14/5/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει από το Μάλμε ο Χρήστος Ιλερής του Infe Greece, για το MusicCorner.gr
Φωτογραφίες: Χρήστος Ζαφειρίδης

Και ήρθε η μέρα για την τελική πρόβα του πρώτου ημιτελικού. Βέβαια η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα θα γίνουν τρεις τέτοιες τελικές πρόβες για την σωστή προετοιμασία των καλλιτεχνών…

eurovision_prova_mc_infe_2013_05_14_05

Ξεκινάμε λοιπόν

Αυστρία: Natália Kelly – Shine
Η νεαρή ερμηνεύτρια ανοίγει το διαγωνιστικό μέρος του πρώτου ημιτελικού. Παρά το νεαρό της ηλικίας της η φωνή της είναι πάρα πολύ δυνατή, Στην αρχή φαινόταν στην κάμερα λίγο φοβισμένη αλλά κατάφερε να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση της στην συνέχεια.

Εσθονία: Birgit – Et Uus Saaks Alguse
Η ερμηνεύτρια είναι πολύ άνετη μπροστά στο φακό και ερμηνεύει πολύ ωραία την μπαλάντα της. Παρόλα αυτά το τραγούδι ακούγεται λίγο μονότονο και παλιομοδίτικο και επειδή υπάρχουν φέτος πολλές μπαλάντες στον διαγωνισμό είναι δύσκολο να περάσει στον τελικό.

eurovision_estonia_prova_mc_infe_2013_05_14_06

Σλοβενία: Hannah – Straight Into Love
Ένα από τα λίγα uptempo τραγούδια που υπάρχουν στον διαγωνισμό φέτος και αυτό βέβαια αυξάνει τις πιθανότητες της χώρας να προκριθεί. Σε αυτή την πρόβα η ερμηνεύτρια τα πήγε πολύ καλά. Αν κατορθώσει και στον τελικό να είναι έτσι και να μην στριγγλίζει όπως στις πρόβες θα αυξήσει κατά πολύ τι πιθανότητες να προκριθεί.

Κροατία:   Klapa s mora – Mižerja
Η Κροατία δεν έχει φτάσει στον τελικό από το 2009. Θα το καταφέρει άραγε το συγκρότημα που την εκπροσωπεί φέτος? Στην σκηνή έχουν πλήρη αρμονία και είναι μια πολύ ευχάριστη παρουσία. Αλλά ακόμη παραμένει το μεγάλο ερώτημα αν θα αρέσει στο κοινό η συγκεκριμένη μουσική.

eurovision_croatia_prova_mc_infe_2013_05_14_08

Δανία:  Emmelie de Forest – Only Teardrops
Η Δανία είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη στον φετινό διαγωνισμό. Η πρόβα της ήταν πολύ καλή και φωνητικά ήταν επίσης περίφημη. Αλλά παρόλα αυτά προς το τέλος είναι λίγο μονότονο . Θα περάσει στον τελικό σίγουρα αλλά θα καταφέρει να αποσπάσει και την νίκη;

eurovision_denmark_prova_mc_infe_2013_05_14_04

Ρωσία: Dina Garipova – What If
Η Ρωσία μέχρι τώρα περνάει πάντα στον τελικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και φέτος θα τα καταφέρει να περάσει στον τελικό μια που η Dina  η ερμηνεύτρια κάνει μια πολύ γλυκιά και συνάμα δυναμική παρουσίαση αυτής της κλασσικής μπαλάντας.

Ουκρανία: Zlata Ognevich – Gravity
Το ίδιο και η Ουκρανία  τα προηγούμενα χρόνια ήταν σίγουρο ότι θα πέρναγε στον τελικό. Η πρόβα της ξεκίνησε με προβλήματα στον ήχο και έτσι αναγκάστηκε να διακόψει το τραγούδι και να το ξεκινήσει πάλι από την αρχή. ¨Όλα πήγαν περίφημα και θα είναι μεγάλη έκπληξη να μην την δούμε στον τελικό. Σίγουρα διεκδικεί και την νίκη με αξιώσεις!!

Ολλανδία: Anouk – Birds
Εδώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο από ότι με τις 2 προηγούμενες χώρες. Από το 2004 και μετά η Ολλανδία δεν έχει περάσει στον τελικό. Θα τα καταφέρει φέτος η Ανούκ να περάσει στον τελικό? Έχει πάρα πολύ καλή σκηνική παρουσία , και πολύ επαγγελματική προσέγγιση και αν μη τι άλλο  θα έχει υψηλή βαθμολογία από τις επιτροπές, οπότε μάλλον θα την δούμε στον τελικό φέτος!

