Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.phonographic-society.com/artists#!__stella-karabakaki

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012
www.musiccorner.gr

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι γίνεται με τα παιδιά. Εάν πρέπει να τους βάζουμε απουσία, παρουσία ή να τα αγνοούμε απλώς με την ελπίδα ότι θα πάνε πιο πέρα…

Αναφέρομαι στα παιδιά ηλικίας 2-10 ετών περίπου, αυτά ακριβώς δηλαδή που εκσφενδονίζουν μπάλες πάνω στο κεφάλι σου στην πισίνα του ξενοδοχείου, που ουρλιάζουν στο διπλανό τραπέζι στην ταβέρνα και πετάνε γύρω γύρω άμμο εκεί που κάθεσαι αραχτός στην παραλία. Εν ολίγοις μιλάω για τα παιδιά που δεν είναι δικά σου, αλλά σου κάνουν τη ζωή πατίνι και σου χαλάνε τις διακοπές μόνο και μόνο γιατί οι γονείς τους αρνούνται να τα μαζέψουν και να χαλάσουν τις δικές τους. Είναι τα παιδιά εκείνα με τα οποία δεν σε ενώνουν δεσμοί αίματος και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν ο μόνος τρόπος να φύγουν τελικά είναι …να χυθεί αίμα!

Δεν ξέρω αν κάνει το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό, όπως επίσης δεν ξέρω αν ένας κακός γονιός κάνει ένα κακό παιδί ή το ανάποδο. Ξέρω όμως πως όσοι δεν θέλουν να κάνουν διακοπές παρέα με μικρά ενοχλητικά τέρατα δεν αρκεί να παίρνουν προφυλάξεις για να μην κάνουν δικά τους, αλλά πρέπει να βρούνε κι ένα τρόπο για να απαλλαχτούν από τα παιδιά των άλλων!

Μιλάμε για εξαιρετική σπαζοκεφαλιά που μου φαίνεται αδύνατο να τη λύσω…

Το μόνο που με παρηγορεί είναι τα παιδιά εκείνα που επιτέλους μεγάλωσαν και που κάθονται δίπλα μου στην ξαπλώστρα. Τα παιδιά εκείνα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά πιστοί φίλοι, μεγάλη παρέα μου μ’ εσένα περνά πιο ωραία.

Εξάλλου ανάμεσα στους γονείς είναι κι εκείνοι που θα χαλάνε πάντα τις διακοπές τους για εσένα, θα γυρνάνε τρέχοντας από την άγονη γραμμή αν δε σε ακούσουν καλά στο τηλέφωνο και θα βάζουν όλα τα άλλα στην μπάντα.

Και αυτοί οι γονείς, είμαι βέβαιη, ουδεμία σχέση έχουν με εκείνους που επιτρέπουν στους απογόνους τους να ουρλιάζουν πάνω στο κεφάλι του ξένου κόσμου…

Πάνω στο δικό μου κεφάλι δηλαδή.

Άραγε αν ξεκινήσω να πηγαίνω σε κάμπινγκ θα έχω καλύτερη τύχη;

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here