Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
19/11/2010
www.musiccorner.gr

Με αφορμή το νέο δίσκο της, η Ανδριάνα Μπάμπαλη υποδέχτηκε φίλους και κοινό σε δύο μοναδικές βραδιές, στη διαχρονική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι». Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Νοέμβρη, η ερμηνεύτρια με τους μουσικούς της και εκλεκτή παρέα, μας χάρισαν καταπληκτικές εκτελέσεις  νέων αλλά και παλαιότερων τραγουδιών της.

Το Music Corner βρέθηκε εκεί την Παρασκευή, ημέρα που η καλλιτέχνιδα συνοδευόταν από τον μελωδικό Παύλο Παυλίδη και την ανατρεπτική Δήμητρα Ματσούκα! Ξεχωριστές νέες δημιουργίες όπως το «Πέρασε ένα καλοκαίρι» και η «Σπασμένη κούκλα», από τον καινούργιο της δίσκο άνοιξαν το πρόγραμμα σε σύνθεση του Στάμου Σέμση, ο οποίος μαζί με τον Ορέστη Πλακίδη έντυσαν άψογα, μουσικά όλη την βραδιά… Η Ανδριάνα όπως «εξομολογήθηκε», ήθελε μια απλή, ολιγομελή μα ταλαντούχα μπάντα, που «να χωράει σε ένα αυτοκίνητο και όχι …σε λεωφορειάκι»!

Από τις πρώτες κιόλας εκτελέσεις ξεχώρισε το «Περιπλανώμενο», μια μίξη του «Ικαριώτικου», σε νέο ήχο και διασκευασμένο στίχο. Έπειτα οι μουσικοί μας ταξίδεψαν με παλαιότερα τραγούδια της Λ. Πλάτωνος, Τ. Τσανακλίδου, Μ. Δέλτα, Ε. Τσαλιγοπούλου, καθώς και με μελωδίες από τον Ρετρό  δίσκο της Μπάμπαλη που είχε κάνει σε συνεργασία με τον Μ. Μάτσα. «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Πόσο λυπάμαι», την θρυλική «Σερενάτα», αλλά και το αγαπημένο πια «Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου» που κάνει τεράστια επιτυχία στις μέρες μας αφού αποτελεί το soundtrack της απόλυτα επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς “το νησί”, όμως το είχε πρωτοτραγουδήσει πριν, πολλά χρόνια η αξέχαστη Σωτηρία Μπέλλου!

Άξιος σε ρόλο τραγουδιστή στάθηκε δίπλα της και ο βιρτουόζος βιολιστής Στάμος Σέμσης που με την βραχνή φωνή του τη συνόδευσε ουκ ολίγες φορές σε διάφορα κομμάτια.

Σε μια … «κόντρα ρόλο» εμφάνιση η Δήμητρα Ματσούκα, ερμήνευσε διασκευασμένα κομμάτια σε αγγλικό στίχο, ενώ ευχάριστο ενσταντανέ ήταν το ντουέτο της  με την Ανδριάνα Μπάμπαλη στη νέα επιτυχία, «ο Τζον Τζον ζει», που έδωσε και το τίτλο στον δίσκο της νεαρής ερμηνεύτριας, που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα.

Το κοινό ενθουσιάστηκε με την εμφάνιση του Παύλου Παυλίδη που με την χαρακτηριστική, αισθαντική χροιά του, τραγούδησε δικές του, αλλά και άλλων συναδέλφων του, δημιουργίες («Ο κηπουρός», «Grand Hotel»). Είπε επίσης ένα ντουέτο με την Ανδριάνα, το «Η αγάπη θα ‘ρθει».

Τελικά, ύστερα από τρεις ώρες περίπου μουσικών διαδρομών, το πρόγραμμα έκλεισε με αγαπημένα, παλιότερα τραγούδια, «δες καθαρά», «Γίνε κομμάτια», «Μοίρα μου έγινες» κ.α.

Οι εμφανίσεις της Ανδριάνας στο “Δίπλα στο Ποτάμι”, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 13 Νοέμβρη με τις φιλικές συμμετοχές του Γιάννη Κότσιρα και της αγαπημένης Ελένης Τσαλιγοπούλου, η οποία έδωσε το παρόν και την πρώτη μέρα, ως θεατής…

Μια υπέροχη παρέα, δύο μοναδικές συναυλίες που …θα θέλαμε να ήταν περισσότερες!

 Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη πρεμιέρα

 

 
———————
***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here