Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το «Καλύτερο ψέμα» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά. Το νέο του album που κυκλοφορεί σήμερα τιτλοφορείται «Θάρρος ή Αλήθεια» και περιέχει 13 νέα τραγούδια αλλά και τη ήδη γνώριμη μας επιτυχία «Σ’ Αγαπώ». Όλα τα κομμάτια του νέου album είναι φυσικά σε μουσική του ίδιου του Χατζηγιάννη ενώ στίχους γράφουν οι σταθεροί του συνεργάτες τα τελευταία χρόνια, Ελεάνα Βραχάλη, Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Γρίτσης.

Το πρώτο single που ακούμε μέσα από αυτή τη δουλειά είναι το ομότιτλο του album και ήδη έχει κάνει αίσθηση στα ραδιόφωνα όλης της χώρας. Το «Θάρρος ή αλήθεια» έχει «άρωμα» από το πλέον επιτυχημένο άλμπουμ του καλλιτέχνη «Κρυφό φιλί», πατώντας όμως με αμεσότητα στο σήμερα. Η μουσική του Μιχάλη Χατζηγιάννη και οι στίχοι της Ελεάνας Βραχάλη δημιουργούν μια ξεχωριστή μπαλάντα γεμάτη σύγχρονο ρομαντισμό και το «Θάρρος ή αλήθεια» δηλώνει αυτό που χρειάζονται πάντα οι σχέσεις, θάρρους και αλήθειας!

——-

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τη Heaven το νέο album του Γιάννη Πλούταρχου με τίτλο «Η δύναμη του έρωτα»! Μετά από 2 χρόνια, και μετά τον δίσκο που μεσολάβησε σε συνεργασία με τον «Al bano», ο λαϊκός τραγουδιστής έρχεται να παρουσιάσει δώδεκα ολοκαίνουργια τραγούδια διαφόρων δημιουργών. Μουσικές έχουν γράψει ο Χριστόφορος Γερμενής, ο Βασίλης Γαβριηλίδης, ο Αλέξης Σέρκος, ο Στέφανος Κόκκαλης, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Σαμπάνης ο Άκης Δείξιμος και ο ίδιος ο Πλούταρχος ενώ τους στίχους τους εμπιστεύτηκαν στον τραγουδιστή ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Ισαάκ Σούσσης, ο Αλέξης Σέρκος, η Ρεββέκα Ρούσση, ο Θάνος Παπανικολάου, ο Άκης Μουρατίδης, η Ναταλί και ο Ανδρέας Κάκονας.

Τα τραγούδια κινούνται στο γνώριμο στυλ του ερμηνευτή χωρίς να λείπουν κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις που έρχονται κυρίως από την εμπνευσμένη σύνθεση του Στέφανου Κόκκαλη στο «Βροχή τ’ αστέρια» και από το φλερτ του συνθέτη Πλούταρχου με τα blues ηχοχρώματα στο ομότιτλο τραγούδι του album. Ήδη μάλιστα έχουν ξεχωρίσει τρία τραγούδια από το νέο αυτό album, τo «Σε θέλω» σε μουσική Αλέξη Σέρκου και στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου, το «Δεν τηλεφώνησες» σε μουσική και στίχους Αλέξη Σέρκου και το «Δεν θέλω άλλο» σε μουσική Βασίλη Γαβριηλίδη και στίχους Θάνου Παπανικολάου. Το album κυκλοφορεί σε ένα πολυτελές και πρωτότυπο cd box με 12σελιδο booklet και 5 αυτόγραφα.

——-

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα ενώνονται απλά και ολοκληρωμένα σε μια κορυφαία συναισθηματική στιγμή. Μία γνήσια μουσική επαφή με ήχους, αρμονία και φως από την Ελλάδα μέχρι την Ανατολή. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μ έναν άμεσο, αιθέριο, συγκινητικό και διεισδυτικό τρόπο μεταφέρει την ψυχή της σε δύο ολοκαίνουργια τραγούδια, μέσα από τις μελωδίες της Ευανθία Ρεμπούτσικα και τα λόγια σπουδαίων στιχουργών. «Το γλυπτό» σε στίχους Άρη Δαβαράκη και το «Πέντε χρόνια σε ερωτεύομαι» σε στίχους Μιχάλη Γκανά είναι τα δύο τραγούδια που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες στο ραδιόφωνο και αποτελούν μία πρώτη γεύση του νέου ολοκληρωμένου κοινού album των δύο γυναικών που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη από την Heaven.

