8/10/2013
Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Όταν είδαμε στο πρόγραμμα των ρεπορτάζ το όνομα της Χρυσώς Σταματοπούλου, δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Χρυσώ έχει εξαιρετική φωνή και τα ακουστικά live της είναι ιδανικά για να την απολαύσεις, χωρίς τα watts των οργάνων να την καλύπτουν.

xrysw_stamatopoulou_live_2013_10_20

Φτάσαμε από νωρίς στο φιλόξενο δ3 στο Κολωνάκι για να έχουμε την άνεση να μιλήσουμε με την καλλιτέχνιδα, που βρίσκεται σε μια πολύ δημιουργική φάση της ζωής της.

MC : Δέκα χρόνια μετά την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά και μετά από μια διετία αναζητήσεων που έφερε και τρία εξαιρετικά singles, είσαι μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα. Μίλησέ μας για το νέο δίσκο που ετοιμάζεις.
Χρυσώ : Πραγματικά ήταν ένα πολύχρονο ταξίδι μουσικής αναζήτησης και είμαι πολύ χαρούμενη πια, που έχω ήδη παρουσιάσει ένα πρώτο δείγμα της καινούργιας μου δουλειάς με τα τρία singles (Ακατόρθωτο, Έτσι μ’αφήνεις κι εσύ, Λευκή σημαία), τα οποία θα συμπεριληφθούν στο full album, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο χειμώνα.

MC : Τα νέα σου κομμάτια κινούνται στο γνωστό σου ροκ ήχο;
Χρυσώ :  Και ναι και όχι. Είνα ροκ, αλλά είναι και πολλά πράγματα ακόμα. Φυσικά, ο αγαπημένος μας ροκ ήχος θα κυριαρχεί, αλλά οι κλασσικές ορχήστρες, οι χορωδίες και τα folk όργανα, θα γεμίσουν  με χρώματα και συναισθήματα  τα  νέα τραγούδια. Είναι ένας συνδυασμός  της  κλασσικής μου μουσικής  παιδείας, με τον  επαναστατικό  και δυναμικό  μου  ψυχισμό.

MC : Ποιοι είναι οι δημιουργοί των τραγουδιών;
Χρυσώ : Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στα καινούργια κομμάτια, που θα ανακοινωθούν σύντομα, αλλά σίγουρα να περιμένετε το όνομα του μακροχρόνιου συνεργάτη μου και παραγωγού του πρώτου μου δίσκου, του Ανδρέα Τσουκαλά, του συζύγου μου, Ηλία Περόγαμβρου, αλλά και το δικό μου, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω κι εγώ συνθετικά. Μάλλον γιατί επιτέλους κάνω ακριβώς αυτό που με εκφράζει, χωρίς συμβιβασμούς! Φυσικά, οι Πήγασος είναι ένα πολύ σημαντικό συνθετικό κομμάτι, μια που τα τρία γνωστά singles  που συνέθεσαν, θα βρίσκονται στο album.

MC: Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι Golden Ravens, η μπάντα σου, ή άλλοι μουσικοί;
Χρυσώ : Δεν αποχωρίζομαι ποτέ τους Ravens, είναι όλοι καταπληκτικοί ροκ μουσικοί, αλλά συμμετέχουν και αρκετοί ακόμα, καθώς το album θα έχει πολλά κλασσικά και folk όργανα.

MC:  Το σημερινό σου live είναι ακουστικό. Θα συνεχίσεις σ’ αυτό το στιλ ή τα επόμενα θα είναι με full band;
Χρυσώ: Κοίταξε, το ακουστικό σχήμα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ο ήχος μας έχει γίνει πιο γλυκός και ευέλικτος, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργεί μια παρεϊστικη ατμόσφαιρα στους χώρους που παίζουμε. Παρόλα αυτά, μετά την κυκλοφορία του δίσκου θα κάνουμε και αρκετά ηλεκτρικά live, γιατί με ξέρεις, μου αρέσει να βγάζω πολλή ενέργεια στη σκηνή! Ετοιμάζονται όμως και μεγάλες εκπλήξεις, για να αποδίδεται πιστά το συμφωνικό μέρος των νέων συνθέσεων! Σας περιμένουμε να μας πείτε τη γνώμη σας για αυτό το εγχείρημα!

MC : Θα είμαστε εκεί για να ακούσουμε τις εκπλήξεις που μας ετοιμάζεις. Και είμαστε σίγουροι ότι θα μας αρέσουν!
Χρυσώ : Το εύχομαι και το ελπίζω. Σας ευχαριστώ πολύ!

xrysw_stamatopoulou_live_2013_10_06

Αφήσαμε τη Χρυσώ και τους μουσικούς που τη συνοδεύουν να ολοκληρώσουν το sound check και περιμέναμε αρκετά μέχρι να ξεκινήσει το live. Άλλωστε σ’ αυτή τη χώρα όταν ένα live έχει ώρα έναρξης στις 22.00, είναι …ντροπή να πάμε νωρίτερα από τις 23.00! Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνονται πολλοί και μας κάνει να αισθανόμαστε …χαζοί που ήμασταν στην ώρα μας. Ωστόσο, έχει και τα θετικά του, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουμε καλύτερα όλους τους μουσικούς.

