21/6/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Πριν από λίγες μέρες, στα πλαίσια του πολύ επιτυχημένου φεστιβάλ που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στο προαύλιο του  Badminton υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχάλη Κουμπιού, η Γλυκερία παρουσίασε δύο εξαιρετικές βραδιές αφιερωμένες στον σπουδαίο συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ. Η τραγουδίστρια πλαισιωμένη από την Athens Chamber Orchestra υπό τη διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη ερμήνευσε πολυαγαπημένα τραγούδια του δημοφιλούς συνθέτη όπως  “Άς ερχόσουν για λίγο”, “Κάτι με τραβάει κοντά σου”, “Ο μήνας έχει εννιά”, “Άρχισαν τα όργανα”, “Μια ζωή την έχουμε”, “Ο τραμπαρίφας” και άλλα πολλά.

glykeria badminton 1

Σαν να την περίμενε από χρόνια, η τραγουδίστρια απέδωσε με μεγάλη πειστικότητα και ξεχωριστή μαεστρία το ειδικό αυτό ρεπερτόριο που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στο πολυπληθές κοινό που γέμισε το προαύλιο του Badminton και τις δύο βραδιές  των παραστάσεων. Μαζί με τη Γλυκερία την πρώτη βραδιά τραγούδησε εκτάκτως ο Μπάμπης Τσέρτος και ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Ανδρέας Μαζαράκης ενώ την δεύτερη βραδιά την συνόδεψε σε κάποια τραγούδια ο τενόρος Κωνσταντίνος Τζέμος. Σε κάποια μάλιστα τραγούδια το κοινό απήλαυσε  ζευγάρια της ομάδας χορού «Pasión del Tango» σε ξεχωριστές χορογραφίες σε ρυθμούς tango και βάλς.

glykeria badminton 2

Οι δύο βραδιές μάλιστα ηχογραφήθηκαν και πρόκειται άμεσα να κυκλοφορήσουν σε ένα διπλό, απολαυστικό cd, αποτυπώνοντας και στη δισκογραφία την ξεχωριστή αυτή στιγμή της Γλυκερίας, η οποία δοκιμάζεται συνεχώς σε ένα ευρύτερο και ιδιαιτέρως απαιτητικό ρεπερτόριο.

Οι φωτογραφίες είναι της Κωνσταντίνας Σαρρή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here