Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Ανανεωμένη και με δυνατή επιτυχία επέστρεψε στη δισκογραφία η Μελίνα Ασλανίδου. Το νέο της τραγούδι με τίτλο «Δεν έχω διεύθυνση» σε μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου και σε στίχους του Κυριάκου Ντούμου, ήταν ένα από τα πιο πολυακουσμένα του φετινού Καλοκαιριού ενώ την ίδια ενθουσιώδη αποδοχή αναμένεται να έχει και το ολοκληρωμένο album της που πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Heaven γύρω στα τα τέλη Οκτωβρίου.

Η νέα δισκογραφική δουλειά που έρχεται τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο studio album της αγαπημένης ερμηνεύτριας θα περιλαμβάνει οχτώ τραγούδια του Γιώργου Παπαδόπουλου σε στίχους Κυριάκου Ντούμου, τέσσερα τραγούδια του Γιώργου Τεντζεράκη σε στίχους του Σταύρου Σταύρου καθώς και το ήδη γνώριμο μας από το διαδίκτυο «Το κρύο και η μοναξιά» της Σάνυ Μπαλτζή και του Τζίμη Καρυστινού.

Παράλληλα και όσον αφορά τις ζωντανές της εμφανίσεις, τον φετινό χειμώνα η Ασλανίδου θα συνεχίσει την επιτυχημένη της συνεργασία με τον Δημήτρη Μπάση, η οποία ξεκίνησε το Καλοκαίρι με μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί σε γνωστή μουσική σκηνή της Αθήνας.

——-

Την γνωρίζουμε και την αγαπάμε ως μια πολύ καλή τραγουδίστρια. Αυτές τις μέρες όμως η Ελένη Τσαλιγοπούλου αναμένεται να μας παρουσιάσει ένα νέο ρόλο, αυτή τη φορά κινηματογραφικό, αφού συμμετέχει στη νέα συμπαραγωγή κινουμένων σχεδίων των εταιρειών Pixar/Disney, με τίτλο «Brave». Στην ταινία που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, η Ελένη Τσαλιγοπούλου υποδύεται με τη φωνή της, την βασίλισσα Ελινορ, μητέρα της ατίθασης κοκκινομάλας Μέριντα. Για την πρώτη της αυτή προσπάθεια και συμμετοχή σε μεταγλώττιση ταινίας κινουμένων σχεδίων, χρειάστηκε να μπει στο στούντιο σε διαφορετικό ρόλο απ’ ότι συνήθως, χωρίς τη συνοδεία μουσικών αλλά με τα μάτια στραμένα στη μικρή οθόνη που πρόβαλλε τις σκηνές του Brave στις οποίες συμμετείχε. Η τραγουδίστρια μάλιστα ήταν τόσο καλή στο νέο αυτό ρόλο, που εντυπωσίασε τους υπευθύνους της  Pixar/Disney ,οι οποίοι έκαναν λόγο για υποδειγματική ερμηνεία! Η ταινία «Brave» θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 20 Σεπτεμβρίου ενώ στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο στούντιο κατά την ηχογράφηση!

Στο γνώριμο τραγουδιστικό της κομμάτι η Ελένη Τσαλιγοπούλου ολοκληρώνει αυτή την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, την μεγάλη, πολύμηνη περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα. Στη συναυλία αυτή, που σηματοδοτεί και την μοναδική της αθηναϊκή εμφάνιση γι’ αυτό το καλοκαίρι, η τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο πολυτραγουισμένα τραγούδια της εικοσάχρονης παρουσίας της στο τραγούδι, τόσο του δικού της ρεπερτορίου όσο και τραγουδιών που αγαπά και χαίρεται να τραγουδά καθώς και τα πρώτα δικά της τραγούδια μέσα από το πρόσφατο album της «Ταρίρα».

——-

Η Ελένη Βιτάλη ολοκληρώνει τις φετινές καλοκαιρινές της παραστάσεις αυτή την Τετάρτη στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Η μεγάλη ερμηνεύτρια στη φετινή της περιοδεία έχει στο πλάι της τον γιο της Νίκο Ξύδη, τη νύφη της Βαλέρια Κουρούπη, τους πολυσυζητημένους Apotihans και τρεις κορυφαίους σολίστες! Στην παράσταση θα ακούσουμε σε εμπνευσμένες διασκευές, τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφικής πορείας της Ελένης Βιτάλη όπως «Ένα χειμωνιάτικο πρωί», «Η Κιβωτός», «Εγώ τραγούδα», «Μακριά μου να φύγεις» καθώς και μια επιλογή από αγαπημένα διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας. Η Ελένη Βιτάλη κι η παρέα της, σε πείσμα των καιρών μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε να τραγουδήσουμε, να συγκινηθούμε και γιατί όχι …να χορέψουμε!