Κατά τις 23.00, λοιπόν, το δ3 γέμισε και ο Γιάννης Ζερβός, ο Λευτέρης Μώρος και ο Γιάννης Λιτινάκης ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν με το “Drive” των REM, ενώ πολύ σύντομα και η Χρυσώ πήρε τη θέση της μπροστά στο μικρόφωνο. “Sweet Dreams”, “7 Nation Army”, “Uprising” και “Rock’n’Roll Queen”, σε medley για «ζέσταμα» και, φυσικά, «Έτσι μ’ αφήνεις κι εσύ», ένα από τα τρία singles που κυκλοφόρησε τον τελευταίο καιρό και θα βρίσκεται και στο άλμπουμ που ετοιμάζει.

Με ένα σερί ξένων επιτυχιών συνεχίστηκε το πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων τα “Wake me up when September ends”, “Wire to Wire” και “Sing”, μέχρι που η Χρυσώ …σίγησε και άφησε το φωνητικό βάρος στον Γιάννη Ζερβό που ερμήνευσε πολύ καλά τα «Ταξιδιάρα Ψυχή» και «Βασιλιάς της Σκόνης» με τη …βοήθεια του κοινού.

xrysw_stamatopoulou_live_2013_10_19

“One” και «Ακατόρθωτο» για τη συνέχεια και σύντομα φτάσαμε στο «αφιέρωμα» στον Michael Jackson. Η Χρυσώ φόρεσε το καπέλο της και μας χάρισε «Billie Jean”, “Black or white”, “Beat it”, αλλά και “Zombie” των Cranberries και “Nobody’s wife” της Anouk.

Μετά από ορισμένα ακόμα αθάνατα κομμάτια, όπως το “Come as you are” φτάσαμε και στην πρώτη παρουσίαση ενός νέου τραγουδιού της Χρυσώς. Το “Desperate Wings”  είναι μια πολύ μελωδική μπαλάντα που αναδεικνύει ιδανικά τις φωνητικές δυνατότητες της Χρυσώς σε όλη τους την έκταση. Για συνέχεια άλλα δυο κομμάτια που θα περιλαμβάνονται στο άλμπουμ και υποψιαζόμαστε ότι θα αποτελούν τις ενορχηστρωτικές εκπλήξεις του δίσκου. Τα «Νόμιζα» και «Σαν Άνεμος», και τα δύο του Ανδρέα Τσουκαλά, έχουν δισκογραφηθεί και παλιότερα από τον δημιουργό του το πρώτο και από τη Χρυσώ το δεύτερο με μεγάλη επιτυχία.

Στο σημείο αυτό η Χρυσώ έκανε ένα διάλειμμα και άφησε τον Γιάννη Ζερβό να ερμηνεύσει δύο κρητικά τραγούδια, και συνέχισε με μια σειρά τεράστιων επιτυχιών, μεταξύ των οποίων τα “Knockin on heaven’s door”, “Paradise City”, “I Love Rock ’n’ Roll”, “American Woman”, Whole Lotta Love”, “I Hate Myself for Loving you”. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ελληνικές επιτυχίες «Ροκ εντ ρολ στο κρεβάτι», «Τσικαμπούμ», «Καταρρέω» και «Ευλαμπία».

xrysw_stamatopoulou_live_2013_10_15

Οι ρυθμοί έπεσαν αμέσως μετά με το “Hotel California” αλλά γρήγορα επανήλθαν με “Roadhouse Blues”, “Blue Suede Shoes”, “Tutti Frutti” αλλά και «Τα πρόστυχα τα εσώρουχά σου», για να περάσουμε στη δεκαετία του ’60 με «Το κορίτσι του Μάη», «Τρόπος», «Σχολείο», «Τρελοκόριτσο» και “Crazy Girl” με όλο το μαγαζί να τραγουδάει και να χορεύει στο ρυθμό.

Με “Black Velvet”, “Wanted dead or alive”, “Rockstar”, “Sweet home Alabama”,  και ορισμένα ακόμα κομμάτια οδηγηθήκαμε στο φινάλε της βραδιάς, μετά από τρεις ολόκληρες ώρες εξαιρετικών ερμηνειών. Με την ώρα να έχει περάσει τις 02.00, καληνυχτίσαμε και δώσαμε …ραντεβού σε ένα από τα επόμενα live της Χρυσώς. Ο προγραμματισμός της θα τη φέρει στις 11 του μηνός στα Βριλήσσια, στην «Ελη του Κλου», στις 17 στο “Barley Cargo” και στις 14 Νοεμβρίου στο “Excalibur” στα Ιλίσια. Για περισσότερα, πληκτρολογήστε www.chrysostamatopoulou.gr.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here