ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Heaven (3/2011)

Το νέο ολοκληρωμένο album του Αντώνη Ρέμου και πρώτη συνεργασία με τη νέα του δισκογραφική εταιρία Heaven έχει τον τίτλο «Κλειστά τα στόματα» και κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου.

Μια πρόγευση του νέου album πήραμε με τα 2 singles «Κομμένα πια τα δανεικά» (διασκευή του «Meme pas fatigue») και «Είναι στιγμές», που κυκλοφόρησαν σε premium και digital μορφή από το Νοέμβριο. Δύο τεράστιες ραδιοφωνικές επιτυχίες που εδώ και 4 (!!!) μήνες-από την πρώτη ουσιαστικά εβδομάδα- βρίσκονται στο ΤΟΡ 10 των airplay charts, ενώ έχουν ξεπεράσει τα 8,000,000 views στο youtube!

Η …συνέχεια, το ολοκληρωμένο album που έρχεται να μας εκπλήξει το ίδιο ευχάριστα! Ο Αντώνης Ρέμος, πιο ώριμος από ποτέ, ερμηνεύει 11 μοναδικά τραγούδια, 11 μεγάλες επιτυχίες, με διαχρονική αξία!

Τραγούδια που γράφτηκαν από σπουδαίους δημιουργούς. Ο Αντώνης Βαρδής, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Βασίλης Γαβριηλίδης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος εμπιστεύτηκαν τις μελωδίες τους, ενώ οι στίχοι έχουν την υπογραφή του Νίκου Μωραϊτη, του Ηλία Φιλίππου, της Όλγας Βλαχοπούλου, της Βάγιας Καλαϊτζή και της Αλεξάνδρας Ζάκκα.

Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Γιώργου Κυβέλου.

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Τρία χρόνια μετά την τελευταία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Αντώνη Ρέμου με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα», ο δημοφιλής ερμηνευτής από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει και μας λέει «Κλειστά τα στόματα» σε ένα album που εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Heaven.

Ο δίσκος αποτελείται από 11 τραγούδια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα «Κομμένα πια τα δανεικά» και «Είναι στιγμές», που κυκλοφόρησαν μεμονωμένα ψηφιακά, ως πρόδρομοι του ολοκληρωμένου album που κατά βάση κινείται σε pop ρυθμούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πρώτο κομμάτι του δίσκου είναι το «Η νύχτα δυο κομμάτια» σε μουσική του Αντώνη Βαρδή, που συνεργάζεται με τον Αντώνη Ρέμο από τα πρώτα χρόνια της μουσικής του πορείας. Πρόκειται για μια ερωτική μπαλάντα που ακολουθεί τα χνάρια του «Έτσι ξαφνικά» – παλιά επιτυχία των δύο Αντώνηδων – και έχει τα εφόδια να αγαπηθεί το ίδιο. Ακολουθεί το «Κομμένα πια τα δανεικά», η διασκευή του “Meme pas fatigue” των Magic System και Khaled, ένα dance κομμάτι, που ήδη έχει οπτικοποιηθεί και ακούγεται κατά κόρον λόγω και του refrain-slogan που μένει στο μυαλό. Τα «Φεγγάρια χάρτινα» είναι η δεύτερη μπαλάντα από τον Αντώνη Βαρδή, που ξεκινάει σε χαμηλούς ρυθμούς και στη συνέχεια ροκάρει. Ακολουθεί και τρίτη όμορφη μπαλάντα με θέμα το χωρισμό σε μουσική του Αντώνη Βαρδή και τίτλο «Δεν κατάφερα». Στα φωνητικά του κομματιού όπως και στο «Η νύχτα δύο κομμάτια» ακούμε τον ίδιο το συνθέτη αλλά και τον Γιάννη Βαρδή!

Η συνέχεια ανεβάζει τους τόνους με το dance «Τώρα επιζώ». Ο Αντώνης Ρέμος έχει δώσει επιτυχημένα δείγματα pop-dance τραγουδιών («Τρέμω», «Μέχρι το τέλος του κόσμου», «Μη ζητάς συγγνώμη»), όμως τον προτιμώ σε άλλου είδους κομμάτια, όπως το «Είναι στιγμές» που ακολουθεί και το οποίο πραγματικά το απογειώνει. Κομμάτι που του ταιριάζει γάντι είναι και το ομώνυμο «Κλειστά τα στόματα», μια μίξη μπαλάντας και ζεϊμπέκικου που ταιριάζει στο γενικό ύφος του album, αλλά ίσως ήθελε μια ενορχήστρωσή καθαρά λαϊκή. Τη σκυτάλη παίρνει το ρυθμικό «Παρελθόν» για να ολοκληρωθεί η τετράδα των συνθέσεων του Αντώνη Βαρδή με το «Όταν είσαι εδώ». Ο δίσκος κλείνει με το «Χρόνια πολλά» το οποίο το μόνο που φαίνεται να επιδιώκει είναι να αποτελέσει το επόμενο τραγούδι που θα ακούγεται και θα αφιερώνεται σε γιορτές και γενέθλια!

Στο ένθετο του CD βρίσκουμε τους στίχους των τραγουδιών τους συντελεστές καθώς και φωτογραφίες του ερμηνευτή, που όμως δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο στις περισσότερες επέλεξε να φωτογραφηθεί … “topless”.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια προσεγμένη δουλειά, με όμορφα κομμάτια, που σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι «11 μοναδικά τραγούδια, 11 μεγάλες επιτυχίες, με διαχρονική αξία», όπως διαφημίζονται στο δελτίο τύπου που τη συνοδεύει…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Η νύχτα δυο κομμάτια
02. Κομμένα πια τα δανεικά (meme pas fatigue)
03. Φεγγάρια χάρτινα
04. Δεν κατάφερα
05. Τώρα επιζώ
06. Είναι στιγμές
07. Κάνε να φύγεις
08. Κλειστά τα στόματα
09. Παρελθόν
10. Όταν είσαι εδώ
11. Χρόνια πολλά

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οσο και αν λενε πολυ οτι ειναι ισως ο καλυτερος δισκος του Αντωνη λυπαμαι αλλα θα διαφωνησω απολυτα.Δυστυχως περαν τις 2-3-4 στιγμες που εχει αυτος ο δισκος το υπολοιπο κινειται στην μετριοτητα!Θεωρω πως το Αληθειες και ψεματα ηταν πολυ καλυτερο.Ξεχωρισα το Ειναι στιγμες,Η νυχτα,φεγγαρια χαρτινα και μετα τιποτα το ιδιαιτερο!Λυπαμαι Αντωνη 🙁

  2. 8ewrw pws einai mia arketa kali douleia k o Antwnis Remos einai apo ts elaxistous kallitexnes p epilegoun kala tragoudia k kanei mia nea diskografiki douleia otan exei kati na pei.. Xexwrizw: ‘H nuxta duo kommatia’, ‘Einai stigmes’, ‘Kleista ta stomata’ me diafora! k meta ‘Otan eisai edw’, ‘Kane na fugeis’, ‘Feggaria Xartina’, ‘Xronia Polla’ k ‘Kommena pia ta daneika’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here