12/3/2014
www.musiccorner.gr

Η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη» είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα – γιορτή στον σπουδαίο καλλιτέχνη, που ξεκίνησε από την Αθήνα τον Γενάρη που μας πέρασε και θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Σημαντική στάση η αγαπημένη Θεσσαλονίκη του Ρασούλη! Το μήνα Μάρτιο, που κλείνουν τρία χρόνια από το «φευγιό» του… Το σχήμα, μαζί με πολλούς και αγαπημένους ερμηνευτές, θα βρεθεί στις 29 Μαρτίου, στο ζεστό αγαπημένο χώρο του Love Casual Living. 

Στην παράσταση της Θεσσαλονίκης τραγουδούν και συμμετέχουν σημαντικοί συνθέτες, ερμηνευτές, φίλοι και συνοδοιπόροι, αλλά και νεότεροι δημιουργοί και καλλιτέχνες που τον ένοιωσαν και επηρεάστηκαν από το έργο του.

Σοφία Αβραμίδου
Αγάθωνας
Πέτρος Βαγιόπουλος
Παντελής Θεοχαρίδης
Όλγα Ζορμπά
Γιώργος Καζαντζής
Λιζέτα Καλημέρη
Ανδρέας Καρακότας
Παναγιώτης Κουτσούρας
Γιώργος Λίζος
Αργύρης Μπακιρτζής
Χάρης Παπαδόπουλος
Σοφία Παπάζογλου
Ναταλία Ρασούλη
Γιώργος Σαρρής
Κατερίνα Σιάπαντα
Κωνσταντίνος Στεφανής 

Μία μέρα πριν, την Παρασκευή 28 Μαρτίου η παράσταση θα ανέβει στην Έδεσσα, στο Art Factory, όπου εκεί θα συμμετέχουν οι Παντελής Θεοχαρίδης, Γιώργος Καζαντζής, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Παπάζογλου, Ναταλία Ρασούλη, Κωνσταντίνος Στεφανής.

rasoulis_2014_03

Μανώλης Ρασούλης

Ο Κρητικός με την ελληνική εθνικότητα! Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος με δεκάδες τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος στιχουργός των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί από τις σημαντικότερες φωνές μας. Ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς» που έφτιαξε με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Νίκο Παπάζογλου άλλαξε την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα για πάντα! Γνωστός για τις ανεξάρτητες ιδέες του, γεφύρωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, που ήταν σαφής μέσα από τους στίχους και τα τραγούδια του και μέσα από τα βιβλία του. Αυτός ήταν ο Μανώλης Ρασούλης μαζί με τα αμέτρητα τραγούδια του!

Στο πάνω από τρεις ώρες πρόγραμμα θ’ ακουστούν πολύ αγαπημένα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη σε δικούς του στίχους, τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος, αλλά και μεγάλες φωνές, σηματοδοτώντας για πάντα το ελληνικό τραγούδι!

Με διαλεγμένους μουσικούς που ήταν κοντά του, υπό την επιμέλεια του Λάζαρου Σαμαρά και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό – ντοκιμαντέρ που θα μας φέρει τον Ρασούλη αναπάντεχα κοντά μας… Σαν να είναι εδώ… Σαν να κοιτά και να συμμετέχει στο γλέντι μας!

Παίζουν οι μουσικοί:
Λάζαρος Σαμαράς – πλήκτρα / ακορντεόν / μουσική επιμέλεια
Δημήτρης Πάντος – ηλ. κιθάρα
Νικόλας Τριήρης – μπουζούκι / λαούτο / τζουράς
Θανάσης Σοφράς – ηλ. κοντραμπάσο
Μιχάλης Ορφανίδης – τύμπανα 

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Ναταλία Ρασούλη

Υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας

Οπτικό υλικό: Δημήτρης Ιωαννίδης

Love Casual Living
Εθνικής Αντιστάσεως 16, Βυζάντιο, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 365425 και 2310 441601

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ώρα προσέλευσης: 22:00

Είσοδος: 10 Ευρώ. Φοιτητικό/ ανεργίας: 7 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here