Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Επιστρέψαμε… Καλώς σας βρίσκουμε…

Το καλοκαιράκι πέρασε και να ‘μαστε πάλι στο καθιερωμένο ραντεβού της Δευτέρας, παρέα με τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής μουσικής σκηνής…

Καλή μας μουσική χρονιά λοιπόν!

——-

Αποτέλεσε ίσως μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά παραστάσεις του φετινού Καλοκαιριού. Το «Σμυρνέικο μινόρε» της Γλυκερίας, μετά από μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καταλήγει σήμερα το βράδυ στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Η πολυαγαπημένη ελληνίδα τραγουδίστρια, παρέα με την τουρκάλα Dilek Koc και την Αρετή Κετιμέ, ετοίμασαν και μας παρουσιάζουν, με αφορμή τα 90 χρόνια απ’ την καταστροφή της Σμύρνης, ένα σπουδαίο αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας και της Πόλης!

Ειδικά για την σημερινή βραδιά του Βύρωνα θα υπάρξουν και κάποιες bonus εκπλήξεις που έρχονται να δώσουν ένα ανανεωτικό αέρα στην ήδη καλοφτιαγμένη παράσταση, που επιμελείται με μεράκι ο Στέλιος Φωτιάδης. Έτσι λοιπόν εκτός από την Dilek και την Αρετή, την υπέροχη ορχήστρα με κανονάκι, βιολί, σαντούρι και ακουστικά όργανα που φέρνουν τον ήχο πιο κοντά στον σημερινό ακροατή και την σημαντικότατη παρουσία του Λάζαρου Κουλαξίζη στο ακορντεόν, στην παρέα της Γλυκερία έρχεται επίσης η χορωδία του Τυπάλδου και το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα της Ελευσίνας. Την βραδιά τέλος θα προλογίσει, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης.

Με την σημερινή συναυλία στο Θέατρο Βράχων κλείνει ένας κύκλος από ένα πολύ εμπνευσμένο πρόγραμμα που επέλεξε να παρουσιάσει φέτος η Γλυκερία, αρχικά στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι» στην Αθήνα και έπειτα σε μουσικές σκηνές και θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Η παράσταση «Σμυρνέικο Μινόρε» μάλιστα ηχογραφήθηκε και αναμένεται να κυκλοφορήσει τους προσεχείς μήνες και σε cd.

——-

Άλλη μια πολύ σπουδαία συναυλία πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη συναυλία – αφιέρωμα στον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο με τίτλο «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» – που θα πραγματοποιηθεί στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στη συναυλία θα ερμηνεύσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου και τραγούδια από τις σπουδαιότερες δισκογραφικές δουλειές του.

Στην συγκινητική βραδιά θα λάβουν μέρος οι Στέλιος Διονυσίου, Γιώργος Κατσαρός, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Μηλιώκας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης και Διονύσης Τσακνής. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος ενώ τους τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσει η 12μελής ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου.

——-

Μια ιδιαίτερη έκδοση, ένα συλλεκτικό cd single κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα μήνα με φύλλο Κυριακάτικης εφημερίδας. Πρόκειται για ένα cd – προπομπό του νέου album του Γιώργου Νταλάρα με τραγούδια σε μουσική του Νίκου Αντύπα και στίχους πολλών σπουδαίων στιχουργών, όπως του Μάνου Ελευθερίου, του Άρη Δαβαράκη, του Νίκου Μωραΐτη, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου κ.α., που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από την universal. Το single με τίτλο «Ξέχνα Τις Αναμνήσεις» περιλαμβάνει δύο νέα τραγούδια σε μουσική του Νίκου Αντύπα, το ομότιτλο σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και το «Απόψε» σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη καθώς και μια επανεκτέλεση στο τραγούδι «Σε παραλίες κι αμμουδιές» σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου που είχε πρωτοακουστεί στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Κάτω απ’ την Ακρόπολη».

Παράλληλα όμως, μέσα στο Καλοκαίρι, ακούσαμε διαδικτυακά ένα ακόμη νέο τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο του Γιώργου Νταλάρα. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο ντουέτο του μεγάλου έλληνα ερμηνευτή με την σπουδαία τραγουδίστρια Ισραηλινής καταγωγής Noa. Το ντουέτο έχει τίτλο “Τι θα πει”, είναι σε μουσική του Νίκος Αντύπα και σε στίχους του Άρη Δαβαράκη και κυκλοφόρησε με αφορμή τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του Γιώργου Νταλάρα στο Ισραήλ στα τέλη του Αυγούστου.

