6/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Σήμερα ολοκληρώνουμε την παρουσίαση των τραγουδιών του 1ου ημιτελικού της Eurovision, που θα λάβει μέρος στις 22 Μαΐου. Να υπενθυμίσουμε πως σ’ αυτόν διαγωνίζεται η Ελλάδα στην 3η θέση και η Κύπρος (ναι όλα πήγαν καλά ευτυχώς, δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής της, δεν θα την συνέφερε κιόλας!) στη 12η θέση. Πάρτε καφέ και κάνα μπισκοτάκι και ξεκινάμε…

16. Αυστρία
Ερμηνεία : Trackshittaz
Τίτλος : Woki mit deim popo
Μουσική-Στίχοι : Lukas Plöchl, Manuel Hoffelner

Δεν περίμενα να σας το πω αυτό, αλλά ειλικρινά βασάνισα τα νεύρα μου ακούγοντας το! Και όχι μόνο τα νεύρα μου, αλλά και τα μάτια μου και τα αυτιά μου! Με ένα τυπικό hip hop τραγούδι, αν δεν απατώμαι το μοναδικό του διαγωνισμού φέτος, κατεβαίνει η Αυστρία, που πέρσι θυμήθηκε να ξανασυμμετάσχει, όταν την διοργάνωση την έκανε η “φιλενάδα της” η Γερμανία. Χωρίς καμία καταξίωση από το 2002 και μετά, μας προτρέπει φέτος να κουνήσουμε … τα οπίσθια μας! Το τι λέει δε ο στίχος για τα οπίσθια, ούτε καν μπορώ να σας αναφέρω! Παρόλα αυτά, πολύ έξυπνες είναι οι φωσφορίζουσες στολές, που έχουν οι κοπέλες, καθώς διαγραφούν τα επίμαχα σημεία όπως πρέπει. Τώρα αν η διαφορετικότητα του, το στείλει στο τελικό, τι να πω… Ελπίζω μόνο στο ότι έρχονται άγιες μέρες, και ο Θεός θα μας λυπηθεί και δε θα μας υποβάλει σε αυτό το μαρτύριο!

——————-

17. Μολδαβία
Ερμηνεία : Pasha Parfeny
Τίτλος : Lautar
Μουσική-Στίχοι : Pasha Parfeny, Alex Brashoveanu

O Pasha Parfeny επιτέλους τα κατάφερε να εκπροσωπήσει την χώρα του! Τρεις φορές είχε δοκιμάσει τη τύχη του (2009, 2010, 2011), φτάνοντας πάντα κοντά στην πηγή αλλά μένοντας πάντα διψασμένος! Φέτος όπως φαίνεται ήταν η χρονιά του και θα ταξιδέψει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Με ένα εύθυμο κομμάτι, σε χαλαρό pop ρυθμό και με μία ενδυματολογική αμφίεση έχοντας πατήσει ήδη τα όρια του κακόγουστου, θα προσπαθήσει να κερδίσει την ψήφο της Ευρώπης. Πιθανόν και να τα καταφέρει αν κρατήσει αυτό το πανέμορφο μπαλέτο (τα ρούχα των κοριτσιών είναι απερίγραπτα), αφού σε κάποια φάση καβαλάει κυριολεκτικά μια χορεύτρια και παριστάνει το ‘ντέι βρε γαιδαράκο,ντέι’! Δεν πιστεύω να γελάτε που το βλέπετε?! Εγώ πάντως με το ζόρι κρατιέμαι…!

——————-

18. Ιρλανδία
Ερμηνεία : Jedward
Τίτλος : Waterline
Μουσική-Στίχοι : Nick Jarl

Και το διαγωνιστικό κομμάτι του 1ου ημιτελικού το κλείνει η βασίλισσα της Eurovision με 7 νίκες! Οι Ιρλανδοί στέλνουν και φέτος τα 21χρονα διδυμάκια, όπως και πέρσι που πήραν την 8η θέση, με στόχο πάλι να είναι μέσα στην 10αδα. Με ένα αρκετά συμπαθές τραγούδι, λιγότερης δυναμικής από το περσινό, που όμως στη σκηνή θα το κάνουν να φαίνεται ξεσηκωτικό (αυτό είναι το μόνο σίγουρο!), φιλοδοξούν για ένα καλό πλασάρισμα στο τελικό του Σαββάτου. Εξάλλου η 18η θέση είναι από τις πλέον τυχερές και δίνει πάντα εισιτήριο για τελικό! Λέτε να γίνει το αντίθετο…? Μπαααα, χλωμό!

——————-

Και κάπου εδώ κλείνει η αυλαία του 1ου ημιτελικού… Ραντεβού τη Μ. Δευτέρα με τις συμμετοχές του 2ου… Καλό Σαββατοκύριακo!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here