ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : DPM Hellas (4/2012)

Κυκλοφορεί από την DPM Hellas ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Απόστολου Μόσιου.

Άξιος εκπρόσωπος της σύγχρονης ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, προερχόμενος από την καρδιά του Βόλου, μετά από χρόνια εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και συναυλίες, εντός και εκτός Ελλάδας, ο Απόστολος Μόσιος αποτυπώνει το μέχρι τώρα μουσικό του ταξίδι σε cd και κάνει τη δική του «Αρχή» στη δισκογραφία.

Πρόκειται για μια δουλειά με ιδιαίτερα προσωπικό ήχο, σε pop-rock ρυθμούς με έντονο το στοιχείο της μπαλάντας, παίζοντας ανάμεσα σε ήχους ηλεκτρικούς, ακουστικούς και ηλεκτρονικούς, με στίχους που μιλούν για τον έρωτα σε όλα του τα επίπεδα.
Το άλμπουμ περιέχει 12 τραγούδια σε στίχους και μουσική του ίδιου αλλά και των Απόστολου Τσιάρκα, Κώστα Χαλάτση, Δημήτρη Μαρέδη, Απόστολου Συρταριώτη και Σωτήρη Προύσαλη.

Κυκλοφορεί από την DPM Hellas στα καταστήματα Public, και στο www.mosios.gr σε cd και downloadable mp3’s.

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Ρόζα Βασιλάτου – rosa@musiccorner.gr

Μια καλή αρχή θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στον τίτλο του δίσκου του Απόστολου Μόσιου, καθώς με το ντεμπούτο του κάνει ένα γερό πρώτο βήμα στον καλλιτεχνικό χώρο!

Στο πρώτο συνολικό άκουσμα του δίσκου του, ίσως δίνεται, θα τολμούσα να πω, η εντύπωση ενός κοινού και συνηθισμένου ήχου που δεν έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Όταν όμως ξαναβάλει κανείς τα τραγούδια του και τα ακούσει για μια ακόμα φορά, θα καταλάβει και μάλιστα θα νιώσει αυτά που έχει να πει ο Απόστολος, που πιστεύω πως είναι πολλά.

Αυτό, γιατί έχει μια φωνή φρέσκια που μπορεί να ερμηνεύσει τόσο τον πόνο από τα βάθη της ψυχής, όσο και τόνους πιο χαλαρούς και ανέμελους που σε ανεβάζουν. Καταφέρνει να βγάλει πολύ συναίσθημα στα τραγούδια του και να δίνει τους στίχους δυνατά προς το κοινό που τον ακούει. Ο στίχος του είναι πολύ ιδιαίτερος και καλός χωρίς τις συνηθισμένες ομοιοκαταληξίες που βλέπουμε από τους νέους καλλιτέχνες του χώρου.

Ξεκινάει δυναμικά με το «Ατελείωτα Ταξίδια» και είναι σαν να τα κάνει πραγματικότητα και να μας ταξιδεύει από την αρχή του δίσκου του μέχρι το τελευταίο κομμάτι «Καληνύχτα»…

Από τον δίσκο του ξεχωρίζουμε οπωσδήποτε τα «Ατελείωτα Ταξίδια», «Μη Με Κοιτάς», «Φλερτάρεις Με Τον Θάνατο» και «Με Κλέβεις», καθώς φυσικά και το ομώνυμο τραγούδι του «Μια Αρχή». Τα τραγούδια του απευθύνονται σε ένα φανταστικό πρόσωπο και μιλά σαν να το έχει μπροστά του, το αντικείμενο του πόθου αλλά και του πόνου του, καταθέτοντάς του τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Στο εξώφυλλό του βλέπουμε μια φωτογραφία του ίδιου ανάμεσα σε σύννεφα και βροχή, ενώ από το χέρι του ξεκινάει ένας καταρράκτης που καταλήγει σε μια ήρεμη θάλασσα. Στα δεξιά, κάτω από ένα μισό, κίτρινο φεγγάρι υπάρχει ένα ζευγάρι που κρύβεται πίσω από μια κόκκινη ομπρέλα. Η εικόνα αυτή έχει να πει πολλά για το περιεχόμενο του δίσκου, καθώς το στοιχείο της ερωτικής και μάλλον ανεκπλήρωτης ιστορίας είναι διάχυτο σε όλα σχεδόν τα τραγούδια και ο Απόστολος είναι αυτός που στέκεται για να μας δώσει αυτά που σκέφτεται σαν ένας σωστός καταρράκτης!

Έχει κάνει μια καλή προσπάθεια και αυτό φαίνεται σε κάθε του κομμάτι. Με τον πρώτο του αυτόν δίσκο, ο Απόστολος κάνει σίγουρα μια καλή αρχή και θέτει γερές βάσεις για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Θα κλείσω την κριτική μου παραθέτοντας σαν επίλογο τα λόγια του Απόστολου, όπως τα βρήκαμε γραμμένα στο οπισθόφυλλο του δίσκου του:
«Τα ατέλειωτα ταξίδια που σου είχα τάξει τώρα ξεκινούν. Από καιρό έχει γίνει μια αρχή. Όταν η μοναξιά χαράζει μην με κοιτάς. Ίσως δεις ότι είναι η αγάπη φυλακή. Ότι όσα είχα πει σβήνονται για πάντα. Μέχρι να γίνει ο κόσμος μας ξανά γιορτή. Μέχρι να νιώσω να με κλέβεις, πάλι από την αρχή.
Εσύ να φλερτάρεις με τον θάνατο κι εγώ ξανά να φωνάζω: σ’αγαπώ, κάνε κάτι…

Καλό ταξίδι, να προσέχεις, καληνύχτα.»

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Ατέλειωτα Ταξίδια
02. Μια Αρχή
03. Μην Με Κοιτάς
04. Σ’Αγαπώ Κάνε Κάτι
05. Όσα Είχα Πει
06. Είναι Η Αγάπη Φυλακή
07. Φλερτάρεις Με Τον Θάνατο
08. Για Πάντα
09. Με Κλέβεις
10. Γιορτή
11. Η Μοναξιά Χαράζει
12. Καληνύχτα

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here