29/10/2013
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Ερμίνα Δημητρίου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Πέμπτη το βράδυ στη σκηνή του Ρυθμού Stage ανέβηκε η Βικτωρία Ταγκούλη για να μας παρουσιάσει τραγούδια αποκλειστικά και μόνο σε ρυθμό βαλς! Μαζί της επί σκηνής βρισκόταν ο συνεργάτης της και συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου, που παρέα μας παρουσίασαν ένα σύνολο από πολύ διαφορετικά τραγούδια, διαλεγμένα από ελληνικό και ξένο, ενώ ερμήνευσαν και μερικά γνωστά κομμάτια διασκευασμένα για να ταιριάζουν στο ύφος της βραδιάς.

tagkouli_live_2013_10_11_theodorou_xristos

Ο Χρίστος Θεοδώρου άνοιξε αυτό το ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με το “Βαλς των Χαμένων Ονείρων” του Μάνου Χατζιδάκι, το οποίο δε θα μπορούσε να λείπει από μία μουσική εμφάνιση με τέτοιο χαρακτήρα. Γλυκύτατη και λαμπερή, η Βικτωρία Ταγκούλη μας υποδέχτηκε με το “Ακρογυαλιά”, ένα τραγούδι που δεν ακούμε και τόσο συχνά σε live εμφανίσεις, από δύο αγαπημένους δημιουργούς, το Στάμο Σέμση και το Νίκο Μωραϊτη.

“Καλωσήρθατε.. Λοιπόν σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τραγούδια σε ρυθμό βαλς..”, με αυτά τα λόγια και με θερμή διάθεση μας υποδέχτηκε η Βικτωρία στο φιλόξενο χώρο του Ρυθμού. Ακούσαμε το “Broken Bicycles” από τον Tom Waits και ακολούθησε μία πρωτότυπη διασκευή του “La Valse d’ Amelie” από τον Yann Tiersen με τις “Συνταγές Μαγειρικής” από τους Χαϊνηδες.

tagkouli_live_2013_10_05

Μέσα στις μουσικές επιλογές του προγράμματος υπήρχαν πιο κλασικά ελληνικά κομμάτια όπως η “Παναγία των Πατησίων” του Χατζιδάκι, η “Νύχτα Μαγικιά” του Θεοδωράκη, το πολυαγαπημένο “Πόσο Λυπάμαι”, το “Άσ’ τα τα μαλλάκια σου” και πολλά πολλά ακόμη! Ωστόσο δεν έλειψαν και οι επιλογές από το ξένο ρεπερτόρια.. Η Βικτωρία Ταγκούλη ερμήνευσε το “Que sera sera” από Doris Day, το “Wild Rose” από Nick Cave και το “Once upon a December”, το soundtrack από την ταινία “Anastasia”, a cappella. Ευχάριστη έκπληξη ήταν το τραγούδι “Η ξανθούλα” σε στίχους Διονύσιου Σολωμού και μουσική Νικόλαου Μάντζαρου!

Πέρα από όλα τα υπέροχα τραγούδια που ακούσαμε σε αυτή τη μουσική παράσταση, που ήταν αφιερωμένη σε τραγούδια βαλς, μάθαμε και λίγα περισσότερα πράγματα για τα επόμενα βήματα της Βικτωρίας Ταγκούλη. Σε λίγο καιρό, πρόκεται να κυκλοφορήσει το καινούριο album της Βικτωρίας, με τίτλο “Το τετράδιο”! Οι στίχοι θα είναι του Μιχάλη Γελασάκη και η μουσική του Χρήστου Θεοδώρου, ενώ θα βασίζεται σε κουαρτέτο εγχόρδων, αλλά και σε πιάνο! Πήραμε μία δυνατή γεύση από τα νέα τραγούδια στο Ρυθμό, αφού ακούσαμε μεταξύ άλλων το “Λουλούδι” και τις “Διαπιστώσεις”, ένα τραγούδι που έχει ήδη αρχίσει να ακούγεται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς! Ακούσαμε επίσης, το “Yes”, ένα από τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν με το νέο δίσκο, το οποίο ήταν και αυτό σε ρυθμό βαλς!

tagkouli_live_2013_10_06

Το κλείσιμο έγινε με το “Hymne a l’ amour”, που μας θύμισε την πρόσφατη επέτειο των 50 χρόνων από την απώλεια της μυθικής Edith Piaf. Έτσι λοιπόν, έκλεισε μία μουσική συνάντηση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που έφερε κοντά τους Χαϊνηδες με τον Yann Tiersen και το Στάμο Σέμση με τον Tom Waits, ενώ ταυτόχρονα μας έδωσε μία δυνατή γεύση από αυτά που πρόκειται να ακούσουμε στο επερχόμενο album της Βικτωρίας Ταγκούλη, το “Τετράδιο”!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here