30/5/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Κερδίστε Προσκλήσεις!

Το Music Corner προσφέρει την ευκαιρία σε  2 τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση.  Αν θέλετε να διεκδικήσετε πρόσκληση, στείλτε μας mail στο contest@musiccorner.gr με τίτλο “ΚΑΒΑΦΗΣ-ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ”.

Απαραίτητα θα πρέπει να γράφετε το ονοματεπώνυμό σας ενώ αν θέλετε, μπορείτε να γράψετε και τον αριθμό του κινητού σας, ώστε σε περίπτωση που κερδίσετε να ειδοποιηθείτε και με sms. Σε διαφορετική περίπτωση, οι νικητές θα ειδοποιηθούν μόνο με email.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 9 μ.μ., στον κήπο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, η συνθέτις Λένα Πλάτωνος παρουσιάζει τη δουλειά της πάνω στα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη με αφορμή το ‘Ετος Καβάφη και ορισμένες μελοποιήσεις σε ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη.

Η Λένα Πλάτωνος κάποτε δήλωνε πως ο Καβάφης δε μελοποιείται και πως δε θα τολμούσε ποτέ κάτι τέτοιο. Οι ενστάσεις και οι αρνήσεις παραμερίστηκαν, μπρος τη χάρη της πρόκλησης και της τόλμης, μα κυρίως της δημιουργίας. Ο Γιάννης Παλαμίδας είναι η απόλυτη φωνή του σύμπαντος των δύο δημιουργών. Το αποτέλεσμα είναι παράξενο και καθηλωτικό, μιας και σου δίνει την αίσθηση πως ο Καβάφης είναι πρόσωπο σημερινό.

platwnos_afisa_2013_05_01

Ο Κύκλος Καρυωτάκη ηχογραφήθηκε στις αρχές του 1980 με τη φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και έκτοτε παραμένει ένα οριακό έργο, όχι μόνο για τη δημιουργό του, αλλά και για την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. 13 τραγούδια που ακούγονται με την αίσθηση ότι το πνεύμα του αυτόχειρα ποιητή κατηύθυνε τη Λένα Πλάτωνος στη μελοποίηση των στίχων του. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά στη συναυλία του Μάνου Χατζιδάκι στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το 1980, στο πλαίσιο παρουσίασης νέων συνθετών.

Καρυωτάκης – Καβάφης, τα 2 Κ στη ζωή της, όπως τα ονομάζει η Λένα Πλάτωνος, ζωντανά επί σκηνής σε μία μοναδική κοινή συναυλία!

Πλήκτρα – Sound design: Στέργιος Τσιρλιάγκος

Διαβάζει η ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Κήπος Βυζαντινού Μουσείου
Β. Σοφίας 22, Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ τα πρώτα 100 εισιτήρια
10 ευρώ (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων)
12 ευρώ (ταμείο)

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here