Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Έντονο και ιδιαιτέρως πλούσιο το φετινό Καλοκαίρι για τον Δημήτρη Μπάση, έναν από τους σπουδαιότερους λαϊκούς τραγουδιστές που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα. Από τη μια τρέχουν οι συναυλίες του σε όλη την Ελλάδα με την Μελίνα Ασλανίδου, όπου μαζί παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με απρόβλεπτες επιλογές, εκρηκτικές ερμηνείες, συγκίνηση, αυτοσχεδιασμό και πάνω από όλα σεβασμό και αγάπη στην μουσική, στο τραγούδι και στους θεατές. Κάποιοι από τους σημαντικότερους σταθμούς της κοινής τους περιοδείας, το Θέατρο Πέτρας στις 21/7,  η Μονεμβασιά στις 23/7, το Ρέθυμνο στις 5/8, ο Μεσενικόλας Καρδίτσας στις 11/8, η Δήμητρα Γρεβενών στις 12/8 και το Αλιβέρι Ευβοίας στις 18/8.

Από την άλλη αποφασίζει να συνυπάρξει επί σκηνής με τέσσερις κορυφαίους μουσικούς, τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη, στις ενορχηστρώσεις και τις κιθάρες, τον Γιάννη Σινάνη, στο μπουζούκι, τον Αντρέα Τράπαλη στο βιολί και τον Γιώργο Κατσίκα στα κρουστά.
Το πρόγραμμα που θα μας παρουσιάσει περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του, (από τα «Χαμοπούλια» ως τους «Ψίθυρους καρδιάς» και από το «Τώρα μένω μόνος μου» μέχρι τη «Ζωή» και το «Σπασμένο καράβι») από τις δύο τελευταίες του δουλείες το «Δημήτρης Μπάσης Live», το οποίο έχει ήδη γίνει διπλά πλατινένιο, και το τελευταίο του cd σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τίτλο «Η συννεφιά περνάει με παρέα», αλλά και τραγούδια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ελληνική μουσικής σκηνής (παραδοσιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά αλλά και λαϊκά τραγούδια του σήμερα. Έτσι λοιπόν στις 18 Ιουλίου θα βρεθεί στην Άνω Σύρο και στις 20 Ιουλίου στην Κύθνο.

Τέλος, ο τραγουδιστής θα συμμετέχει και σε κάποιες πολύ σημαντικές συναυλίες αφιερωμένες στη μελοποιημένη ποίηση του Federico Garcia Lorca από το τον Γιάννη Γλέζο στις 5 Ιουλίου στα Χανιά και στις 6 Ιουλίου στο Ηράκλειο ενώ από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου θα συνοδεύσει, παρέα με την Μελίνα Ασλανίδου, τον Γιώργο Νταλάρα στις εμφανίσεις του στο Ισραήλ.

——-

Ύστερα από 4 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, η Μελίνα Ασλανίδου επιστρέφει,
με ολοκαίνουργιο τραγούδι, από τη νέα της πλέον δισκογραφική εταιρία, τη Heaven.
Το τραγούδι με τίτλο «Δεν έχω διεύθυνση» σε μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου και σε στίχους του Κυριάκου Ντούμου αποτελεί προπομπό της ολοκληρωμένης της δισκογραφικής δουλειάς, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τη Heaven και θα περιλαμβάνει οχτώ τραγούδια του Γιώργου Παπαδόπουλου σε στίχους Κυριάκου Ντούμου, τρία τραγούδια του Γιώργου Τεντζεράκη σε στίχους του Σταύρου Σταύρου, το ήδη γνώριμο single «Το κρύο και η μοναξιά» της Σάνυ Μπαλτζή και του Τζίμη Καρυστινού καθώς και ένα ντουέτο έκπληξη!

——-

Ο Κώστας Μακεδόνας είναι ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της γενιάς του. Επί εικοσιπέντε χρόνια κυριαρχεί στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι σφραγίζοντας τραγούδια με την προσωπική του άποψη. Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Γιώργος Ζήκας, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Αρης Δαβαράκης, Μάνος Ελευθερίου, Λίνα Νικολακοπούλου κ.ά.

