Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Ολοκαίνουριος δίσκος για την Πέγκυ Ζήνα έρχεται αυτή την εβδομάδα! Αυτή τη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει με εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό το νέο cd της λαϊκής τραγουδίστρια με τίτλο «Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα». Το νέο album είναι πολυσυλλεκτικό και περιλαμβάνει 15 τραγούδια πολλών καλών δημιουργών όπως ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Γιώργος Μουκίδης, ο Χρήστος Δάντης, ο Στέλιος Ρόκκος, η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Μωραϊτης, η Ελένη Γιαννατσούλια, ο Ηλίας Φιλίππου κ.α.

Στη νέα δουλειά θα συναντήσουμε όλες  τις πρόσφατες επιτυχίες της τραγουδίστριας όπως τα «Σου χρωστάω ένα κλάμα», «Τα ‘χω με μένα, «Να μη μου γράφεις σ’ αγαπώ» καθώς και το ολοκαίνουριο «Μείνε εδώ μαζί μου» του Δήμου Αναστασιάδη και της Βίκυς Γεροθόδωρου, το οποίο γνωρίζει ήδη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Ανάμεσα στα γνώριμα τραγούδια του album και το πρόσφατο ντουέτο της ερμηνεύτριας με τον Αντώνη Βαρδή με τίτλο «Τη μοναξιά δικάζω».

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου album ξεκινούν και οι ζωντανές εμφανίσεις της τραγουδίστριας στην «ΟΔΟ–Πειραιώς 178». Από αυτή την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η Πέγκυ Ζήνα θα ερμηνεύει όλες τις καινούργιες και παλαιότερες  επιτυχίες της, σε έναν ιδιαίτερο χώρο που την αναμόρφωσή του ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Ρήγος που υπογράφει, για ακόμα μία φορά, τη σκηνοθεσία του προγράμματος. Μαζί με την τραγουδίστρια στην «ΟΔΟ-Πειραιώς 178», θα βρίσκεται ο ταλαντούχος δημιουργός και ερμηνευτής Δήμος Αναστασιάδης, ενώ τους δύο τραγουδιστές θα πλαισιώσουν επίσης, ο Λούκας Γιώρκας, η Ειρήνη Παπαδοπούλου, ο Μιχάλης Μόσχου, η Σοφία Κίλλια και ο DJ-Κλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα επιμελείται η Μαργαρίτα Μυτιληναίου ενώ τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου.

——-

Σε τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του νέου album του Γιώργου Νταλάρα με τίτλο «Τι θα πει έτσι είναι». Η νέα δουλειά του σπουδαίου έλληνα τραγουδιστή σε συνεργασία με τον συνθέτη Νίκο Αντύπα είναι σχεδόν έτοιμη και θα βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων στα τέλη του μήνα. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες τραγουδιστής και συνθέτης συναντήθηκαν για τις ανάγκες της φωτογράφησης για το εξώφυλλο του album, το αποτέλεσμα της οποίας, όπως θα διαπιστώσουμε σε λίγες μέρες, είναι εξαιρετικό!

Να σημειωθεί ότι στο νέο album του Γιώργου Νταλάρα τη μουσική σε όλα τα τραγούδια υπογράφει φυσικά ο Νίκος Αντύπας και τους στίχους σπουδαίοι στιχουργοί όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο Άρης Δαβαράκης, ο Νίκος Μωραΐτης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος κ.α. Ήδη έχουμε ακούσει τρία τραγούδια από τη νέα αυτή δουλειά, το πρώτο single με τίτλο «Ξέχνα Τις Αναμνήσεις» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, το «Απόψε» σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη καθώς και μια επανεκτέλεση στο τραγούδι «Σε παραλίες κι αμμουδιές» σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου που είχε πρωτοακουστεί στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Κάτω απ’ την Ακρόπολη». Επίσης θα συναντήσουμε και ένα πολύ όμορφο ντουέτο, το ομότιτλο του δίσκου, του Γιώργου Νταλάρα με την τραγουδίστρια Ισραηλινής καταγωγής Noa.

——-

Και ενώ περιμένουμε σε λίγες μέρες τη νέα δισκογραφική δουλειά της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, ένα ακόμη νέο τραγούδι με την αισθαντική φωνή της τραγουδίστριας έκανε την εμφάνιση του στα ραδιόφωνα την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για το soundtrack της νέας ταινίας “J.A.C.E.” του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Τη μουσική έχει γράψει ο Χρήστος Δεληγιάννης (ο οποίος υπογράφει όλο το soundtrack της ταινίας) και τους στίχους η Λήδα Ρουμάνη.

