31/1/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Γιάννης Νανίδης

Σήμερα θα μπορούσε να κυρηχθεί παγκόσμια αργία! Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια γεννήθηκε στο Memphis του Tennessee o Justin Timberlake! Κάποιοι αυτό το λένε και “Θεογονία”.

Είμαι υπερβολικός; Μπορεί. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένας αστέρας του διεθνούς στερεώματος που έχω ζηλέψει τόσο πολύ.

Η καριέρα του Timberlake ξεκίνησε όταν ήταν 12 χρονών, οπότε και συμπεριλήφθηκε στο καστ του Mickey Mouse Club, μαζί με έτερα μετέπειτα διάσημα πρόσωπα, όπως η Britney Spears, η Christina Aguilera και ο Ryan Gosling. To show κόπηκε το 1994.

Mέχρι το 1996 ο Timberlake είχε βρει ήδη δουλειά σε ένα νέο boy band, τους ‘N Sync, όπου μαζί με τον φίλο του JC Chasez ήταν οι βασικοί τραγουδιστές. Βασικά οι μόνοι τραγουδιστές, επειδή οι άλλοι τρεις απλά χόρευαν! Οι ‘N Sync στα εφτά χρόνια της καριέρας τους πούλησαν πάνω από 55 εκατομύρια δίσκους, ενώ τραγούδησαν σε πολύ μεγάλα γεγονότα όπως τα Βραβεία Oscar, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Atlanta το 1996 και το Super Bowl, όντας “καλεσμένοι” των Aerosmith!

Τον Νοέμβριο 2002 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Timberlake, “Justified”. Έγινε τρεις φορές πλατινένιος στις ΗΠΑ, πουλώντας πάνω από 3 εκατομύρια αντίτυπα και δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές για τον βαρύ RnB ήχο του και την φωνητική ικανότητα του Timberlake. O δίσκος κέρδισε το Grammy για τη καλύτερη φωνητική δουλειά άντρα καλλιτέχνη και τα singles που κυκλοφόρησαν έγιναν τεράστιες επιτυχίες εκτοξεύοντας τον Timberlake στους A-list stars. Προσωπικά θυμάμαι ότι τον δίσκο τον άκουγα από την αρχή μέχρι το τέλος, κάθε μέρα που πήγαινα φροντιστήριο στο discman μου…

Ακολούθησαν συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες, όπως ο Snoop Dogg, οι Black Eyed Peas και τον Σεπτέμβριο του 2006 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του “FutureSex / LoveSounds”. Με πιο ιδιαίτερο και “ενήλικο” ήχο, ο δίσκος ανακυρήσσεται ως ένας από τους καλύτερους RnB δίσκους όλων των εποχών, παρόλο που ηχητικά αντιπροσωπεύει πολλά διαφορετικά είδη, όπως rap, rock, soul, opera, new wave και funk. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως με την κυκλοφορία του “Sexyback” αντιλήφθηκε ότι κανείς πλέον δεν τον ρωτούσε για τυχόν επανένωση των ‘N Sync. Ο δίσκος άλλαξε ριζικά και την καριέρα του παραγωγού Timbaland που ξαφνικά έγινε περιζήτητος στους μουσικούς κύκλους. Για το τραγούδι “What Goes Around, Comes Around”, γυρίστηκε μάλιστα μία μικρού μήκους ταινία, αντί για video clip. Σεναριογράφος ήταν ο Nick Cassavetes, σκηνοθέτης ο Samuel Bayer που έκανε τα πρώτα του βήματα με τα βίντεο των Nirvana και πρωταγωνίστρια η Scarlett Johansson.

Εκεί, νομίζω, είναι που χάσαμε τον τραγουδιστή Timberlake. Αν εξαιρέσουμε πολλά πετυχημένα ντουέτα (Rihanna, T.I., Nelly Furtado και Madonna – η οποία τον επέλεξε προσωπικά), ο Justin Timberlake αποσύρεται από την μουσική για πολλά χρόνια. Φυσικά μπορέσαμε να γνωρίσουμε τον ηθοποιό Justin Timberlake, ο οποίος έδωσε πολύ καλές ερμηνείες στις ταινίες “Alpha Dog”, “Black Snake Moan” και “Social Network”.

Επίσης ήταν συχνός guest στην κωμική εκπομπή “Saturday Night Live”, για την οποία απέσπασε και τηλεοπτικό βραβείο Emmy. Meέσα από την εκπομπή, μας έχει χαρίσει ακόμη τρία υπέροχα τραγούδια μαζί με το κωμικό συγκρότημα “The Lonely Island”. Τα τραγούδια αυτά είναι τα ευφάνταστα “Dick In A Box”, “Motherlover” και “3-Way (The Golden Rule)”. Τα τραγούδια αυτά κατέληξαν να έχουν εκατομύρια views στο youtube και να προταθούν για Grammy.

Και έπειτα από την όχι και τόσο σύντομη εξιστόρηση των κατορθωμάτων του ειδώλου αυτού, έρχομαι στο διαταύτα. Ο Justin Timberlake έχει αιθέρια φωνή, εξαιρετικό χάρισμα με το κοινό του, τρομακτικό sex appeal, αν και όχι παραδοσιακά όμορφος, απίστευρο προσωπικό στυλ και τεράστιο ταλέντο σε ό,τι έχει επιδιώξει. Έχει απίστευτο χιούμορ, ενώ όταν χορεύει εξακολουθείς να είσαι σίγουρος ότι είναι πιο άντρας από εσένα.

Είναι ο άντρας που “πήρε το λουλούδι” της Britney Spears, που για πολλά χρόνια ήταν η παρθένα που ποθούσε όλη η υφήλιος, και ενώ του τα φόρεσε δημοσίως, εκείνος, απτόητος σχεδόν, μεταπήδησε (γκχμ…) στην Cameron Diaz, τη Scarlett Johansson (φήμες λένε…) και τελικά παντρεύτηκε την όμορφη αδερφή από το “Seventh Heaven”.

Ο Justin Timberlake έχει πολύ πετυχημένες σειρές ρούχων, τις οποίες επιμελείται καλλιτεχνικά ο ίδιος, μία σειρά εξοπλισμού γκολφ, δύο εστιατόρια, στη γενέτειρά του και στο Los Angeles και πιθανότατα θα είναι ο άνθρωπος που θα ξανακάνει μόδα μέσα στο 2013 το MySpace (το θυμάστε;).

Μετά από όλα αυτά και εσείς ζηλέψατε λίγο, ενώ οι γυναίκες σίγουρα κοιτάτε τα video…

Ευτυχώς για όλους μας ο Justin Timberlake αιφνιδίως κυκλοφόρησε καινούριο προσωπικό single στις 14 Ιανουαρίου, το “Suit & Tie” σε συνεργασία με τον Jay-Z, ενώ ο τρίτος ολοκληρωμένος δίσκος του θα …δωρηθεί στην ανθρωπότητα στις 19 Μαρτίου 2013 και θα ονομάζεται “The 20/20 Experience” !!!

———–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here