7/11/2012
Γράφει η Ελεάνα Κυτούγια
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το γλυκό βράδυ του Σαββάτου βρεθήκαμε στον πολύ φιλόξενο χώρο του Ρυθμού Stage στην Ηλιούπολη για το πολυαναμενόμενο live της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Λίγο πριν τις 12 στο γεμάτο από κόσμο μαγαζί, η Ελένη εμφανίζεται μ’ ένα γλυκό χαμόγελο, κλείνει τα μάτια και ερμηνεύει το «Μοσχολούλουδο», τραγούδι από το τελευταίο της cd. Δείχνει να ταξιδεύει στους ρυθμούς των έγχορδων! Με το τέλος του τραγουδιού μας καλωσορίζει ευχόμενη καλό χειμώνα και ενώ δηλώνει πως είναι άρρωστη, μας υπόσχεται μια φοβερή νύχτα καθώς η τρομερή διάθεση που είχε, φάνηκε από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθούν οι “Σκιές”, ένα κομμάτι σε στίχους του Αλκίνοου Ιωαννίδη που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια περνά σε ένα παραδοσιακό κομμάτι, «Στης Νάουσας το κάστρο» για να τιμήσει τον Βαγγέλη Ψαθά, έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μουσικούς που έπαιζε ζουρνά και δυστυχώς έσβησε το Σάββατο. Συνεχίζει με τα “Χρώματα” , “Αλλάζει κάθε που βραδιάζει” και “Πιάσε με”. Στο τελευταίο μάλιστα δηλώνει χαρακτηριστικά πως είναι ένα κομμάτι που εκφράζει τόσο την ίδια αλλά και όλα τα κορίτσια. Δίνει τον ρυθμό στην κιθάρα και μαζί με το κοινό ερμηνεύει το «Εγώ σ’ αγάπησα εδώ» και το «Δεν μας συγχωρώ»… Το κοινό μαγεύεται και συμμετέχει ακόμα πιο πολύ στις επόμενες μεγάλες επιτυχίες της, τα “Παιδιά των δρόμων” και “Το πρόβλημά μου είσαι εσύ”. Αν και παραπονιέται γιατί είναι άρρωστη, αυτό δεν την καταβάλλει και έτσι σκορπά φιλιά, αποχωρεί για λίγο στο καμαρίνι της και επανέρχεται ακόμα πιο δυναμικά!

Ξυπόλητη  λοιπόν, χορεύει στους ρυθμούς του “Παραμιλητό μου” και μας εκμυστηρεύεται πως μέχρι πρότινος θεωρούσε πως αγαπούσε τα τραγούδια για τη μουσική τους, όμως τώρα πιστεύει πως τελικά πιο πολύ αγαπά τα λόγια τους. Έτσι με αυτή τη μικρή εισαγωγή μας προετοιμάζει για το άκουσμα «μεγάλων τραγουδιών» όπως  “Σάλα σάλα”, “Ήσουνα ξυπόλητη”, “Τα παιδιά της γειτονιάς σου” και κατεβαίνει στο κοινό σκορπώντας αστείρευτη ενέργεια.

Έπειτα τραγουδά μερικά από τα πιο γλυκά κομμάτια που έχει κατά καιρούς ερμηνεύσει όπως το «Έλα πάρε μου τη λύπη» αλλά και το «Ξύπνα αγάπη μου» ξεσηκώνοντας και παράλληλα ταξιδεύοντας το κοινό σε τρυφερές στιγμές. Αστειευόμενη, μας συμβουλεύει όταν είμαστε άρρωστοι να πίνουμε ουίσκι καθώς κάνει καλό και συνεχίζει με παραδοσιακά τραγούδια δείχνοντας για ακόμα μία φορά την ιδιαίτερη αγάπη και το δέσιμο που έχει με αυτά τα κομμάτια. Το τελευταίο της cd μάλιστα είναι αρκετά επηρεασμένο από παραδοσιακά στοιχεία… «Πασατέμπος», «Μην περιμένεις πια», «Ο ήλιος βασιλεύει», «Φύσα αγέρι».

Το πρόγραμμα σιγά σιγά τελειώνει. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μας ευχαριστεί, μας καληνυχτίζει και φεύγει, κάνοντας το κοινό να ζητά όλο και πιο έντονα την επανεμφάνισή της. Εκείνη δεν θα μπορούσε φυσικά να αντισταθεί και έτσι βγαίνει στη σκηνή μόνο με την κιθάρα της… ερμηνεύει ακόμα τρία κομμάτια με τελευταίο το «Χίλιες Σιωπές» που τόσο έχει αγαπήσει το κοινό της και τόσο έντονα το ζητούσε το βράδυ του Σαββάτου. Ήταν το τελευταίο αλλά και το πιο γλυκό κομμάτι κάνοντας όλους τους παρευρισκόμενους να την αποχαιρετήσουν με το πιο δυνατό τους χειροκρότημα.

Τελικά η υπόσχεσή της τηρήθηκε, ήταν μια υπέροχη βραδιά και ειλικρινά δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς το επόμενο Σάββατο να συμπεριλάβει αυτό το live στο πρόγραμμά του!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here