Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Έναν πλούσιο καλλιτεχνικό χειμώνα ετοιμάζεται να ζήσει φέτος η Χάρις Αλεξίου! Η κορυφαία ελληνίδα ερμηνεύτρια θα κάνει αισθητή την παρουσία της τόσο δισκογραφικά όσο και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων.

Όσον αφορά το νέο cd της ερμηνεύτριας οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο και μιλούν μάλλον για μια πολυσυλλεκτική εργασία με το δίδυμο Σέμση – Παυριανού να έχουν ήδη παραδώσει πρώτοι το υλικό τους.

Στο επίπεδο των live εμφανίσεων τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αρχικά, σε λίγες μέρες η Χαρούλα θα παρουσιάσει στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ένα μοναδικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ιταλού δημιουργού Νίνο Ρότα που ακούει στον τίτλο «Η Xάρις Αλεξίου στο σινεμά του Νίνο Ρότα». Το μοναδικό αυτό αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» για 6 μόνο παραστάσεις, στις 7, 8, 9 και 14, 15, 16 Οκτωβρίου. Τη Χάρις Αλεξίου και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα πλαισιώσουν ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης στην επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, ο Πάνος Παπαδόπουλος στη σκηνοθετική επιμέλεια, ο Κώστας Παπαδούκας στις ενορχηστρώσεις, ο Ανδρέας Πυλαρινός στη διεύθυνση ορχήστρας και η Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς.

Για τον Νοέμβριο η Αλεξίου έχει προγραμματίσει μια περιοδεία στην Αυστραλία με τη Λιζέττα Καλημέρη και τον Μάκη Σεβίλογλου ενώ τα σημαντικότερα θα έρθουν με τη νέα χρονιά. Και μιλάμε βέβαια για την πολυαναμενόμενη συνάντηση της ερμηνεύτριας με την Δήμητρα Γαλάνη στο Παλλάς. Δύο αγαπημένες φωνές συναντώνται μετά από πολλά χρόνια σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα… Καλό χειμώνα Χαρούλα!

——-

Η φθίνουσα πορεία της ελληνικής δισκογραφίας οδήγησε τη Ραλλία Χρηστίδου να κυκλοφορήσει το νέο της album μόνο σε ψηφιακή μορφή. Το νέο album με τίτλο «Στην απέναντι πλευρά» περιλαμβάνει έντεκα ολοκαίνουργια τραγούδια και πρόκειται για την πέμπτη προσωπική δισκογραφική δουλειά της καλής ερμηνεύτριας στην οποία υπογράφει συνθετικά όλα τα τραγούδια.

Η Ραλλία, που μας συστήθηκε πριν από επτά χρόνια ως μία νέα επλιδοφόρα φωνή, για το ελληνικό τραγούδι, κερδίζοντας την εκτίμηση του κοινού αλλά και των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, τώρα ρισκάρει να συστηθεί απ την αρχή. Αυτή τη φορά, ως τραγουδοποιός.

Στο καινούργιο album θα ακούσουμε μουσικές δυνατές που κινούνται στο χώρο του έντεχνου ροκ, σε μια προσπάθεια της Ραλλίας που για πρώτη φορά, όπως υποστηρίζει και η ίδια επιχειρεί αυτό που πάντα επιθυμούσε: να εκφράσει και να μοιραστεί την αλήθεια των συναισθημάτων της! Ψαγμένες μελωδίες, δυνατές ερμηνείες που σε συνδιασμό με τους στίχους της Λίνας Δημοπούλου που υπογράφει στιχουρχικά όλα τα τραγούδια, η Ραλλία ελπίζει να μας «περάσει » στην Απέναντι Πλευρά! Πρώτο single της πολυαναμενόμενης αυτής δουλειάς το τραγούδι ”Μάτια μου Ξεχνάς”, το οποίο ήδη ακούγεται σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τα νέα της τραγούδια καθώς και επιλεγμένες στιγμές από το προσωπικό – και όχι μόνο – ρεπερτόριο της, θα παρουσιάσει η Ραλλία από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου αλλά και κάθε Σάββατο στις 11 το βράδυ στο Σταυρό του Νότου Plus παρέα με δύο υπέροχους μουσικούς, τον Χρήστο Αλεξάκη στα keyboards και τον προγραμματισμό, τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι αλλά και την ηθοποιό Σοφία Βογιατζάκη.

——-

Νέο single για τον Πασχάλη Τερζή μέσα από το τελευταίο του album με τίτλο «Δυο νύχτες μόνο». Πρόκειται για την δυνατή λαϊκή μπαλάντα “Δε θα μου πεις εμένα” με δημιουργούς τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Θάνο Παπανικολάου, οι οποίοι υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους αντίστοιχα. Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου single ο Πασχάλης Τερζής, ο οποίος αναρρώνει από το σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, ετοιμάζει με προσοχή τις επικείμενες χειμερινές του εμφανίσεις, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν.

