15/5/2013
www.musiccorner.gr

Δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Μονόγραμμα», ο τραγουδοποιός Βασίλης Μπαμπανιάρης επιστρέφει δυναμικά με το τραγούδι «Είναι ψέμα πως είμαι εντάξει», προπομπό του album «Δεν ανήκω εδώ» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει 11 κομμάτια σε μουσική και στίχους δικούς του, καθώς και ένα μελοποιημένο ποίημα της Στέβης Σαμέλη.

Δυνατές κιθάρες, καθαρός ήχος, ευαίσθητος στίχος που με τη ζεστή του φωνή ερμηνεύει μοναδικά, το τραγούδι αυτό δείχνει πως θα αγαπηθεί περισσότερο από το “Μονόγραμμα”!

vassilis-babaniaris

Ποιος είναι ο Βασίλης Μπαμπανιάρης

O Βασίλης Μπαμπανιάρης κατάγεται από το Συκούριο Λαρίσης & μεγάλωσε στο Λουτράκι Κορινθίας.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός στην παιδική φιλαρμονική παίζοντας τρομπέτα, για να συνεχίσει με σπουδές κλασσικής και ηλεκτρικής κιθάρας, jazz αρμονίας, ενορχήστρωσης και μαθήματα φωνητικής.
Με μουσικές επιρροές όπως ο Λοΐζος και ο Χατζηδάκης, ο Θεοδωράκης και ο Ξυλούρης, αλλά και κλασσικά ακούσματα της διεθνούς μουσικής Rock σκηνής, μεγάλωσε με ερεθίσματα ετερόκλητα αλλά εξίσου σημαντικά, αφού η μουσική για εκείνον δεν έχει όρια και πλαίσια, ταμπέλες και σύνορα.. δεν είναι, παρά ένα μέσο που ενώνει και η μαγεία της βρίσκεται στο συναίσθημα που είναι ικανή να δημιουργήσει και να μεταδώσει.
H πρώτη δισκογραφική δουλειά του ταλαντούχου τραγουδοποιού και κιθαρίστα με τίτλο «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ», σε pop-rock ύφος, με έντονα κιθαριστικά μέρη, σε μουσική και στίχους δικούς του και μουσική επιμέλεια των «ΠΗΓΑΣΟΣ» κυκλοφόρησε στα δισκοπωλεία στα τέλη Ιανουαρίου 2011.

Δέκα τραγούδια από τα οποία το ομώνυμο ξεχώρισε από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της κυκλοφορίας του, αφού εντάχθηκε στο επίσημο chart της ένωσης Δισκογραφικών Εταιριών (IFPI) βάσει των επίσημων στοιχείων καταγραφής του Media Inspector και κατέγραψε περισσότερες από 20.000 ραδιοφωνικές μεταδόσεις πανελλαδικά, ενώ το 2ο promo τραγούδι της ίδιας δουλειάς, με τίτλο «Πώς να κρατηθώ μακριά σου», ξεπέρασε τις 2.500 μεταδόσεις, στον πρώτο μόλις μήνα της ψηφιακής του κυκλοφορίας το Δεκέμβριο του 2011, ως πρώτη μετάδοση από τους 53 μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας ανά Νομό!

Περισσότερες από 15 διαφορετικές οπτικοποιήσεις για το Μονόγραμμα στο youtube κ.α, δημοσιεύματα προβολής από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες διαδικτυακές σελίδες και στον Τύπο ευρύτερα (ΔΙΦΩΝΟ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΛ. ΤΥΠΟΣ, NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, κ.α), τηλεοπτικές & ραδιοφωνικές συνεντεύξεις (ΕΡΤ β’ πρόγραμμα, MEGA STAR κ.α) πρόταση από την COSMOTE στους πελάτες της, καθώς και πετυχημένες ζωντανές εμφανίσεις & συναυλίες, απέδειξαν πως ο νέος τραγουδοποιός από τους πρώτους μήνες της εμφάνισής του, έκανε αισθητή την παρουσία του σ’ έναν χώρο δύσκολο κι άκρως ανταγωνιστικό που απαιτεί ειλικρίνεια και εντιμότητα, προσόντα τα οποία διαθέτει τόσο σαν καλλιτέχνης, όσο και σαν άνθρωπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here