18/9/2014
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Ο φιλόξενος κήπος του Νομισματικού Μουσείου, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα από το Σύνταγμα, άνοιξε για ακόμα μια Πέμπτη τις πύλες του προκειμένου να υποδεχθεί ένα ταλαντούχο σχήμα με τον Αδάμ Τσαρούχη επικεφαλής.

tsarouxis_adam_live_2014_09_008

Βρήκαμε τους καλλιτέχνες την ώρα που ολοκλήρωναν τον έλεγχο του ήχου και πολύ σύντομα μιλήσαμε με τον ευγενέστατο και πάντα χαμογελαστό Αδάμ για το live και τα άμεσα σχέδιά του.

MusicCorner: Επιστροφή στο Νομισματικό, μετά την επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση πριν λίγο καιρό…
Αδάμ Τσαρούχης: Συνολικά είναι η τρίτη μου εμφάνιση εδώ. Είχαμε παίξει πέρυσι για πρώτη φορά, αλλά όντως για τη σεζόν είναι η δεύτερη.  Είναι ένας πολύ όμορφος χώρος που φιλοξενεί καλλιτέχνες και συγκροτήματα που, θεωρώ, ότι έχουν κάτι να πουν αυτή την εποχή στη μουσική σκηνή, με ένα συγκεκριμένο μοτίβο jazz, swing και συγγενούς μουσικής, ένα είδος που ακολουθώ και υπηρετώ κι εγώ.

MusicCorner: Ετοιμάζεις το δίσκο σου αυτόν τον καιρό;
Αδάμ Τσαρούχης: Ναι και ευελπιστώ να έχει κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Έχουμε ολοκληρώσει τις μουσικές, έχουμε ηχογραφήσει κάποια τραγούδια και μένει να ολοκληρώσουμε τις φωνές και να προχωρήσουμε στη μίξη και την τελική παραγωγή. Όλα αυτά θα γίνουν τους επόμενους μήνες ώστε να είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος του έτους.

MusicCorner: Ο τίτλος του δίσκου και οι δημιουργοί;
Αδάμ Τσαρούχης: Τίτλος θα είναι «Σαν Ταινία» και μουσική έχει γράψει η Σίσσυ Βλαχογιάννη. Μια πολύ όμορφη μπαλάντα μου έχει γράψει η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ενώ στίχους έχουν γράψει ο Σταύρος Σταύρου, ο Ίων Στάντις και η Μαρίζα Ρίζου. Ο στίχος είναι ελληνικός και η μουσική έχει αναφορές σε jazz και swing, ρετρό, αλλά και μιούζικαλ και θεατρικό στοιχείο αφού είμαι και ηθοποιός.

MusicCorner: Πες μας λίγο για τις χειμερινές σου εμφανίσεις, τώρα που ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περίοδος.
Αδάμ Τσαρούχης: Ξεκινάμε στις 24 Σεπτέμβρη από το Faust και στις 27 θα εμφανιστούμε στο ξενοδοχείο St George Lycabettus. Αυτά είναι τα «κλεισμένα» live και εν καιρώ θα έχουμε κι άλλα να ανακοινώσουμε.

tsarouxis_adam_live_2014_09_004

MusicCorner: Εκτός από τα «ατομικά», συμμετέχεις και σε μεγάλες παραγωγές.
Αδάμ Τσαρούχης: Θα έχω τη χαρά να είμαι στο «Θα περάσει κι αυτό», το δεύτερο μέρος της επιθεώρησης για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόβες και θα παρουσιαστεί από τέλος Οκτώβρη μέχρι το Γενάρη. Παράλληλα θα ετοιμάζω το δίσκο, όπως σας είπα, και μπορεί να προγραμματίσω και live ενδιάμεσα.

MusicCorner: Από Γενάρη έχεις κάποιο πρόγραμμα;
Αδάμ Τσαρούχης: Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Θα έχει βγει ο δίσκος, οπότε θα κάνουμε την παρουσίασή του και θα ξεκινήσουμε με πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα με τα νέα τραγούδια αλλά και διασκευές.