Στα πλαίσια του πολύ επιτυχημένου φετινού φεστιβάλ του Badminton με τίτλο «Προσωπικές διαδρομές» ο Κώστας Μακεδόνας έρχεται αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο, 20 και 21 Ιουλίου, να μας χαρίσει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες. Εξωστρεφή χασάπικα, ονειρικές αντισυμβατικές μπαλάντες, ιδιότροπα swing και στιβαρά ζεϊμπέκικα συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα ιδιαίτερα φροντισμένο πρόγραμμα γεμάτο υπέροχες ερμηνείες από έναν λατρεμένο τραγουδιστή που έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική μουσική σκηνή. Τον Κώστα Μακεδόνα όμως θα συναντήσουμε μια μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 19 Ιουλίου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου μαζί με την Ζωή Παπαδοπούλου, την παρτενέρ του για το φετινό Καλοκαίρι, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

——-

«Το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα» ή «Mi ultimo tango en Atenas» είναι το ολοκαίνουριο τραγούδι των APURIMAC, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και έχει κάνει ήδη μεγάλη αίσθηση στο διαδίκτυο. Η πρωτοτυπία του εν λόγω τραγουδιού είναι ότι ενώ είναι γραμμένο στην ισπανική γλώσσα, ο δημιουργός του Daniel Armando χρησιμοποιεί 100 ελληνικές λέξεις δοσμένες στην ισπανική γλώσσα, οι οποίες περιγράφουν με πολύ δυνατές εικόνες όλη την πραγματικότητα που ζούμε στις μέρες μας σε μια χώρα που δεν μπορεί να βρει το βηματισμό της, που δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να φανταστεί το μέλλον της. Παρέα με τους ΑPURIMAC, στο ιδιαίτερο αυτό τραγούδι, την παραγωγή του οποίου έχει κάνει ο Άγγελος Σφακιανάκης, τραγουδά η Έλλη Πασπαλά.

——-

H Δέσποινα Ολυμπίου είναι και πάλι εδώ με ολόφρεσκο single. Πρόκειται για το «Δεν σ’ αφήνω απ’ τα μάτια μου», προάγγελο της νέας της δισκογραφικής δουλειάς με τραγούδια του ταλαντούχου Γιάννη Χριστοδουλόπουλου σε στίχους διαφόρων σπουδαίων στιχουργών. Στο τραγούδι αυτό, που ήδη άρχισε να ακούγεται στα ραδιόφωνα, συμμετέχει και ο Stereo Mike. Το «Δεν σ’ αφήνω απ’ τα μάτια μου», σε μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, και στίχους της Λίνας Δημοπούλου, είναι ένα δυναμικό τραγούδι με ιδιαίτερους στίχους, ερμηνευμένο με ευαισθησία από την Δέσποινα Ολυμπίου και τον Stereo Mike. Το τραγούδι κυκλοφορεί από τη Universal Music.

——-

Αυτή την Παρασκευή, 20 Ιουλίου, κυκλοφορεί με εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό το νέο maxi single της Άννας Βίσση με τίτλο «Τυραννιέμαι»! Το maxi single θα περιλαμβάνει έξι τραγούδια σε στίχους και μουσική του Νίκου Καρβέλα (Τυραννιέμαι, Τυραννιέμαι (Remix), Βενζίνη, Βενζίνη (Remix), Ώρα να φεύγω και Μια νύχτα το πολύ) καθώς και τα βιντεοκλίπ του “Ώρα να φεύγω” και του “Τυραννιέμαι σε σκηνοθεσία της Μυρτώς Κοντοβά.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του single, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Βίσση περιλαμβάνει συναυλίες σε επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας ενώ ξεχωριστός αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας της καθώς τον Μάρτη του 2013 θα ανεβάσει εκ νέου στο Παλλάς τους πολυσυζητημένους «Δαίμονες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα!

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here