4/10/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και όπως σας είχα αναφέρει την προηγούμενη φορά, σαν ντόμινο πέφτουν τα ονόματα των χωρών που δε θα συμμετάσχουν στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision!!! Σύμφωνα με σημερινή απόφαση του ΡΙΚ, ανακοινώθηκε η αποχή της χώρας για το 2014 από το διαγωνισμό τραγουδιού.

Αναλυτικά, «Το ΡΙΚ ανακοινώνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αποχή του Ιδρύματος από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2014. Το Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση αυτή, αφού προσμέτρησε και τα αισθήματα της κοινής γνώμης όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Έλαβε επίσης υπόψη την περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2014, και την ανάγκη για δραστικές περικοπές στις δαπάνες για τα προγράμματα.»

 

eurovision_2014_2013_09_01

 

Μετά την απρόσμενη αποχώρηση αυτή και της Κροάτιας, και χώρες όπως η Πορτογαλία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Ουκρανία και φυσικά η Ελλάδα, των οποίων οι συμμετοχές κρέμονται από μια ‘οικονομική’ κλωστή, τα πράγματα για τον θεσμό γίνονται ακόμη δυσκολότερα. Αν μειωθεί και άλλο ο αριθμός των χωρών που θα λάβουν μέρος, τότε η EBU ίσως να αναγκαστεί και αυτή να κάνει περικοπές και από 2 ημιτελικούς να έχουμε στο τέλος μόνο έναν!

Όπως και να έχει, αν πάρουμε απόφαση να συμμετέχουμε (που μεταξύ μας χλωμό το κόβω), χάσαμε ένα υπερπολύτιμο δωδεκάρι, που πάντα είχαμε! Το musiccorner θα σας κρατάει ενήμερους.

eurovision_malmo_cyprus_olympiou_prova_2013_05_02

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here