Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.phonographic-society.com/artists#!__stella-karabakaki

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012
www.musiccorner.gr

Κρατώντας το απουσιολόγιο μου παραμάσχαλα, αναρωτιέμαι τι γίνεται με τις παλιές αγάπες

Δεν ξέρω τι έμπνευση μου ήρθε μεσοβδόμαδα, πιθανότατα να ευθύνεται για όλα το τραγούδι των Πυξ Λαξ, πρέπει να μάθω πάντως τι γίνεται και που πάνε…

Υποθέτω βέβαια ότι δεν είναι σωστό να γενικεύουμε τόσο – κάθε χαμένη αγάπη πάει σε άλλο μέρος. Άλλες μένουν στο σπίτι που ζούσαν και πριν, άλλες βγαίνουν στο δρόμο και κάθονται και περιμένουν να περάσει κάποιο νέο ζευγάρι για να πάνε στο δικό του σπίτι, άλλες πάνε από την αρχή κατά διαόλου, γι’ αυτό και τις λέμε μετά χαμένες.

Οι δικές μου παλιές αγάπες πιθανότατα να βρίσκονται σε κάποιον υπόνομο της Αθήνας, αφού κάποιος λόγος υπάρχει που είναι παλιές και όχι καινούργιες και εμένα η πολύ σαβούρα δε μου αρέσει – με το ζόρι χωράω στο σπίτι μου εγώ και τα πράγματα που χρησιμοποιώ, δεν μπορώ να φιλοξενώ και αγάπες παλιές που το μόνο που αξίζουν στην πραγματικότητα είναι απουσία.

Κάτι άλλο που αξίζει απουσία είναι η σαχλή φράση «ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο», φράση για την οποία σίγουρα ευθύνεται το τραγούδι των Πυξ Λαξ.

Είμαι πεπεισμένη πως ό,τι αξίζει ούτε πονάει, ούτε δύσκολο είναι, αντιθέτως είναι απλό, ωραίο και έρχεται πάντοτε την πιο κατάλληλη στιγμή.

Κατά την προσωπική μου άποψη λοιπόν, τώρα που με έπιασε μια τάση για φιλοσοφία με μια μικρή δόση ρομαντισμού και μια μεγάλη δόση θλίψης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ό,τι αξίζει είναι εκεί και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Παίρνει παρουσία όποτε το χρειαζόμαστε και δεν μας κάνει να κλαίμε και να προσπαθούμε να κόψουμε το λαιμό μας με το νυχοκόπτη.

Ποιος νοιάζεται για τις παλιές αγάπες λοιπόν, όταν υπάρχουν καινούργιες; Ποιος νοιάζεται για τα παλιά πολιτικά συστήματα, όταν μπορεί να δημιουργήσει νέα; Νέα που ταιριάζουν με την εποχή που ζούμε, που ακούνε τον παλμό της και ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες της. Αφού ψηφίζουμε εναντία στις σχέσεις που δεν μας ικανοποιούν πλήρως ας κάνουμε το ίδιο και με τα κόμματα. Κανένας κολλημένος με τους «πρώην» δεν πήγε μπροστά…!

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι παλιές αγάπες, έρωτες και φιλίες, πάνε περάσανε αλλά μας άφησαν κάτι που συμβάλει σε αυτό που είμαστε σήμερα! Μια αληθινή αγάπη που “χάνεται” αφήνει πάντα κάποιο σημάδι για να θυμάσαι την ιστορία της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here