MusicCorner: Νέο υλικό θα ακούσουμε σήμερα;
Αδάμ Τσαρούχης: Ναι, θα παίξουμε το «Με τον καιρό» που έχει κυκλοφορήσει πάνω από ένα χρόνο διαδικτυακά, αλλά και το «Μεγαλόπνοο βράδυ» σε στίχους της Μαρίζας Ρίζου. Φυσικά και τα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» και «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό και θα βρίσκονται στο δίσκο ως bonustracks.

MusicCorner: Ευχαριστούμε πολύ, καλή επιτυχία.
Αδάμ Τσαρούχης: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ…

tsarouxis_adam_live_2014_09_002

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κώστας Αναδιώτης πήρε τη θέση του στο πιάνο, ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης στα τύμπανα και ο Αδάμ Δόγκας με τα πνευστά του, σαξόφωνο και κλαρινέτο, ενώ ο Αδάμ Τσαρούχης πήρε το μικρόφωνο και ξεκίνησε «Με τον καιρό» σε swing ρυθμό και με το κλαρινέτο του Αδάμ Δόγκα να ξεχωρίζει, και συνέχισε με “Feeling Good” και το «Μεγαλόπνοο βράδυ», μια όμορφη σύνθεση πάνω στους έξυπνους στίχους της Μαρίζας Ρίζου.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ξένα, κυρίως, τραγούδια όπως τα “Something Stupid”,  “Sway”, “Moon dance”, αλλά και «Τόσα καλοκαίρια», που μας ταξίδεψαν σε παλιές, αγαπημένες εποχές που ζήσαμε μέσα από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Με το “This Love” επέλεξε ο Αδάμ να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος.

tsarouxis_adam_live_2014_09_009

Μετά από ένα πολύ σύντομο διάλειμμα, οι μουσικοί επέστρεψαν στις θέσεις τους και ξεκίνησαν με “Unchain my Heart”, σε λίγο πιο γρήγορο ρυθμό και αγαπημένο “Fly me to the Moon”. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα η jazz διασκευή του «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» αλλά η πραγματική έκπληξη ήταν το «Όλα τα λεφτά» σε jazz ρυθμό, με τον Κώστα Αναδιώτη να «σολάρει» στο πιάνο.

Η συνέχεια επεφύλασσε ελληνικό ρεπερτόριο από τη δεκαετία του ’50 και μετά, με τραγούδια όπως τα «Βίρα τις άγκυρες», «Πες μου μια λέξη», «Το δικό σου πεπρωμένο», «Ακρογιαλιές Δειλινά», βγαλμένα, κυρίως, από τον αγαπημένο ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», αλλά με το κοινό να ζητάει επίμονα «κι άλλο», ο Αδάμ επέλεξε για το “encore” “Spiderman” και «Πες μου μια λέξη».

tsarouxis_adam_live_2014_09_012

Η μελωδική φωνή του Αδάμ Τσαρούχη, η συνεχής χορευτική κίνησή του, οι εκφράσεις του και το διαρκές χαμόγελό του, σε δυσκολεύουν να ασχοληθείς με κάτι άλλο την ώρα της παράστασης. Ο Αδάμ είναι ένας λαμπερός καλλιτέχνης ο οποίος, παρόλο που μπορεί αν το «εκμεταλλευτεί», δίνει αρκετό χώρο στους συνεργλατες του να ξεδιπλώσουν τα δικά τους καλλιτεχνικά ταλέντα, πράγμα που έγινε πολλάκις την περασμένη Πέμπτη. Γιατί και οι τρεις μουσικοί που τον συνοδεύουν είναι πραγματικά εξαιρετικοί.

Αν και κάθιδρος, ο Αδάμ δέχθηκε με μεγάλη χαρά τα συγχαρητήρια του κοινού, που πέρασε μια πολύ όμορφη βραδιά, με τραγούδια αγαπημένα από το παρελθόν, που σε γεμίζουν νοσταλγία.

Το μόνο «κακό» του κήπου του Νομισματικού Μουσείου; το γεγονός ότι με το σταμάτημα της μουσικής, επιστρέφεις άμεσα στην ωμή πραγματικότητα με τους ήχους των αυτοκινήτων να «χαλάνε» τη μελωδία που σου μένει στο μυαλό ως τελευταία εντύπωση…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here