——-

Νατάσα Θεοδωρίδου και Γιώργος Θεοφάνους ξανά μαζί! Η αγαπημένη ερμηνεύτρια και ο συνθέτης των επιτυχιών ενώνουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν τον επόμενο κοινό τους δίσκο. Η μεγάλη επιτυχία της «Κόκκινης γραμμής» φέρνει και πάλι κοντά τους δύο καλλιτέχνες οι οποίοι αυτή την περίοδο περνούν πολλές ώρες στο studio προκειμένου σύντομα να έχουμε το πρώτο δείγμα της νέας τους συνεργασίας. Στο νέο album θα συμπεριλαμβάνεται, όπως μαθαίνουμε, και ένα ντουέτο με την σπουδαία Μαρινέλλα, με την οποία άλλωστε η Νατάσα θα συναντηθεί φέτος το χειμώνα στη σκηνή του Βοτανικού εκπληρώνοντας ένα όνειρο χρόνων.

——-

Μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση , πρωτοφανής στα Ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα πρόκειται να λάβει χώρα στο Κατράκειο Θέατρο τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη. Ο μοναδικός Έλληνας βιρτουόζος στο κλαρίνο, Βασίλης Σαλέας και ο τραγουδιστής και συνθέτης Σαράντης Σαλέας, προσκαλούν τους φίλους τους σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο μελωδία και συναίσθημα.

Καλεσμένοι στο ταξίδι αυτό είναι δύο από τις σπουδαιότερες ελληνίδες ερμηνεύτριες που συναντώνται επί σκηνής μετά από πολλά χρόνια, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Χρήστος Δάντης και η σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια. Παρέα με τους αγαπημένους και επί σειρά ετών φίλους και συνεργάτες τους οι οποίοι αποτελούν την Ελίτ της Ελληνικής μουσικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους υποστηρίζοντας τα παιδιά του ιδρύματος « Κοινωνική Στήριξη».

——-

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα ετοιμάζει αυτή την περίοδο η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου. Αρχικά παρέα με τον εξαίρετο μουσικοσυνθέτη Νεοκλή Νεοφυτίδη και τον δεξιοτέχνη βιολιστή Θάνο Γκιουλετζή παρουσιάζουν ήδη κάθε Δευτέρα στο Nueva Trova στο Μοναστηράκι ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα βασισμένο σε δύο όργανα (πιάνο και βιολί) και μια φωνή.

Επίσης η χαρισματική ερμηνεύτρια μας παρουσίασε αυτές τις μέρες το νέο της τραγούδι με τίτλο «Το Δέντρο». Ένα πολύ όμορφο τραγούδι τη μουσική του οποίου υπογράφει ο Απόστολος Ρίζος και τους στίχους ο Μιχάλης Γελασάκης.

Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Από τα τέλη του μήνα η Ζωή Παπαδοπούλου θα βρίσκεται μαζί με τη Μαριώ στις Διαδρομές, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, υπόσχοντάς μας μοναδικές μουσικές βραδιές.

——-

Η Τάνια Τσανακλίδου κόβει πρώτη το νήμα των χειμερινών εμφανίσεων και καλωσορίσει τον φετινό χειμώνα από τη σκηνή του «Ζυγού», δίνοντας το προσωπικό της μήνυμα, υποσχόμενη αξέχαστες βραδιές στο φανατικό κοινό της. Η σπουδαία ερμηνεύτρια μας δίνει ραντεβού στο Ζυγό από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και  κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μέχρι και μετά τις γιορτές. Η Τσανακλίδου επιστρέφει στη μουσική σκηνή για να χαρίσει μελωδικές στιγμές από την μέχρι τώρα μουσική της πορεία, αναδεικνύοντας ξανά το πηγαίο ταλέντο της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία.

——-

Άλλη μια ενδιαφέρουσα συνεργασία πρόκειται να λάβει χώρα το φετινό χειμώνα στην φιλόξενη σκηνή του Gazarte. Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Μάρθα Φριντζήλα τέσσερα χρόνια μετά την μοναδική συνάντησή τους στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, όπου απέδωσαν εξαιρετικά μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι ενώνουν τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά όμως για κοινές εμφανίσεις μακράς διαρκείας σε μια μουσική σκηνή. Καλλιτέχνες με συγγενικές μουσικές καταβολές μοιράζονται την ίδια σκηνή προσφέροντάς μας μοναδικές στιγμές μέθεξης και ουσιαστικής ψυχαγωγίας. Ραντεβού από τον Νοέμβρη λοιπόν στο Gazarte για μια συνάντηση υψηλών προσδοκιών…

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here