2/7/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου η Φωτεινή Δάρρα κάνει την πρώτη εμφάνιση για την καλοκαιρινή της περιοδεία, ονόματι “Black n White” στο Stage Volume 1 στο κέντρο της Αθήνας κι εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε εκεί. Βρεθήκαμε στον χώρο περίπου στις 9 και χωρίς καμία καθυστέρηση, είδαμε την Penny και έναν από τους… γάτους να ανοίγουν το πρόγραμμα (Penny & the Swingin’ Cats). Μας έπαιξαν δικά τους κομμάτια τα οποία, όπως συνηθίζει το group, είχαν έναν αέρα νοσταλγίας, που μας προετοίμασε κατάλληλα για την είσοδο της Φωτεινής Δάρρα και τα τραγούδια από τις ταινίες.

penny_swingin_cats_darra_live_2014_06_016

Μετά την εισαγωγή, η Φωτεινή Δάρρα εμφανίστηκε στη σκηνή τραγουδώντας το “Skyfall” από την πιο πρόσφατη ταινία James Bond, και συνέχισε με το “Windmills of your Mind” από την ταινία “The Thomas Crown Affair”, καθώς και με άλλα πολλά κομμάτια ταινιών σε παρόμοιο ύφος. Ακούσαμε επίσης τραγούδια της καλλιτέχνιδας, κυρίως όμως soundtracks της μεγάλης οθόνης. Άλλα ενδιαφέροντα κομμάτια που ακούστηκαν, από την άποψη ότι δεν ήταν από τα πολύ αναμενόμενα, ήταν το “Hey You” των Pink Floyd και το “Mrs. Robinson” από την ταινία “The Graduate”.

darra_live_2014_06_042

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν υπήρξε διάλειμμα με την κανονική του μορφή. Παρακολουθήσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα δύο και κάτι ωρών συνεχόμενα. Η μόνη μορφή διαλείμματος ήταν όταν η τραγουδίστρια κατέβηκε από τη σκηνή για δύο τραγούδια… Το ένα ήταν το ορχηστρικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Χαρταετοί» και το άλλο το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» του ίδιου, στο οποίο τραγούδησε ο μπασίστας Τεό Λαζάρου που αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη νότα στο συνολικό πρόγραμμα.

darra_live_2014_06_064

Κάποια στιγμή, η Penny και ο «γάτος της» επέστρεψαν στη σκηνή, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη Φωτεινή Δάρρα και την ορχήστρα της και να μας ταξιδέψουν στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Η συνεργασία τους επί σκηνής άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και θερμά χειροκροτήματα!

penny_swingin_cats_darra_live_2014_06_071

Ο κόσμος έδειχνε ενθουσιασμένος σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς και όχι άδικα. Η Φωτεινή Δάρρα είχε μια εξαιρετική παρουσία, τόσο σε ό,τι αφορά το κομμάτι της μουσικής και της ερμηνείας, όσο και στη σκηνική παρουσία και τη διάθεση που είχε. Να σημειώσουμε επίσης ότι εκεί βρέθηκαν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Μαργαρίτης.

darra_live_2014_06_045

Με το τέλος της παράστασης, κατευθυνθήκαμε προς τα καμαρίνια για τις δηλώσεις:

MusicCorner: Πείτε μας δυο λόγια για τη σημερινή βραδιά…
Φωτεινή Δάρρα: Ξεκινήσαμε από την καρδιά της Αθήνας, από αυτόν εδώ τον χώρο. Πήραμε το ρίσκο να ξεκινήσουμε από ένα νέο χώρο, γιατί μας αρέσει και τον πιστεύουμε. Επίσης γιατί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν προτάσεις στην Αθήνα, ακόμα και τώρα το καλοκαίρι, γι’ αυτούς που δεν έχουν την ευκαιρία να φύγουν και να πάνε διακοπές όσο θα ήθελαν ή ίσως και καθόλου. Θα συνεχίσουμε φυσικά και με άλλους προορισμούς εκτός Αθηνών, όπως κάνουμε κάθε καλοκαίρι. Τώρα η ιδέα του “Black n White” που παρουσιάζουμε έχει να κάνει με την ερμηνεία τραγουδιών από το ελληνικό και παγκόσμιο σινεμά. Εξαίρεση αποτελούν κάποια δικά μου τραγούδια τα οποία είναι επιλεγμένα από τη μικρή οθόνη…

