Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Κυκλοφορεί σήμερα από τη sony music η τριπλή συλλογή Greatest Hits And More, ένα ανθολόγιο με τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα της Έλενας Παπαρίζου. Στο συλλεκτικό album θα συναντήσουμε μεγάλες επιτυχίες της τραγουδίστριας όπως «Το Φιλί της Ζωής», «Πόρτα για τον Ουρανό», «Υπάρχει λόγος», «Θα ‘μαι αλλιώς», «Η Καρδιά Σου Πέτρα», «Πυροτεχνήματα», «Αν Είχες Έρθει Πιο Νωρίς», «Mambo», «Νumber One», «Gigolo», «Aν Ήσουνα Αγάπη», «Γύρνα Με Στο Χτες» κ.α καθώς και τραγούδια που η Παπαρίζου μοιράστηκε με άλλους καλλιτέχνες όπως το «Μέσα Σου» με τους Stavento, «Η Ζήλεια Μοναξιά» με τον Νίκο Αλιάγα, το «Φυσικά Μαζί» με τους Ονιράμα ή το Ισπανικό «Enredaos» που έκανε ντουέτο με τον θρυλικό Albert Hammond για το νέο του άλμπουμ.

Επίσης στην έκδοση συμπεριλαμβάνεται ένα ακόμα καινούργιο τραγούδι, το «Ότι Νιώθω Δεν Αλλάζει» σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη καθώς και το πασίγνωστο πια «Baby It’ s Over» σε τέσσερα διαφορετικά remixes!

——-

Ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει μετά από δύο περίπου χρόνια στη δισκογραφία με ένα δυνατό studio album-έκπληξη. Όλα τα τραγούδια του νέου cd του λαϊκού τραγουδιστή φέρουν τη σφραγίδα του Αντώνη Βαρδή και του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη μουσική και του Ηλία Φιλίππου και της Όλγας Βλαχοπούλου στους στίχους. Λαϊκά τραγούδια και αισθαντικές μπαλάντες συνθέτουν ένα album που αναμένεται να κλέψει τις καρδιές των πολυάριθμων θαυμαστών του καλού τραγουδιστή. Ας ελπίσουμε μέσα από τη νέα αυτή δουλειά να προκύψουν και όμορφα τραγούδια αντάξια των φωνητικών δυνατοτήτων του τραγουδιστή.

Ήδη μάλιστα θερμής υποδοχής τυγχάνει στα ραδιόφωνα το τραγούδι «Είμαι μαζί σου», που αποτελεί μια σύνθεση του Κυριάκου Παπαδόπουλου σε στίχους του Ηλία Φιλίππου. Στο album θα συναντήσουμε επίσης και το ήδη γνώριμο ντουέτο του Βέρτη με την Ισραηλινή Sarit Hadad.

——-

Μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων του στην Αθήνα, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ο Γιάννης Πλούταρχος επισκέπτεται στην Θεσσαλονίκη. Από την περασμένη Παρασκευή λοιπόν ο λαϊκός τραγουδιστής μαζί με την Αμαρυλλίδα και τον Κωνσταντίνο Αργυρό, εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο Politia Live, προσφέροντας μοναδικές νύχτες διασκέδασης στο κοινό της συμπρωτεύουσας, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες.

Παράλληλα πριν από λίγες μέρες ο τραγουδιστής κυκλοφόρησε σε digital μορφή το νέο του τραγούδι με τίτλο «24 Ώρες» σε μουσική Χριστόδουλου Σιγανού, και στίχους Χριστόδουλου Σιγανού και Βαλεντίνο. Μετά τη συνεργασία του με τον Αλμπάνο και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (προφανώς γιατί η εν λόγω σύμπραξη δεν είχε τα αναμενόμενα εμπορικά αποτελέσματα) επιστρέφει σε ασφαλή μουσικά μονοπάτια και επιδιώκει για ακόμη μια φορά την επιτυχία.