Μαυροβούνιο: Who See – Igranka
Από την πρώτη φορά που συμμετείχε το Μαυροβούνιο δεν έχει περάσει ποτέ στον τελικό. Φέτος οι γνώμες διχάζονται και αυτό συμβαίνει  εξαιτίας της σκηνικής παρουσίας που είναι πολύ… κάπως!!  Θα δούμε τελικά αν θα τα καταφέρει αν και εγώ δεν δίνω μεγάλες πιθανότητες!

Λιθουανία : Andrius Pojavis – Something
Τα προηγούμενα χρόνια η χώρα πολλές φορές υπήρξε έκπληξη για την πρόκριση στον τελικό. Λέτε και φέτος να τα καταφέρει? Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι ότι είναι μια από τις λίγες χώρες που έχουν uptempo τραγούδι. Αλλά στην κάμερα ο ερμηνευτής φαίνεται λίγο φοβισμένος και η ερμηνεία του είναι λίγο μηχανική!! Για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα…

eurovision_lithuania_prova_mc_infe_2013_05_14_02

Λευκορωσία: Alyona Lanskaya – Solayoh
Το τραγούδι είναι σίγουρα μια από τις πιο «πιασάρικες» συμμετοχές αυτού του ημιτελικού και σίγουρα θα είναι ένας από τους διεκδικητές του βραβείου. Η χορογραφία είναι πολύ δυνατή με πολύ χορό και πυροτεχνήματα αν και η ερμηνεύτρια κάποιες στιγμές φαίνεται λίγο αμήχανη αυτό όμως δεν θα είναι εμπόδιο για να περάσει στον τελικό.

eurovision_belarus_prova_mc_infe_2013_05_14_01

Μολδαβία: Aliona Moon – O Mie
Μετά την Λευκορωσία η μπαλάντα της Μολδαβίας έρχεται σε μεγάλη αντίθεση. Ερμηνεύει σωστά και με πολύ αρμονία την μπαλάντα της χώρας και αυτό της δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσει στον τελικό.

Ιρλανδία: Ryan Dolan – Only Love Survives
Μια χώρα που πλασάρεται σαν ένα από τα φαβορί αυτή την χρονιά! Το τραγούδι είναι «πιασάρικο» και αν και ο ερμηνευτής δεν ήταν και πολύ πειστικός σήμερα ούτε κατόρθωσε να φτάσει τις ψηλές νότες προβλέπεται ότι θα περάσει στον τελικό!

eurovision_ireland_prova_mc_infe_2013_05_14_07

Κύπρος: Δέσποινα Ολυμπίου – Αν με θυμάσαι
Η Κύπρος φέτος έχει μια πολύ ωραία μπαλάντα που την ερμηνεύει καταπληκτικά η Δέσποινα Ολυμπίου. Παρ’ όλα  αυτά έχει ένα σκληρό ανταγωνισμό μια που υπάρχουν πολλές μπαλάντες φέτος. Ευχόμαστε να τα καταφέρει!

eurovision_cyprus_prova_mc_infe_2013_05_14_09

Βέλγιο: Roberto Bellarosa – Love Kills
Μια φορά έχει περάσει στον τελικό το Βέλγιο από τότε που έχουν γίνει οι ημιτελικοί!!Και φέτος παρόλα αυτά  στην αρχή όλοι θεωρούσαν ότι ούτε φέτος θα τα καταφέρει. Μετά όμως από τις πρόβες άρχισε να συζητιέται έντονα ότι τελικά μπορεί και να δούμε το Βέλγιο στον τελικό!

eurovision_belgium_prova_mc_infe_2013_05_14_03

Σερβία: Moje 3 – Ljubav Je Svuda
Το τραγούδι είναι αρκετά καλό και το γκρουπ τα πάει μια χαρά πάνω στην σκηνή. Αλλά θεωρώ ότι αν δεν υπήρχαν τόσες πολλές πρώην Γιουγκοσλαβικές Δημοκρατίες στον διαγωνισμό, ίσως και να μην τα κατάφερνε…

eurovision_serbia_prova_mc_infe_2013_05_14_11

Αυτή ήταν μια πρώτη περίληψη του τι είδαμε στην τελική πρόβα του Α’ ημιτελικού…

—————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here