Ο ήρωας της ταινίας, ένας σύγχρονος Ολιβερ Τουίστ, πασχίζει να επιβιώσει και να αντιμετωπίσει τους παιδικούς του εφιάλτες. Η ιστορία του περιέχεται στους στίχους του τραγουδιού και στην ερμηνεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που έχει επίσης τραγουδήσει το τραγούδι «Μη φεύγεις» στη προηγούμενη ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, το «Black out» σε μουσική Νίκου Κυπουργού και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και  το «Καθρεφτίζω το νου», παραδοσιακό τσιγγάνικο, στην ταινία «ROM» σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου. Η ταινία JACE θα παίζεται στους κινηματογράφους από τις 8 Νοεμβρίου.

——-

Ο κύκλος των επιτυχημένων εμφανίσεων του Γιάννη Κότσιρα με την Εστουδιαντίνα ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η παράσταση που παρουσιάζουν για τελευταία φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης τιτλοφορείται «Η Σμύρνη του Έρωτα», και στηρίζεται στην επιτυχημένη δισκογραφική συνεύρεση ορχήστρας και ερμηνευτή που κυκλοφόρησε στις αρχές του χρόνου. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής περιλαμβάνει τα περισσότερα τραγούδια του album καθώς και κάποια άλλα αγαπημένα σμυρνέικα τραγούδια. Μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα τραγουδούν η Ειρήνη Τουμπάκη και ο Θοδωρής Μέρμηγκας ενώ την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εστουδιαντίνας, Ανδρέας Κατσιγιάννης.

——-

Μετά από ένα ιδιαίτερα έντονο καλοκαίρι με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα παρέα με την αδερφή της και σπουδαία ερμηνεύτρια Λιζέτα Καλημέρη, η Μελίνα Κανά επιστρέφει από το Σάββατο 13/10, και για τέσσερα Σάββατα στη μουσική σκηνή Αυλαία για να μας παρουσιάσει ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα. Η ιδιαιτερότητα των νέων αυτών εμφανίσεων της υπέροχης τραγουδίστριας είναι η συνύπαρξή της με ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους δημιουργούς της νέας γενιάς.

Έτσι λοιπόν εκτός από αγαπημένα τραγούδια όπως τα Αερικό, τα Μεταξωτά, το Μιλώ για Σένα, το Βάλε Κρασί, η Κανά θα μας χαρίσει και ξεχωριστά μουσικά ανταμώματα επί σκηνής, με διαφορετικούς κάθε Σάββατο καλεσμένους. Η σύμπραξη με τον κάθε δημιουργό θα είναι και μία ξεχωριστή πορεία αφού ο καθένας τους φέρει τα δικά του μουσικά βιώματα.

Έτσι λοιπόν η ερμηνεύτρια θα συναντήσει στις 13/10 την Μάρθα Μαυροειδή, στις 20/10 την Κατερίνα Παλαιοθόδωρου, στις 27/10 τον Γιώργης Μανωλάκη και στις 3/11 την Ευτυχία Μητρίτσα. Τα μουσικά αυτά ανταμώματα θα συντροφεύουν οι δύο κορυφαίοι και σταθεροί μουσικοί σύντροφοι της Μελίνας, ο Νίκος Μέρμιγκας στο μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο και κιθάρα και ο Βαγγέλης Κονταράτος στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα.

——-

Μια ξεχωριστή συνύπαρξη θα λάβει χώρα για λίγες παραστάσεις στη κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου.  Δυο έλληνες μουσικοί, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί που εκπροσωπούν δύο διαφορετικές γενιές, αλλά έχουν την ίδια αγάπη για τη μουσική, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Vassilikos, συναντιούνται για να μοιραστούν μαζί μας αυτά που έχουν κοινά και  για να μας προτείνουν όχι μόνο τα αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια τους, αλλά και τον τρόπο που ξανακοιτάζουν με σύγχρονη ματιά αγαπημένα ελληνικά και ξένα κομμάτια.

Στις παραστάσεις τους, εκτός από το προσωπικό τους ρεπερτόριο, θα μας συστήσουν και τραγούδια άλλων φιλτραρισμένα μέσα από δικές τους αισθητικές και μουσικές εμπειρίες. Από τη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις, στις 12/10, 19/10, 26/10 και 2-3/11 οι δύο άντρες μας καλούν σε ένα ταξίδι στο τραγούδι, γεμάτο εκπλήξεις και φυσικά, χωρίς παραμορφωτικούς φακούς. Μαζί τους επί σκηνής οι εξαιρετικοί μουσικοί Σωτήρης Ντούβας στα Τύμπανα, Μίκης Ατταλειάδης στο Μπάσο, ο Άγγελος Αιβάζης στην Κιθάρα και ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος στα Πλήκτρα.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here