ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Seven (12/2010)

Ο Βασίλης Δήμας αν και πολύ νέος, έχει ήδη στο ενεργητικό του ως δημιουργός (συνθέτης και στιχουργός), 8 πλατινένιους και διπλά πλατινένιους και 2 χρυσούς δίσκους! Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τον Νότη Σφακιανάκη, τον Σταμάτη Γονίδη, τον Νίκο Μακρόπουλο, τον Στέλιο Ρόκκο, την Καίτη Γαρμπή, τον Διονύση Σχοινά, τον Γιώργο Αλκαίο, τη Λίτσα Γιαγκούση, τον Χρήστο Μενιδιάτη κ.ά. υπογράφοντας κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες τους όπως για παράδειγμα τα τραγούδια: «Κλείνω τις κουρτίνες», «Απόψε χωρίζω», «Πάρτα», «Δεν είμαι σαν τους άλλους», «Έτσι είναι ο έρωτας», «Το σύστημα», «Δε μεγαλώνω», κ.α.

Ως τραγουδιστής σε live εμφανίσεις έχει συνεργαστεί για χρόνια με τον Νότη Σφακιανάκη τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περιοδείες του σε Κύπρο και Αυστραλία και με τον Σταμάτη Γονίδη.

Ο Βασίλης Δήμας κάνει τώρα το δισκογραφικό του ντεμπούτο με το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Το κέντρο του σύμπαντος» που κυκλοφορεί από το label 7.

Έντεκα σπουδαία ερωτικά λαϊκά τραγούδια που υπογράφει και ερμηνεύει ο ίδιος περιλαμβάνει το πρώτο του άλμπουμ. Τραγούδια που μιλάνε στην καρδιά, ερμηνευμένα από μια φωνή με ιδιαίτερο χρώμα, που εκπλήσσει με τη δύναμη και την καθαρότητα της ερμηνείας της. Τραγούδια που θα αγαπηθούν και θα γίνουν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες! Στο τραγούδι «Θυμάμαι» ο Βασίλης Δήμας τραγουδά ντουέτο με τον Σταμάτη Γονίδη.

Φέτος το χειμώνα ο Βασίλης Δήμας εμφανίζεται μαζί με τον Νότη Σφακιανάκη.

Ένα νέο αστέρι γεννήθηκε και ήρθε για να μείνει!

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής –
fr_kostas@musiccorner.gr

Ένα νέο όνομα στη δισκογραφία, το οποίο αξίζει την προσοχή μας, είναι ο Βασίλης Δήμας, τον οποίο μέχρι πρότινος δεν γνώριζα. Ωστόσο αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, πρώτον γιατί ανακάλυψα ότι κρύβεται πίσω από πολλά τραγούδια που έχουν γίνει επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, με το ρόλο του συνθέτη, σε αρκετούς τραγουδιστές, με πιο βασικό από αυτούς τον Νότη Σφακιανάκη.

Έχοντας λοιπόν στο ενεργητικό του, αρκετές δημιουργίες για άλλους καλλιτέχνες, ήρθε η ώρα να γράψει τραγούδια και για τον εαυτό του με ικανοποιητικό αποτέλεσμα, παρουσιάζοντας μας το «Κέντρο του σύμπαντος». Με ύφος καθαρά λαϊκό, με αρκετές μπαλάντες, δεν κάνει απόπειρες να πει και να γράψει κάτι διαφορετικό από αυτό που μπορεί να υποστηρίξει και η φωνή του. Πρώτο τραγούδι που ξεχωρίζει είναι και το ομότιτλο «Κέντρο του σύμπαντος», μια πολύ καλή και ιδιαίτερη μπαλάντα που σε κάνει να τον προσέξεις και το οποίο ήδη ακούγεται αρκετά.

Η συμμετοχή του Σταμάτη Γονίδη (στον οποίο έχει γράψει τραγούδια στο παρελθόν), στο τραγούδι «Θυμάμαι» σίγουρα μόνο ατού μπορεί να θεωρηθεί για έναν νέο τραγουδιστή. Τόσο γιατί είναι τιμή να σε εμπιστεύεται ένας μεγάλος καλλιτέχνης στα πρώτα σου βήματα, αλλά και γιατί το τραγούδι είναι ξεχωριστό και με ιδιαίτερο στίχο. Το πιο ιδιαίτερο όμως στις συνθέσεις του είναι ότι φαίνεται να κουβαλάει μέσα του την παραδοσιακή μουσική και είναι τουλάχιστον αξιέπαινο το γεγονός ότι έχει μουσική παιδεία, πράγμα που είναι ξεκάθαρο σε τραγούδια όπως το «Ο νόμος της καρδιάς» και το «Το ταξίδι της καρδιάς». Τα συγκεκριμένα τα οποία είναι και τα δυο λαϊκά χορευτικά τραγούδια, ξεφεύγουν αρκετά από τη μορφή του τσιφτετελιού και έχουν έντονους παραδοσιακούς ρυθμούς, προσαρμοσμένους όμως στο σήμερα.

Δε θα μπορούσε να λείπει και ένα καλό ζεϊμπέκικο από το δίσκο και αυτό είναι το «Γυρεύω νόημα», το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα αντίστοιχα τραγούδια που γίνονται επιτυχίες. Λίγο πιο συνηθισμένα και χιλιοακουσμένα, μπορώ να πω ότι είναι το «Όταν τη δείτε» και το «Η ζωή συνεχίζεται» τα οποία είναι μεν ωραία τραγούδια αλλά δεν διαφέρουν σε τίποτα από πολλά άλλα που ακούγονται συνεχώς σε ραδιόφωνα και πίστες. Και φτάνοντας στο «Αρκεί να σε προσέχει», μπορείς να ακούσεις μια αρκετά καλή μπαλάντα που μοιάζει ωστόσο αρκετά στο «Κέντρο του σύμπαντος».

Συνοπτικά μπορεί να πει κανείς ότι καλώς κάνει και περνάει στην πρώτη γραμμή ο Βασίλης Δήμας αλλά καλώς κάνει επίσης που συνεχίζει να γράφει τραγούδια. Διαθέτει αρκετό ταλέντο και μένει μόνο να αποκτήσει μια καλή λαϊκή δισκογραφία σε βάθος χρόνου, για να μπορέσει να ξεχωρίσει σε ένα χώρο που το λαϊκό τραγούδι το λένε όλοι, αλλά λίγοι μπορούν να ξεχωρίσουν σαν λαϊκοί τραγουδιστές και όχι απλά σαν ερμηνευτές λαϊκών σουξέ…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Το κέντρο του σύμπαντος
02. Γεια σου, μοναξιά
03. Η ζωή συνεχίζεται
04. Γυρεύω νόημα
05. Θυμάμαι (συμμετέχει ο Σταμάτης Γονίδης)
06. Μοίρα μου
07. Το ταξίδι ξεκινάει
08. Ο νόμος της καρδιάς
09. Αρκεί να σε προσέχει
10. Όταν τη δείτε
11. Η αγάπη είναι δύσκολος αγώνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here