3/11/2011
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ο Ρυθμός Stage υποδέχεται δυο σημαντικούς τραγουδοποιούς. Την Παρασκευή 4 και 11 Νοεμβρίου ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, δυο τραγουδιστές με καταγωγή από την Κρήτη, «σμίγουν» επί σκηνής και μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια ελλήνων δημιουργών, παραδοσιακά καθώς και τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες
Ο τραγουδιστής Νίκος Ανδρουλάκης, γιος του λυράλη Μανώλη Ανδρουλάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αβδού Ηρακλείου. Ξεκίνησε τη δισκογραφική του πορεία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και στο διάστημα αυτό έχει κυκλοφορήσει έξι προσωπικούς δίσκους. Τραγούδια του όπως: Του Παραδείσου λεμονιά, Γελά ο χρόνος, Το ερωτικό αλφάβητο κ.ά. έχουν γίνει επιτυχίες στο ραδιόφωνο ενώ ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες και εμφανίσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2011 με τίτλο «Στης μνήμης το κλαδί».

Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεγάλωσε στον Άγιο Θωμά, ένα ορεινό χωριό έξω από την πόλη του Ηρακλείου. Εκεί πρωτοέπιασε τη λύρα στα χέρια του σε ηλικία δώδεκα ετών. Το ταλέντο του δεν άργησε να ξεχωρίσει και ήδη μέχρι τα 17 του χρόνια είχε παίξει στα περισσότερα χωριά της Κρήτης. Στα 18 του χρόνια ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ και από το 1973 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο ο οποίος του εμπιστεύτηκε μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια του στα έργα «Θητεία», «Θεσσαλικός Κύκλος», «Οροπέδιο», «Αφιέρωμα», «Τολμηρή επικοινωνία», «Παράθυρο στη Μεσόγειο». Τραγούδια όπως «Τα λόγια και τα χρόνια», «Κρήτη μου όμορφο νησί», «Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου», «Στου Ψηλορείτη τη κορφή» κ.ά. τον έκαναν γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Έχει ηχογραφήσει επιπλέον 8 άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές βοηθόντας νέους καλλιτέχνες. Πολλά από αυτά τα τραγούδια έγιναν επιτυχίες όπως “Ο ναύαρχος“, “Μοιάζει η ζωή μου μ’ όνειρο“, “Άστρα μη με μαλώνετε” κ.ά.  που τραγουδιούνται απ’ όλους τους λυράρηδες της Κρήτης.

Μαζί τους παίζουν οι μουσικοί:
Νίκος Καραβυράκης: λαούτο – μαντολίνο
Στέλιος Καρύδας: κιθάρα
Νίκος Ρούλος: όρθιο μπάσο
Ηλίας Μουκουβάλας: τύμπανα

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060

Είσοδος με ποτό: 15€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here