MusicCorner: Θα έχετε κι άλλες εμφανίσεις εκτός του” Black n White”;
Φωτεινή Δάρρα: Ναι, η πρώτη είναι η συμμετοχή μου σε μία συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στις 17 Ιουλίου. Εκτός από τον ίδιο τον Δημήτρη, θα είμαι εκεί με εξαίρετους συναδέλφους, όπως τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Γιώργο Μαργαρίτη, ο οποίος θα πει και δύο νέα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

darra_live_2014_06_075

MusicCorner: Ετοιμάζετε κάτι άλλο αυτή την εποχή;
Φωτεινή Δάρρα: Ετοιμάζω μια νέα δισκογραφική δουλειά που είναι στα σκαριά, με τον Μίκη Θεοδωράκη. Έναν κύκλο τραγουδιών που θα αποτελείται από τα τραγούδια των δίσκων «Επιβάτης» και «Ραντάρ», δύο εμβληματικοί δίσκοι του Θεοδωράκη, ο οποίος με τίμησε με την επιλογή του.

MusicCorner: Η παρουσίαση του δίσκου με τον Μίκη Θεοδωράκη που ακυρώθηκε θα γίνει κάποια στιγμή;
Φωτεινή Δάρρα: Θα γίνει, αναβλήθηκε για να γίνει μαζί με το «Ραντάρ», για πρακτικούς λόγους, αλλά και για λόγους υγείας του Μίκη. Μάλλον μετά το καλοκαίρι πλέον, γιατί ψάχνουμε να βρούμε κάποιον κλειστό χώρο, μήπως μπορέσει να παρευρεθεί κι εκείνος.

———————-

MusicCorner: Θα μας πεις δύο λόγια για τη σημερινή βραδιά και τη συνεργασία σου με τη Φωτεινή Δάρρα;
Πέννυ Μπαλτατζή: Με πήρε τηλέφωνο η κοπέλα που μου κάνει επικοινωνία και κάνει και στη Φωτεινή και μου είπε «Πέννυ, να το κάνεις αυτό, θα είναι καλό». Μου έστειλαν πολύ ωραία κομμάτια για συνεργασία και λέω «Θα το κάνω!» Ήταν Ζαμπέτας, Χιώτης, είχαμε και την ευκαιρία να παίξουμε και δικά μας κομμάτια, άρα γιατί όχι; Είδαμε λοιπόν ότι μας άρεσαν τα τραγούδια και δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη! Γενικά δεν υπήρξε πολλή προετοιμασία, μόνο μία πρόβα κάναμε με τον πιανίστα, όχι ολόκληρη την ορχήστρα, λόγω του ότι εμείς είμαστε σε τουρ και δεν μπορούσαν όλοι να παραστούν. Θεωρώ όμως ότι δέσαμε πολύ όμορφα και κυρίως ρεπερτοριακά , που αυτό είναι που με ενδιέφερε περισσότερο.

darra_live_2014_06_082

MusicCorner: Θέλεις να μας πεις για τα σχέδια σας με τους Swingin’ Cats;
Πέννυ Μπαλτατζή: Ναι, έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας. Έχουμε το River Party στην Καστοριά την 1η Αυγούστου. Μέσα στον Ιούλιο έχουμε επίσης πολλές εμφανίσεις σε νησιά και σε φεστιβάλ που δεν είναι τόσο γνωστά, ένα από αυτά θα είναι στην Κεφαλονιά στις 10 του μήνα. Θα παίξουμε επίσης στην Κόρινθο στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου. Γενικά θα περιοδεύουμε. Από Οκτώβρη θα είμαστε πάλι μόνιμα σε ένα μαγαζί. Επίσης είμαστε στο studio και ετοιμάζουμε το νέο δίσκο μας με τίτλο «Εξωτικό Χαρμάνι» που θα κυκλοφορήσει αρχές Σεπτέμβρη, ενώ σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο video clip μας!

penny_swingin_cats_darra_live_2014_06_072

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here