30/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την παρουσίαση των τραγουδιών, και πάμε να δούμε τι συναντάμε παρακάτω στον 1ο ημιτελικό… (Δεν πιστεύω να έχετε δίπλα σας ωτοασπίδες?! Δεν θα τις χρειαστείτε … ακόμη!)

07. Ελβετία
Ερμηνεία : Sinplus
Τίτλος : Unbreakable
Μουσική-Στίχοι : Sinplus

Και ναι, από τότε που οι Lordi –αυτοί που δεν βλεπόντουσαν!- κέρδισαν το 2006 στην Αθήνα, με ένα ροκ κομμάτι, έκτοτε πάντα υπάρχει ένα ροκ τραγούδι κάθε χρόνο, το οποίο για καλή του τύχη περνά στο τελικό. Φέτος το ρόλο αυτό τον ανέλαβε η Ελβετία, που στέλνει το συγκρότημα Sinplus, ποντάροντας στους ροκ θαυμαστές του θεσμού. Η Ελβετία, που είχε νικήσει τελευταία φορά με την Celine Dion το 1988 (μην απορείτε, αυτή που φαντάζεστε είναι!), πιστεύει –αδίκως και εσφαλμένα- ότι μπορεί να το ξανακάνει και φέτος. Ένα μέτριο τραγούδι, όπως και πολλά άλλα φέτος, που ίσως καταφέρει να δει τελικό, ελπίζοντας ότι δεν θα έχει την τύχη του περσινού κομματιού που ήρθε 1ο …από το τέλος!

——————-

08. Βέλγιο
Ερμηνεία : Iris
Τίτλος : Would you…?
Μουσική-Στίχοι : Jean Bosco Safari, Walter Mannaerts, Nina Sampermans

Ωωωω, τι έκπληξη! Άλλη μια μπαλάντα έχουμε εδώ, αυτή τη φορά από το Βέλγιο το οποίο θεωρεί ότι με αυτό το κομμάτι θα περάσει τελικό… (Γελάει κανένας σας?!?) Ένα γλυκανάλατο τραγούδι, στο οποίο η γλυκύτατη Irisαναρωτιέται αν αυτός με τον οποίο έχει χωρίσει τη σκέφτεται, την αναζητά και γενικά αν θα μπορούσαν να ήταν ξανά μαζί. Αυτοί που έχουν χωρίσει πρόσφατα θα το ακούσουν και πιθανόν να τους αρέσει. Αυτοί πάλι που είναι μια χαρά, εκείνη την ώρα θα συνεχίσουν να τρώνε τα τυχόν μεζεδάκια που θα έχουν φτιάξει…!

——————-

09. Φινλανδία
Ερμηνεία : Pernilla Carlsson
Τίτλος :När jag blundar (όταν κλείνω τα μάτια μου)
Μουσική-Στίχοι : JonasCarlsson

Έτσι για να μην πλήττουμε, σας έχω …μια μπαλάντα και πάλι, αυτή τη φορά όμως στα …σουηδικά! Ακόμη και οι ίδιοι οι Φιλανδοί, δε πίστευαν ότι στέλνουν σουηδικό στίχο, παρόλο που το ψήφισαν! Ταπεινή μου άποψη, το βαριέμαι αφόρητα, σε βαθμό να θεωρώ μαγική την μπαλάντα του Βελγίου! Όμως, όπως λέει και ο τίτλος, (όταν κλείνω τα μάτια μου) θα μπορούσε κάλλιστα, να ακούγεται σε ινστιτούτα ομορφιάς, στα δωμάτια εκείνα που μπαίνεις και ακούς τον ήχο από τα κύματα! Άκρως χαλαρωτικό και ήρεμο κομμάτι, με την ερμηνεύτρια να διαθέτει μια απαλή φωνή, που θα προκριθεί μόνο αν το ψηφίσουν οι επιτροπές. Έξαλλου η Φινλανδία χτυπάει πάντα μια θέση στην …τελευταία δεκάδα, γιατί όχι και τώρα?!

——————-

Αυτά προς το παρόν… Συνέχεια τη Δευτέρα με την σκυτάλη να παίρνουν τα τρία επόμενα τραγούδια από τον α’ ημιτελικό… Καλό Σαββατοκύριακο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here