Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Δύο χρόνια μετά το πολυπλατινένιο «Επτά», ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ετοίμασε το νέο πολυαναμενόμενο του άλμπουμ με τα νέα του τραγούδια. Μας έδωσε μια δυνατή γεύση από το καλοκαίρι με δύο μεγάλες επιτυχίες «Το καλοκαίρι μου», και το «Ελα κοντά» και τώρα μας παρουσιάζει το ολοκληρωμένο album του που κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία εδώ και λίγες μέρες! Η νέα δουλειά τιτλοφορείται «Το καλύτερο ψέμα» και περιλαμβάνει εννέα τραγούδια σε μουσική του ίδιου και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, του Νίκου Μωραΐτη και του Νίκου Γρίτση. Επίσης υπάρχει και ένα bonus track, το τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς του ΡΙΚ1 «Στην άκρη του  παράδεισου» σε μουσική Κώστα Κακογιάννη και στίχους Πάμπου Κουζάλη.

Για μία ακόμη φορά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κατορθώνει να μας χαρίσει ένα album γεμάτο επιτυχίες. Αισθαντικές μπαλάντες και ρυθμικά κομμάτια, από εκείνα που μας έχει συνηθίσει ο νεαρός τραγουδοποιός, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας αυτής δουλειάς που αναμένεται να γνωρίσει για ακόμη μια φορά μεγάλη επιτυχία. Ήδη μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα ακούγονται με αμείωτη ένταση στα ραδιόφωνα τα τραγούδια «Το καλύτερο ψέμα» και «Αν είναι έτσι η αγάπη».

 ——-

Κυκλοφόρησε χθες με Κυριακάτικη εφημερίδα το νέο CD του Γιάννη Πάριου με τίτλο «Tα κομμάτια της ψυχής μου». Ο ερμηνευτής της αγάπης υπογράφει τη μουσική και τους στίχους των 14 ολοκαίνουριων τραγουδιών ενώ σε ένα από αυτά κάνει ντουέτο με τον φετινό παρτενέρ στο νυχτερινό κέντρο «Fever», Σταμάτη Γονίδη. Τα δύο πρώτα τραγούδια που ήδη ακούγονται στα ραδιόφωνα όλης της χώρας μέσα από τη νέα αυτή δουλειά τιτλοφορούνται “Η ζωή μου ταινία” και “Έτσι είναι οι αγάπες”.

Για ακόμη μια φορά πάντως ο Πάριος σπαταλάει το σπουδαίο ερμηνευτικό του ταλέντο του σε γλυκανάλατες μπαλάντες με κοινότυπους μουσικούς δρόμους και ερωτική θεματολογία…

 ——-

Ο Λάκης Παπαδόπουλος (και οι φίλοι του) σε μία νέα κυκλοφορία, που καλύπτει τα 30 του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι. Στην τριπλή συλλογή υπάρχουν πενήντα αγαπημένα τραγούδια είτε ερμηνευμένα από τον ίδιο τον Παπαδόπουλο, είτε από φίλους τραγουδιστές: Αρλέτα, Βίκυ Μοσχολιού, Δημήτρη Μητροπάνο, Γιώργο Νταλάρα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Πουλικάκο, Μάνο Ξυδού, Πυξ Λαξ, Φίλιππο Πλιάτσικα, Πάνο Κατσιμίχα, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Ελένη Δήμου, Ισιδώρα Σιδέρη, Σωτηρία Λεονάρδου, Γιώργο Μαργαρίτη, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Χρήστο Δάντη, Σάκη Ρουβά, ONIRAMA, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Τάμτα και Nukhet Duru.

Για Να Σ’ Εκδικηθώ, Σερενάτα, Και Θα Χαθώ, Τα Ήσυχα Βράδια, Κουρσάρος είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα συναντήσουμε στην υπέροχη αυτή συλλογή!

——-

Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής υπογράφουν τον νέο δίσκο της Ρίτας Αντωνοπούλου που τιτλοφορείται “Μια πόλη για δύο” και κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τη Legend.

Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος, Οδυσσέας Ιωάννου, Διονύσης Τσακνής, Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Φωτεινή Λαμπρίδη, Σταύρος Σταύρου, Μαρία Παπαγεωργίου, Αργυρώ Χριστοδουλίδου και Δανάη Αντωνοπούλου είναι οι δημιουργοί που εμπιστεύθηκαν τη φωνή και την ερμηνευτική δύναμη της εξαίρετης ερμηνεύτριας και τις χάρισαν τα νέα τους τραγούδια.

Τραγούδια που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Σταυρό του Νότου, από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και για τέσσερις μόνο Τετάρτες. Και φυσικά αυτά τα νέα τραγούδια της ανερχόμενης ερμηνεύτριας θα διασταυρωθούν με παλαιότερα και σπουδαία από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, ενώ θα υπάρχουν και απρόσμενα περάσματα σε τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, τραγούδια που πρωταρχικά συγκινούν την ίδια, τα υπηρετεί με αγάπη και τα αποδίδει με όλο της τον εαυτό.

 

——-

Κυκλοφόρησε το νέο πολυαναμενόμενο άλμπουμ του Σωκράτη Μάλαμα με τη συμμετοχή της Μελίνας Κανά σε πέντε τραγούδια. Το «πέρασμα», όπως είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς, αποτελεί την δυναμική επανένωση των δύο καλλιτεχνών μετά από ένα ηχηρό επαγγελματικό διαζύγιο που απασχόλησε αρκετά τους καλλιτεχνικούς κύκλους. Οι στίχοι των νέων τραγουδιών ανήκουν στον σπουδαίο ποιητή Άλκη Αλκαίο.