Όσον αφορά τα χειμερινά σχέδια της τραγουδίστριας, αυτά περιλαμβάνουν εμφανίσεις, για πρώτη φορά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, από 5/11/12 και κάθε Δευτέρα ως 7/1/13.

——-

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, δύο πολύ ξεχωριστές βραδιές θα λάβουν χώρα στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Δύο από τους πιο επιτυχημένους ερμηνευτές της νέας γενιάς θα παρουσιάσουν στο Αθηναϊκό κοινό το σπουδαίο ρεπερτόριο δύο κλασσικών του ελληνικού τραγουδιού.

Την πρώτη βραδιά, την Παρασκευή 21/9 η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα ακουμπήσει με σεβασμό στα αξεπέραστα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, διασκευάζοντας με μια λιτή ηλεκτρική ορχήστρα τραγούδια όπως τα «Νυν και Αεί», «Μάνα μου Ελλάς», το «Δίχτυ», «Άπονη Ζωή»,  «Στου Θωμά» κ.α. με guests έκπληξη τον Σταμάτη Κόκοτα και τον Vassiliko, ενώ τη δεύτερη, το Σάββατο 22/9 ο Vassilikos θα «επανασυστήσει» στο κοινό με τον δικό του τρόπο αθάνατα τραγούδια Βασίλη Τσιτσάνη, όπως τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», την «Αχάριστη» και τις «Νύχτες μαγικές» με special guests την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Λάκη Παπαδόπουλο, και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

——-

Στο Παλλάς θα ξεχειμωνιάσει φέτος η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα και μάλιστα με διπλό ρόλο, αυτό της ηθοποιού αλλά και της τραγουδίστριας. Έτσι λοιπόν από τις 28 Οκτωβρίου, αποδεχόμενη την πρόταση του Σταμάτη Φασουλή, θα συμμετέχει στο περίφημο μιούζικαλ «Σικάγο» του Μπομπ Φόσσι, ερμηνεύοντας τον ρόλο- έκπληξη της «Μαμά Μόρτον». Το καστ της φιλόδοξης αυτής θεατρικής παραγωγής συμπληρώνουν η Σμαράγδα Καρύδη, η Τάνια Τρύπη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Αντώνης Λουδάρος.

Μετά το Σικάγο και λίγο μετά τις γιορτές η αειθαλής ερμηνεύτρια επιστρέφει στο επιβλητικό θέατρο του Παλλάς, αυτή τη φορά κρατώντας τον ρόλο μιας από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες αυτού του τόπου και συναντά μετά από 36 χρόνια τον Κώστα Χατζή θυμίζοντας στο κοινό τους, το ρεσιτάλ που είχαν παρουσιάσει το 1976, στον Σκορπιό. Η μουσική αυτή παράσταση θα φέρει και πάλι την σκηνοθετική επιμέλεια του Σταμάτη Φασουλή.

——-

Η μεγάλη στιγμή του Φοίβου έφτασε. Ο δημοφιλής έλληνας συνθέτης, στιχουργός, και παραγωγός γιορτάζει τα 20 χρόνια του στην ελληνική μουσική σκηνή με μια επετειακή συναυλία. Την επόμενη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή του ΟΑΚΑ τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δημιουργού θα  ερμηνεύσουν οι: Δέσποινα Βανδή, Καίτη  Γαρμπή,  Άντζελα  Δημητρίου, Θάνος Καλλίρης, Βασίλης Καρράς, Έλλη  Κοκκίνου, Δημήτρης Κόκοτας, Κωνσταντίνα, Γιώργος Μαζωνάκης, Μαντώ, Νίνο, Θάνος Πετρέλης, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σχοινάς και Tus.

Στα decks, με ένα ειδικό DJ Set,  θα βρίσκεται ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος ενώ τη σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο  Φωκάς Ευαγγελινός.

——-

Ο Νίκος Βέρτης μετά την μεγάλη επιτυχία των ραδιοφωνικών singles «Είμαι μαζί σου», «Δε με σκέφτεσαι», «Είσαι ένα αστέρι» και «Θύμωσε απόψε η καρδιά» που συμπεριλαμβάνονται στο τελευταίο του album με τίτλο «Είμαι μαζί σου», επιστρέφει με νέο τραγούδι που ακούει στον τίτλο «Έλα». Πρόκειται για ένα λαϊκό χορευτικό τραγούδι,  γραμμένο από τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών Κυριάκο Παπαδόπουλο σε στίχους του ταλαντούχου  Ηλία Φιλίππου. Το «Έλα» κυκλοφορεί ψηφιακά από την Universal Music και ακούγεται ήδη δυνατά στα ραδιόφωνα.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here