——-

Δυναμική επιστροφή για έναν παλιό μας γνώριμο! Ο Στέλιος Ρόκκος επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα live album που τιτλοφορείται Stelios Rokkos in Rock. Το cd περιέχει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του τραγουδιστή με νέα φρέσκια ενορχήστρωση αλλά και αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια σε νέα εκτέλεση. Επίσης περιλαμβάνονται και πέντε νέα τραγούδια ανάμεσα στα οποία και το “Πέστο σε εμένα”, το οποίο αποτελεί ήδη ραδιοφωνική επιτυχία! Εμείς του ευχόμαστε καλή επάνοδο στη δισκογραφία και καλοτάξιδο το νέο του album.

——-

Mετά από ενάμιση περίπου χρόνο δισκογραφικής αποχής ο κύπριος ερμηνευτής Σταύρος Κωνσταντίνου επιστρέφει δυναμικά με ένα νέο τραγούδι σε μουσική Αντώνη Βαρδή και στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου. Πρόκειται για την τρυφερή μπαλάντα  με τίτλο “Δεν μπορώ να σε ξεχάσω”. Παράλληλα ο Κωνσταντίνου ετοιμάζεται να τραγουδήσει το τραγούδι που θα ντύσει την καινούργια σειρά του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα της Κύπρου “8 άσπρα μπαλόνια” σε σενάριο Βάνας Δημητρίου και σκηνοθεσία Αντρέα Γεωργίου. Το τραγούδι είναι μια σύνθεση του σπουδαίου Σταμάτη Κραουνάκη ενώ οι στίχοι ανήκουν στον πολλά υποσχόμενο νέο στιχουργό Σταύρο Σταύρου.

——-

Η «Αντίθετη Τροχιά», τo πολύ καλό άλμπουμ του Δήμου Αναστασιάδη, που έβγαλε μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες, όπως το ομώνυμο τραγούδι, το «Αν μ’ αγαπάς» και το «Σε κάθε τέλος και μια αρχή», κυκλοφορεί τώρα από τη Universal Music και σε Deluxe έκδοση (repackaging) που περιέχει επιπλέον δύο νέα τραγούδια. Το «Τάσεις Καταστροφής (Κόβω τη νύχτα στα δύο)», το οποίο ήδη ακούγεται πολύ στα μουσικά ραδιόφωνα και το «Τα Καλοκαίρια θα ‘μαι Εδώ». Και τα δύο νέα τραγούδια είναι σε μουσική του ίδιου του Δήμου Αναστασιάδη και σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου.

——-

Δυο νέες δισκογραφικές δουλειές αναμένεται να εγκαινιάσουν τη νέα περίοδο συνεργασίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με την δισκογραφική εταιρεία Heaven. Πρόκειται για τη live ηχογράφηση της μουσικής συνάντησης της ερμηνεύτριας και του Στέφανου Κορκολή στη σκηνή του «Gazarte» επί δύο χρόνια με τίτλο «Ένα πιάνο – μια φωνή» και το live album από τη επιτυχημένη σύμπραξη της με τον Μάριο Φραγκούλη στο «Παλλάς» τον χειμώνα που πέρασε. Η κορυφαία ερμηνεύτρια ανανέωσε και τυπικά τη σχέση εμπιστοσύνης που τη συνδέει με την εταιρεία, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο συνεργασίας.

——-

Μια ξεχωριστή εμφάνιση θα πραγματοποιήσει η Μελίνα Κανά σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Στη φιλόξενη σκηνή του club του Μύλου η σημαντική ερμηνεύτρια αποδίδει χαρακτηριστικές στιγμές του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή παρέα με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Μιχάλη Παπαζήση. Οι τρεις ερμηνευτές θα φωτίσουν τις πτυχές αγαπημένων τραγουδιών του συνθέτη όπως “Μέλισσες”, “Ήτανε αέρας”, “Σαν καταιγίδα”, “Χειμωνανθός”, “Σεντόνια δίχτυα”, “Το πέταγμά σου” κ.ά.

Στην παράσταση η Μελίνα Κανά θα ερμηνεύσει επίσης και κάποιες από τις προσωπικές της επιτυχίες, όπως “Τυφλές Ελπίδες”, “Τα Μεταξωτά”, “Αερικό”, “Φεϊρούζ” κ.ά. Μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση που δεν πρέπει να χάσετε…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here