Ταυτόχρονα Πρωτοψάλτη και Ρεμπούτσικα ετοιμάζουν τις κοινές τους παραστάσεις στην σκηνή του Παλλάς. Τραγούδια από το χτες μέχρι το σήμερα, σ’ ένα πρόγραμμα ασυμβίβαστο που οδηγεί σε ένα ολόφωτο μονοπάτι που όλοι μας έχουμε νοσταλγήσει να περπατήσουμε, ένα πρόγραμμα που θα μας ξεσηκώσει με το πάθος, τη δύναμη, το συναίσθημα και την ευαισθησία του. Μία φωνή , ένα βιολί και 7 υπέροχοι μουσικοί μέσα από τον μαγικό κόσμο της τέχνης τους θα γεμίσουν την καρδιά μας, θα αγκαλιάσουν τα όνειρά μας και θα μας ταξιδέψουν στην Ελλάδα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αλεξάνδρεια και τα Βαλκάνια. Θα τις απολαύσουμε στο Παλλάς από τις 17 Δεκεμβρίου και για δέκα μόνο παραστάσεις…

——-

Είναι ίσως μια από τις πιο πολυσυζητημένες και πολυαναμενόμενες συνεργασίες της χρονιάς. Δύο κορυφαίες ελληνίδες ερμηνεύτριες ενώνουν τις δυνάμεις τους μετά από πολλά χρόνια στην σκηνή του Παλλάς. Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη από τις 13 Ιανουάριου θα δώσουν 10 μοναδικές παραστάσεις σε… Μπλε Βελούδο! Έτσι θα κυλήσουν οι δυο ώρες του προγράμματος μέσα από τραγούδια σταθμούς της μακρόχρονης και πολύχρωμης διαδρομής τους. Απ’ τις αρχές του ’70 μέχρι σήμερα, σ’ ένα μικρόφωνο μπροστά και γύρω ο κόσμος μια αγκαλιά, μέσα απ’ τη χάρη της φωνής τους, να μαγεύεται, να ταξιδεύει, να τραγουδάει μαζί τους.

Τραγούδια παλιά αλλά και πιο σύγχρονα, υπέροχα μπλεγμένα με την καθοδήγηση της έμπειρης Λίνας Νικολακοπούλου. Στο Παλλάς θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε δείγμα από τη νέα δισκογραφική συνεργασία της Χαρούλας με τον Μίνωα Μάτσα καθώς και αποσπάσματα από τη συνεργασία της Δήμητρας Γαλάνη με τον Vassiliko, η οποία μόλις κυκλοφόρησε σε cd. Την σκηνογραφία του προγράμματος τους έχουν αναλάβει ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Γιάννης Μουρίκης, τον σχεδιασμό των φωτισμών η Ελευθερία Ντεκώ ενώ τις ενορχηστρώσεις μοιράζονται ο  Κώστας Παπαδούκας και ο Γιώργος Ζαχαρίου

——-

Το τέταρτο CD της σειράς «Άξιος Λόγος» που επιμελούνται ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μιχάλης Κουμπιός είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο στιχουργό Ηλία Κατσούλη. Τον στιχουργό που διαπέρασε θριαμβικά τη δεκαετία του ’90 με τραγούδια όπως τα «Χαλκίδα», «Με τα φτερά του έρωτα», «Εισιτήριο στην τσέπη σου», «Σμυρναϊκά τραγούδια», «Κράτα για το τέλος» και πολλά άλλα. Το «Φεύγουν τα τραγούδια» είναι ένα άλμπουμ που ξεκίνησε να ηχογραφείται πριν φύγει από τη ζωή ο Ηλίας Κατσούλης (21/08/2008) νικημένος από την επάρατη νόσο. Για ότι συμβαίνει εδώ είχε τον πρώτο λόγο, όπως συνέβη και με τους άλλους τρεις δίσκους αυτής της σειράς, όπου πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι στιχουργοί.