——-

Ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, στο οποίο συμμετέχουν δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες, πρόκειται να λάβει χώρα από αύριο έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της 77ης Δ.Ε.Θ.
Με το εισιτήριο εισόδου στη ΔΕΘ, στα Music Events Live, γνωστά ονόματα από το καλλιτεχνικό στερέωμα θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να διασκεδάζουν καθημερινά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή στο τόξο της πύλης ΧΑΝΘ και ξεκινούν στις 21:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής συναυλίες:
• Τρίτη 11/09: Φίλιππος Πλιάτσικας & Ελεωνόρα Ζουγανέλη
• Τετάρτη 12/09: Professional Sinnerz – Enola Str8 – My Excuse
• Πέμπτη 13/09: Νατάσσα Μποφίλιου
• Παρασκευή 14/09: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Σάκης Μπουλάς & Tonino Carotone
• Σαββατο15/09: Άλκηστις Πρωτοψάλτη & Ευανθία Ρεμπούτσικα
• Κυριακή 16/09: Ελευθερία Αρβανιτάκη & Μπάμπης Στόκας

——-

Έτοιμη είναι η νέα δισκογραφική δουλειά της Πέγκυ Ζήνα, η κυκλοφορία της οποίας αναμένεται σε λίγες μέρες. Στο νέο album, τραγούδια στην δημοφιλή τραγουδίστρια έχουν χαρίσει πολλοί και καλοί δημιουργοί, όπως ο Γιώργος Μουκίδης, ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κ.α. Στο album θα συναντήσουμε και τα δύο γνώριμα τραγούδια και ήδη μεγάλες επιτυχίες «Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα» και «Τα χω με μένα».

Από σήμερα μάλιστα έρχεται ραδιοφωνικά ακόμη ένα νέο τραγούδι από την ολοκαίνουρια αυτή δουλειά, μια δυναμική μπαλάντα με τίτλο «Μείνε εδώ μαζί μου» σε μουσική του Δήμου Αναστασιάδη και στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου.

——-

Έντονος και πολύ παραγωγικός προβλέπεται ο χειμώνας που έρχεται για την Καίτη Γαρμπή! Από τη μια, ετοιμάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά, που θα έχει Ιταλικό χρώμα μιας και θα περιλαμβάνει αγαπημένες δικές της επιτυχίες διασκευασμένες στα Ιταλικά καθώς και κάποια απρόβλεπτα ντουέτα στην Ιταλική γλώσσα. Την παραγωγή αυτού του φιλόδοξου concept έχει αναλάβει ο Ιταλός παραγωγός της Cesaria Evora, Alberto Zeppieri. Μια πρώτη γεύση από το νέο αυτό album πήραμε με το ντουέτο της Γαρμπή με την θρυλική ιταλίδα ερμηνεύτρια Ornella Vanoni στο remake του γνωστού ιταλικού τραγουδιού «Buona Vita».

Από την άλλη, με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζονται οι πολυαναμενόμενες εμφανίσεις της καλής τραγουδίστριας στον κινηματογράφο Οdeon cosmopolis, σε ένα πρόγραμμα διαφορετικό από αυτά που την είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος. Η έναρξη των εμφανίσεων αναμένονται σε περίπου ένα μήνα. Ήδη έχουμε πάρει μια γεύση από τη νέα αυτή δουλειά, που θα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, αγαπημένα τραγούδια της τραγουδίστριας σε νέα ενορχήστρωση από τον Ματί Παλαιολόγο, στο teaser που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο.

——-

Ένα ακόμα single από το επιτυχημένο του άλμπουμ “Όλα στο κόκκινο” μας παρουσιάζει αυτές τις μέρες ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο νεαρός τραγουδοποιός, επιστρέφει στις αρχές του Φθινοπώρου, με ένα πολύ επίκαιρο τραγούδι. Με τον τίτλο “Με το φθινόπωρο να ‘ρθεις” σε μουσική του ίδιου και σε στίχους του Κυριάκου Ντούμου, ο Παπαδόπουλος μας προετοιμάζει για την έναρξη της νέας σεζόν. Παράλληλα ο τραγουδιστής ετοιμάζεται για τις φετινές του εμφανίσεις στο FIX της Θεσσαλονίκης στο πλάι του Πάνου Κιάμου.

——-

Νέο single και για τον Δήμο Αναστασιάδη μέσα από τον πρόσφατο νέο δίσκο του με τίτλο «Άλλος εγώ». Μετά από το πρώτο single με τίτλο «Τώρα» ο ταλαντούχος τραγουδοποιός επιστρέφει με το τραγούδι «Ψέματα», μια δυναμική μπαλάντα, ένα τραγούδι γεμάτο ευαισθησία, σε μελωδία γραμμένη από τον ίδιο τον Δήμο Αναστασιάδη και δυνατό στίχο από την Βίκυ Γεροθόδωρου.

Όσον αφορά τις ζωντανές του εμφανίσεις, ο Αναστασιάδης το φετινό χειμώνα θα βρεθεί στο πλάι της Πέγκυ Ζήνα στο cosmostage.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here