Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Ο Γιάννης Πάριος, με αφορμή την αυριανή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τραγουδάει τον έρωτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για επτά παραστάσεις στις 14,15,16,17,18,20 και 21 Φεβρουαρίου! Συμπληρώνοντας φέτος 40 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας, ο σπουδαίος έλληνας ερμηνευτής επιχειρεί ένα αφιέρωμα στο ερωτικό τραγούδι και σε τραγούδια σπουδαίων δημιουργών περασμένων δεκαετιών, όπως των Χ. Χαιρόπουλου, Αττίκ, Κ. Γιαννίδη, Σουγιούλ αλλά και τραγούδια αγαπημένα της δικής του γενιάς, που συγκίνησαν και πέρασαν στα χείλη και τις καρδιές μας.

Επί σκηνής μαζί του θα βρεθεί η 60μελής ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, 12μελής λαϊκή ορχήστρα καθώς και η χορωδία του Κυριάκου Τσολάκη. Τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς της παράστασης επιμελείται η Ελευθερία Ντεκώ. Οι παραστάσεις είναι ήδη sold out και θα λάβουν χώρα στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

——-

Κυκλοφόρησε χθες με Κυριακάτικη εφημερίδα το νέο cd του Μανώλη Μητσιά με τίτλο «Πατρίδα δανεισμένη». Πρόκειται για ένα cd με 11 λαϊκά τραγούδια, εμπνευσμένα από τη νέα τάξη πραγμάτων, τα οποία εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την οργή, την αγανάκτηση και την απόγνωση του Ελληνικού λαού. Η μουσική των τραγουδιών φέρουν την σφραγίδα δυο σπουδαίων δημιουργών, του Χρήστου Νικολόπουλου και του Μιχάλη Τερζή ενώ οι στίχοι ανήκουν στον δημοσιογράφο Κώστα Μαρδά.  Ο δίσκος παρουσιάστηκε, παρουσία πολλών αξιόλογων ανθρώπων της τέχνης, αλλά και φίλων των δημιουργών, την περασμένη εβδομάδα στο Public.

——-

Το Πάσχα αναμένεται να κυκλοφορήσει, εκτός απροόπτου, η νέα δισκογραφική συνεργασία της Ελένης Βιτάλη με τον λαϊκό συνθέτη Τάκη Σούκα. Η σπουδαία τραγουδίστρια επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία και καλείται να ερμηνεύσει δεκαέξι ολοκαίνουργια λαϊκά τραγούδια που αναμένεται να κάνουν αίσθηση. Μέχρι τότε συνεχίζονται οι επιτυχημένες παραστάσεις της τραγουδίστριας στο ACRO όπου εκτός από τον Τάκη Σούκα, συναντά επί σκηνής και τρεις από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, την Μελίνα Ασλανίδου και τον Γιώτα Νέγκα.

——-

Η Ελένη Δήμου, μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες ερωτικών τραγουδιών, θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Θεάτρου Βεργίνα στο Regency Casino Thessaloniki αύριο Τρίτη, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Η αγαπημένη τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει κλασικές και αξέχαστες επιτυχίες της, καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα από αγαπημένα ερωτικά τραγούδια, όπως μόνο αυτή ξέρει και μπορεί, παρέα με μία ορχήστρα 5 οργάνων.

——-

Νέο single κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες ο Χρήστος Δάντης με τίτλο «Μοναξιά μου για πες». Η κυκλοφορία μάλιστα του τραγουδιού έγινε με ανορθόδοξο τρόπο καθώς όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο Twitter, το single κυκλοφόρησε στο Internet από την εταιρία Sony music, χωρίς να τον ενημερώσει κανείς, κάτι που εξόργησε πολύ τον τραγουδιστή. Το τραγούδι σε μουσική του ίδιου του Δάντη και σε στίχους της Νίκης Παπαθεοχάρη, αναμένεται να συμπεριληφθεί σε μια συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγουδιστή, που όμως θα περιλαμβάνει και πλούσιο ανέκδοτο υλικό.

——-

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται το νέο album της Άννας Βίσση, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του επόμενου μήνα. Πολλοί οι δημιουργοί που θα συμμετέχουν στη νέα αυτή δουλειά, ανάμεσά στους οποίους και ο Νίκος Καρβέλας, ο Χρήστος Δάντης, ο Στέφανος Κορκολής, ο Μάριος Τσαγκάρης, ο Γιάννης Κυφωνιδης κ.α. Στίχους σε πολλά από τα νέα τραγούδια, έχει γράψει η στενή συνεργάτιδα της τραγουδίστριας τα τελευταία χρόνια, Μυρτώ Κοντοβά.  Από τις συμμετοχές που εκπλήσσουν και σίγουρα θα συζητηθούν είναι αυτή του Μπάμπη Στόκα, ο οποίος έχει χαρίσει στη Βίσση μια ιδιαίτερη σύνθεσή του. Ένα μικρό δείγμα από τη νέα αυτή δουλειά θα πάρουμε τις επόμενες μέρες με δύο τραγούδια που θα ακούσουμε ραδιοφωνικά.

——-

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πολυπλατινένιου album «Κλειστά τα στόματα», ο Αντώνης Ρέμος επανέρχεται με ένα Limited editon collectors cd, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Στην συλλεκτική αυτή έκδοση εκτός από τα ήδη γνωστά τραγούδια του cd που αγαπήθηκε όσο κανένα τον τελευταίο χρόνο, θα υπάρχει και ανέκδοτο υλικό.

Ήδη ακούσαμε το ντουέτο του τραγουδιστή με τους  Goin’ Through σε ένα παλαιότερο τραγούδι του με τίτλο “Εντάξει”, ενώ σε λίγες μέρες θα ακούσουμε και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου με τίτλο “Χιλιόμετρα”, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει και το soundtrack της ταινίας Poker Face σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα και σενάριο της Άσπας Καλιάνη, που αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σύντομα. Επίσης στην deluxe edition του «Κλειστά τα στόματα» θα υπάρχουν και κάποια remixes ήδη αγαπημένων τραγουδιών.

——-

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού άλμπουμ της Ήβης Αδάμου «Σαν ένα όνειρο» που περιέχει τις επιτυχίες «Κράτα τα μάτια σου κλειστά», «Κάνω μία ευχή» & «Βόλτες στ’ αστέρια», το άλμπουμ επανακυκλοφορεί με τα 3 τραγούδια που ήταν υποψήφια για την εκπροσώπηση της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2012, από τα οποία ξεχώρισε και θα μας ταξιδέψει στο Μπακού το «Lala Love» ένα τραγούδι που έχει αρχίσει ήδη και κερδίζει όχι μόνο τα ραδιοφωνικά charts αλλά και την Ευρώπη. Στο CD περιλαμβάνεται σαν bonus track & το τραγούδι «Φωτιά, Βροχή», η ελληνική εκδοχή της μπαλάντας «You don’t belong here».

——-

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μας δουλεύετε μάλλον! Ο Δάντης έγραψε στο twitter ότι δεν έχει γράψει κάτι για την Άννα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here