Τα τραγούδια του album που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες μελοποίησαν οι: Γιώργος Αρσενίδης, Ηρακλής Βαβάτσικας, Αλέξης Βάκης, Γιάννης Γερογιάννης, Παναγιώτης Γιατράκος, Τάσος Γκρους, Παντελής Θαλασσινός, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Κουμπιός, Ηλίας Λιούγκος, Κώστας Μπραβάκης, Νίκος Τάτσης, Μιχάλης Τερζής. Τα τραγούδια ερμηνεύουν σπουδαίοι ερμηνευτές όπως οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Παντελής Θαλασσινός, Λιζέτα Καλημέρη, Αρετή Κετιμέ, Χάρης Μακρής, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Μπάμπης Στόκας, Ασπασία Στρατηγού, Πασχάλης Τερζής και Μάρθα Φριντζήλα.

——-

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το νέο album του Βεροιώτη τραγουδοποιού Σούλη Λιάκου με τίτλο «Με δύο πούπουλα στην πλάτη». Τα περισσότερα τραγούδια του album ερμηνεύει ο ίδιος ο Λιάκος ενώ από δύο ερμηνεύουν η Γλυκερία και ο Βασίλης Λέκκας. Ένα τραγούδι ερμηνεύει η ταλαντούχα νέα ερμηνεύτρια Αλεξία Χρυσομάλλη ενώ σε ένα άλλο κάνει φωνητικά η Μαρία Φωτίου. Ήδη μάλιστα έχουμε ακούσει διαδικτυακά ένα πρώτο δείγμα από τη νέα αυτή δουλειά, το τραγούδι «Γκιουνέ» που ερμηνεύει μοναδικά η Γλυκερία. Μια πολύ ιδιαίτερη μπαλάντα με παραδοσιακό ηχόχρωμα και ένα πολύ ξεχωριστό στίχο που αναδεικνύει μια διαφορετική ερμηνευτική πτυχή της ερμηνεύτριας. Το νέο cd θα συνοδεύεται και από βιβλίο με κείμενα του Σούλη Λιάκου.

——-

Με τα ωραιότερα τραγούδια της θα μας ταξιδέψει η μαγευτική φωνή της Καλλιόπης Βέττα και το πιάνο του γνωστού συνθέτη και παραγωγού Γιάννη K. Ιωάννου, για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, στο Gialino Up Stage. Τραγούδια από το νέο τους δίσκο, με τίτλο «Ξαφνική βροχή», αγαπημένα τραγούδια από παλαιότερους δίσκους τους, αλλά και με μια ανθολογία τραγουδιών από συνθέτες και τραγουδοποιούς παλαιότερους και νεότερους, θα μας συντροφέψουν για μια σειρά παραστάσεων, γεμάτη αρώματα και αναμνήσεις!

Η φωνή της Καλλιόπης έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις ωραιότερες και πιο μελωδικές ανάμεσα στους τραγουδιστές της γενιάς της. Με διακρίσεις και συνεργασίες που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοι της, η Καλλιόπη κρατάει την έντεχνη μουσική ψηλά και μας δείχνει νέους μουσικούς δρόμους. H καλλιτεχνική επιμέλεια τoυ προγράμματος ανήκει στον Γιάννη Κ. Ιωάννου, ένας ιδιαίτερα αγαπημένος συνθέτης και μουσικός, που έχει γράψει κορυφαία τραγούδια πολλών ερμηνευτών και έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες και ερμηνευτές.

——-

Μετά από απουσία πολλών χρόνων ο καλός λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Δημητριάδης επιστρέφει με νέα, πολλά υποσχόμενη, δισκογραφική δουλειά. Ο τίτλος του cd που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες από τη Lyra είναι «Ο Σημαιοστολισμός» και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση! Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη παραγωγή στην οποία συμμετέχουν αξιόλογοι δημιουργοί και ερμηνευτές. Τα 16 τραγούδια του album υπογράφει μουσικά ο νεαρός συνθέτης Ανδρέας Λάμπρου ενώ οι στίχοι ανήκουν στους σπουδαίους Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μάνο Ελευθερίου, Βάσω Αλαγιάννη, Λίνα Δημοπούλου, Άρη Δαβαράκη αλλά και στους νεότερους Νίκο Μωραίτη, Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, Θάνο Παπανικολάου, Ρεβέκκα Ρούσση, Ελεάνα Βραχάλη κ.α. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι ανέκδοτοι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Αλέκου Σακελλάριου. Στη νέα δουλειά συμμετέχουν ερμηνευτικά, κάνοντας ντουέτο με τον Δημητριάδη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Κατερίνα Κούκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Λένα Αλκαίου.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here