε σε μία καλλιτεχνική οικογένεια. Για μερικά χρόνια, η κλασική παιδεία πιάνου ήταν η κυρίως σπουδή του. Ο Alex γρήγορα ένιωσε ανήσυχος και έτεινε περισσότερο προς τα αναλογικά πλήκτρα, την σύνθεση αλλά και στα ντράμς. Πειραματιζόταν επίσης με αναλογικά συνθεσάιζερ. Το πάθος του για την ηλεκτρονική μουσική πιθανότατα είναι αυτό που τον φέρνει εδώ που στέκεται και σήμερα.  Όλη τη περασμένη δεκαετία ο Alex Leon ασχολήθηκε αποκλειστικά με ενορχηστρώσεις, editing, μείξη ήχου και σύνθεση μουσικής για ραδιόφωνο, remixes, night clubs και τηλεόραση!

Την Άνοιξη του 2011 ο Alex Leon υπέγραψε με την Panik Records και ένα μεγάλο κεφάλαιο μουσικής δημιουργίας ξεκίνησε στην Ελλάδα και στη ζωή του! Πρώτη μεγάλη επιτυχία ήταν το “Out Of My Head” μαζί με τους Playmen. Ο Alex Leon και οι Playmen συνέθεσαν το μνημειώδες κυρίως θέμα για τα Mad Video Music Awards, στο οποίο συμμετείχε και ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης και ερμηνευτής T-Pain. Το “Out Of My Head” παρουσιάστηκε ζωντανά στα Mad VMA2011 και η  συνέχεια ήταν η παγκόσμια αποδοχή και επιτυχία για  τον Alex Leon ως πρωτοπόρος της ελληνικής dance μουσικής σκηνής.

O Alex Leon παράγει μουσική στο στούντιο της Panik Records για τραγούδια και υπογράφοντας παραγωγές για τα Νο1 hits όπως το «Μια Ζωγραφιά (Ο Κόσμος Μας)» με 10.000.000 YouTube Views και hit singles για όλους τους Νο1 Έλληνες καλλιτέχνες …. Έλενα Παπαρίζου, Σάκης Ρουβάς, Άννα Βίσση, Κώστας Μαρτάκης, Ελένη Φουρέιρα και φυσικά η Demy είναι λίγα από τα ονόματα που εμπιστεύονται τη χρυσή υπογραφή του δυνατού μουσικού παραγωγού!

GIORGINA
Τραγουδίστρια

Η Giorgina (Τζωρτζίνα Καραχάλιου) ασχολήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία κι εκείνη με τη μουσική, μιας και η οικογένεια της ήταν άρρηκτα δεμένη με το πεντάγραμμο! Αφού τελείωσε τις σπουδές της στο αρμόνιο, συγκεκριμένα στο «electon», κατόπιν ασχολήθηκε με το jazz piano και παρακολούθησε το εντατικό-επαγγελματικό τμήμα του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας» από όπου και πήρε υποτροφία για το «Berklee Colege Of Music».

Έκτοτε έχει τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και νυχτερινά μαγαζιά και μετράει πολλές, σημαντικές συνεργασίες, μέσα σε αυτές και με το Γιώργο Μαζωνάκη και τον Σάκη Ρουβά!

KOZA MOSTRA & ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
band

Στο άκουσμα του ονόματος του Αγάθωνα Ιακωβίδη ο λογικός συνειρμός μας οδηγεί στο ρεμπέτικο τραγούδι. Πολύ λογική σκέψη αν αναλογιστεί κανείς την συνέπεια και την τεράστια πορεία του στις μελωδίες που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και που έμελε να γίνουν η σφραγίδα της νεότερης ελληνικής μουσικής, κατά τον Μάνο Χατζιδάκη.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι αφοσιωμένος στο ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι. Τα υπηρετεί από το 1973, αρνούμενος πεισματικά να μετακινηθεί σε άλλα δημοφιλέστερα είδη. Έχει εμφανιστεί σε πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα και έχει προσκληθεί για προσωπικές συναυλίες, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και στις Η.Π.Α

Ο  Ηλίας Κόζας δεν χρειάζεται συστάσεις. Βασικός τραγουδιστής των Cabaret Balkan για 3 χρόνια,  κοινές εμφανίσεις με τους Άγαμους θύτες για 2 χρόνια καθώς και με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα έχει ήδη συστηθεί με επιτυχία στο κοινό. Φύσει ανήσυχο πνεύμα δεν θα μπορούσε παρά να αναζητήσει ένα πιο προσωπικό όχημα έκφρασης, και όνομα αυτού «Koza Mostra».

Οι KOZA MOSTRA με μόλις ένα χρόνο ενεργού  δράσης έχουν ξεσηκώσει το κοινό σε όλη την Ελλάδα. Με περισσότερους από 25 σταθμούς στην καλοκαιρινή περιοδεία και με έναν στην Γαλλία στο φεστιβάλ «La Kumpania»  οι KOZA MOSTRA αποτελούν αναμφισβήτητα μια από τις μουσικές εκπλήξεις της χρονιάς!

Οι KOZA MOSTRA είναι:
Ηλίας Κόζας, τραγούδι
Αλέξης Άρχοντης, ντραμς
Στέλιος Σιώμος, κιθάρα
Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, ακορντεόν
Βασίλης Ναλμπάντης, τρομπέτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here