11/7/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τι κι αν η Amy Winehouse δε βρίσκεται πια κοντά μας. Ένα νέο βιβλίο και ίσως και δύο δίσκοι με ακυκλοφόρητο υλικό της ετοιμάζονται να δουν το φως της δημοσιότητας, με πρώτο το βιβλίο με τίτλο “Amy, My Daughter” που κυκλοφόρησε ήδη στην Αμερική, την Αυστραλία, τη Βρετανία και ορισμένες ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει γενικότερα στην υφήλιο.

Ο συγγραφέας δεν είναι άλλος από τον πατέρα της Amy, Mitch Winehouse, ο οποίος σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατο της κόρης του (23/07/2011), αφηγείται στο βιβλίο τα πρώτα χρόνια της Amy, την άνοδό της στην κορυφή του χώρου, τον εθισμό της στις ουσίες. Εμπλουτισμένο με ανέκδοτες φωτογραφίες από τα οικογενειακά άλμπουμ, δίνει πλήρη στοιχεία για την προσωπική, οικογενειακή και δημόσια ζωή της σπουδαίας τραγουδίστριας.

Παράλληλα, σχεδόν, με την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Mitch ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά τραγούδια της Amy που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δράττοντας την ευκαιρία συνέντευξης στο ραδιόφωνο του BBC για το βιβλίο, αποκάλυψε ότι υπάρχει πλούσιο ηχογραφημένο υλικό όχι για ένα, αλλά πιθανότατα για δύο ακόμα άλμπουμ!

Δεν είμαι βέβαιος αν υπάρχει αρκετό υλικό ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κυκλοφορήσουμε τουλάχιστον έναν ακόμα δίσκο. Ίσως και δύο. Υπάρχουν πολλές διασκευές αλλά και δικές της ηχογραφήσεις, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δε θέλουμε να «ρίξουμε» κάποιον. Οι θαυμαστές της είναι πολύτιμοι για μας και δε θέλουμε να κυκλοφορήσουμε υλικό που δεν είναι αντάξιό τους”, δήλωσε ο Mitch Winehouse.

Σημαντικό ποσοστό από τα έσοδα των πωλήσεων του βιβλίου και των δίσκων θα κατευθυνθεί στο ίδρυμα “Amy Winehouse” που σκοπό έχει την ενίσχυση νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά ή εθισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here