Λιτός, με τη συνοδεία μόνο της κιθάρας του, ο Σωκράτης Μάλαμας ξεδιπλώνει και ταυτόχρονα προκαλεί δυνατά συναισθήματα μέσα από δώδεκα υπέροχα τραγούδια που έχουν να κάνουν με τα κοινά μας όνειρα, με τις κοινωνικές διαπιστώσεις, με τον έρωτα, με την αγάπη, με το χτίσιμο και το γκρέμισμα των ψευδαισθήσεων. Η συνεργασία του με την Μελίνα Κανά μετά από αρκετά χρόνια, είναι κάτι που οι φίλοι τους περίμεναν με προσμονή!

 ——-

Νέο album για την υπέροχη Αρετή Κετιμέ! Η γλυκόλαλη ερμηνεύτρια ένα χρόνο μετά το album «Με τη φωνή της Αρετής» επιστρέφει αυτή τη φορά με νέο υλικό που έγραψαν για τη φωνή της κάποιοι από τους σπουδαιότερους λαϊκούς μουσικούς και οργανοπαίχτες όπως ο Μανώλης Καραντίνης, ο Μανώλης Πάππος, ο Παναγιώτης Στεργίου και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Μάλιστα κάποια τραγούδια υπογράφει και η ίδια η Αρετή όπως το συγκλονιστικό «Υψώνω τείχη».

Στο «Καλή σου τύχη», όπως τιτλοφορείται το νέο album της νεαρής ερμηνεύτριας, συμμετέχει, κάνοντας ντουέτο στο τραγούδι «Στιχάκια σιωπηλά» ο Δημήτρης Καρράς. Μια πολλά υποσχόμενη δισκογραφική δουλειά που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα από την Legend.

——-

Ο Μανώλης Λιδάκης, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του cd του «Όλα δικά μας κι όλα ξένα» σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου επιστρέφει με νέο υλικό! Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής θέλοντας να ευχαριστήσει τον κόσμο που τον στηρίζει τόσα χρόνια, αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά από νέα τραγούδια, δωρεάν μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο internet. Το πρώτο τραγούδι με τίτλο “Μια φλέβα” σε στίχους και μουσική του Μάκη Σεβίλογλου, είναι ήδη στον αέρα και αποτελεί μέρος του νέου έργου του Μανώλη, με τον τίτλο “Της ψυχής μας το μελάνι”. Καλή επιτυχία στο νέο του εγχείρημα…

——-

Η βαριά λαϊκή φωνή της ελληνικής δισκογραφίας επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Το νέο άλμπουμ του Βασίλη Καρρά με τίτλο «Σ’ τα είπα όλα» περιλαμβάνει έξι καινούρια τραγούδια που έγραψαν ο Βασίλης Δαραμούσκας, ο Λάκης Παπαδόπουλος με τη Σάννυ Μπαλτζή, ο Γαβρήλος με τον Μπάμπη Χαλκίδη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Γιάννη Πάριο, η Ντίνα Παπαϊωάννου με τον Πέτρο Ιμβριο, ο Κώστας Βελιάδης με τον Τέρπανδρο και ο Αλέκος Χαραλαμπίδης με τον Φίλιππο Γράψα.

Στο νέο album θα συναντήσουμε και έξι ιδιαίτερες και απρόσμενες διασκευές σε τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Παπάζογλου, Μίλτου Πασχαλίδη, Γιάννη Νικολάου και τέλος την επιτυχία «Λόγια φιλικά» που ο Καρράς ερμηνεύει μαζί με τους Αλχημιστές με τους οποίους αυτή την περίοδο συνεργάζεται και στις ζωντανές του εμφανίσεις στο Fix live της Θεσσαλονίκης.

Από το νέο υλικό ξεχωρίζουν τα τραγούδια «Το τελευταίο τσιγάρο» του Λάκη Παπαδόπουλου καθώς και τα «Δρόμος μακρύς» και «Έμπλεξες» του ταλαντούχου νέου συνθέτη Κώστα Βελλιάδη, γνωστού από τη συμμετοχή του στις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Νταλάρα, σε στίχους Τέρπανδρου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διασκευές των τραγουδιών «Στα είπα όλα» και «Χαράτσι». Μια αρκετά προσεγμένη δισκογραφική εργασία από έναν κλασικό του είδους…

——-

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, αρχής γενομένης από σήμερα το βράδυ, ο Ζυγός θα φιλοξενεί μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τίτλο «Με βάση τον Στέλιο». Πρόκειται για μια μουσική πανδαισία με τα καλύτερα τραγούδια του μεγαλύτερου Έλληνα ερμηνευτή, του Στέλιου Καζαντζίδη. O Νίκος Μακρόπουλος και ο Θέμης Αδαμαντίδης σμίγουν μουσικές, αισθήματα και διαδρομές στην ίδια σκηνή. Δύο γνώριμες και αγαπημένες παρουσίες που συμπληρώνει ο ένας τον άλλον γιατί ο κοινός άξονας και των δύο είναι το πάθος και η αγάπη τους για το λαϊκό τραγούδι.

Οι δύο καλοί ερμηνευτές με τις ερμηνείες τους θα μας χαρίζουν μαγικά βράδια μέσα από ένα πρόγραμμα διαφορετικό, βασισμένο σε τραγούδια  του Στέλιου που αγαπήσαμε  πολύ, διανθισμένο βέβαια και με τις μεγάλες επιτυχίες των δύο ερμηνευτών και με υπέροχα παλιά λαϊκά τραγούδια που μας συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μας, τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και εξακολουθούν να τραγουδιούνται από τον κόσμο με το ίδιο πάντα πάθος.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here