4/4/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Παρασκευή 30 Μαρτίου και τα βήματά μας μας οδηγούν στο Γκάζι για να παρακολουθήσουμε την εμφάνιση του Alex Kavvadias. Ο κατάξανθος Ελληνοαυστραλός τραγουδιστής, γεννήθηκε στο Σίδνεϋ από Έλληνες γονείς με καταγωγή από την Κέρκυρα. Ήρθε στην Ελλάδα το 1999 και τυχαία ξεκινάει καριέρα ως μοντέλο. Λίγα χρόνια αργότερα, γνωρίζει τον Γιάννη Μασούρα των Matisse και μεταξύ σοβαρού και αστείου του αναφέρει ότι αγαπάει το τραγούδι, αφού από μικρός ασχολείται με τη μουσική. Οι Matisse τον καλούν για δοκιμαστικό και γίνεται ο κεντρικός τους τραγουδιστής με παρουσία στο άλμπουμ “Rock ’n’ Roll Mafia” που κυκλοφόρησε το 2009. Τον Μάρτιο του 2011, ο Alex αποχωρεί από το γκρουπ για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Οι εμφανίσεις του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τον οδηγούν στο KooKoo, όπου τον συναντήσαμε κι εμείς. Μαζί του η Margo Nouvelle στα φωνητικά και τρεις εξαιρετικοί μουσικοί σε ένα σχήμα που ονομάζεται “Alex Kavvadias & Nouvelle”. Ο Κωστής Βήχος στο μπάσο, ο Γιώργος Νάτσης στην κιθάρα και ο Γιώργος Λειβαδάς στα τύμπανα, συνόδευσαν ιδανικά τον Alex στην παράσταση που έδωσε. Πριν την παράσταση, όμως, ο ευγενέστατος και πολύ κεφάτος Alex απάντησε με χαρά σε ερωτήσεις μας, αφού πρώτα με …μάλωσε όταν του αποκάλυψα ότι δεν έτυχε να έχω ακούσει τη συνεργασία του με τον Ψαραντώνη!

Music Corner: Γιατί αποχώρησες από τους Matisse;
Alex Kavvadias: Έρχεται κάποια στιγμή που θέλεις να ακολουθήσεις έναν διαφορετικό δρόμο που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν και οι άλλοι, όταν είσαι σε ένα συγκρότημα. Θέλω να πειραματιστώ με τη μουσική και να δουλέψω με ανθρώπους που εκτιμώ, όπως ο Ψαραντώνης. Γι’ αυτό έφυγα από το γκρουπ.

Music Corner: Και ξεκινάς τη σόλο πορεία σου με τη Margo Nouvelle και τρεις μουσικούς που είναι σταθερά δίπλα σου. Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μια νέα μπάντα;
Alex Kavvadias: Όχι. Είμαι σόλο. Γι’ αυτό έφυγα και από τους Matisse και δε σκοπεύω να μπω πάλι σε ένα συγκρότημα. Αυτό είναι το σχήμα που έχω αυτή τη στιγμή για τα live. Δεν είμαστε γκρουπ. Είναι οι μουσικοί που με συνοδεύουν. Δεν πρόκειται να ξαναμπώ σε μπάντα γιατί όταν είσαι σε ένα γκρουπ υπάρχουν πέντε διαφορετικές απόψεις που είναι δύσκολο να συνδυαστούν και να είσαι καλά με όλους. Γι’ αυτό αποφάσισα να μην ξαναβρεθώ σε μια μπάντα. Θέλω να παίρνω μόνος τις αποφάσεις ανάλογα με το τι μου αρέσει.

Music Corner: Πες μας για τη συνεργασία σου με τον Ψαραντώνη, που ίσως να μη γινόταν αν έμενες στους Matisse. Πώς έγινε αυτό το πάντρεμα ενός ποπ καλλιτέχνη με έναν «παραδοσιακό»;
Alex Kavvadias: Δεν ξέρω αν οι Matisse θα ήθελαν μια τέτοια συνεργασία, ίσως και να ήθελαν. Ο παραγωγός μου, ο Μάνος Σφυράκης, με ρώτησε αν με ενδιέφερε να κάνω κάτι τέτοιο και απάντησα αμέσως θετικά γιατί μου αρέσει πολύ ο Ψαραντώνης ως καλλιτέχνης και γνωρίζω ότι δεν κάνει πολλές συνεργασίες.

Music Corner: Τον γνώριζες από παλιά;
Alex Kavvadias: Ως τραγουδοποιό. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Μόνο τηλεφωνικά έχουμε μιλήσει. Ακόμα και η ηχογράφηση έγινε από μένα στην Αθήνα και από εκείνον στην Κρήτη. Ακόμα και στο clip που έχει γίνει, δεν ξέρω ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει, δεν καταφέραμε να συναντηθούμε. Κάναμε χωριστά τις λήψεις λόγω των «ασύμβατων» προγραμμάτων μας. Είχα πάει στην Κρήτη, αλλά την ημέρα που ο Ψαραντώνης έκανε τα γυρίσματα εγώ έπρεπε να φύγω για κάποιες συναυλίες στο εξωτερικό.

Music Corner: Δισκογραφικά σε τι φάση είσαι;
Alex Kavvadias: Ανήκω ακόμα στο δυναμικό της Sony, όπως και με τους Matisse. Ετοιμάζω νέα τραγούδια, θα ακούσετε τρία απ’ αυτά απόψε, και σιγά σιγά μαζεύω υλικό για ένα άλμπουμ. Τα τραγούδια είναι pop-rock και electro. Και το κομμάτι με τον Ψαραντώνη έχει electro στοιχεία και είναι λίγο “dark”. Όμως τα άλλα κομμάτια θα είναι πιο εμπορικά.

Music Corner: Πότε θα είναι έτοιμο αυτό το άλμπουμ; Μέσα στη χρονιά;
Alex Kavvadias: Λογικά μέσα στη χρονιά. Βασικά όταν θα είμαι ικανοποιημένος από τα κομμάτια. Δε βιάζομαι, δεν βάζω προθεσμίες.

Music Corner: Είσαι «δύσκολος»;
Alex Kavvadias: Πολύ. Και συνήθως βάζω τα κομμάτια να τα ακούνε φίλοι κι όταν μου λένε ότι είναι εξαιρετικό, εγώ επιμένω ότι χρειάζεται κάτι ακόμα. Δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος. Είμαι Παρθένος στο ζώδιο και λένε ότι είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου μου (γέλια). Παρόλο που δεν ασχολούμαι με ζώδια.

Music Corner: Είσαι τελειομανής, όπως πολλοί καλλιτέχνες;
Alex Kavvadias: Είμαι, αλλά επειδή ίσως ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος από κάποιο κομμάτι, θα κυκλοφορήσω τη δουλειά μου και ας κρίνει ο κόσμος.

Music Corner: Στο σημερινό live τι θα ακούσουμε, εκτός από τα τρία νέα σου κομμάτια;
Alex Kavvadias: Τραγούδια που ερμήνευσα με τους Matisse και διασκευές κομματιών του ’80 και του ’90, αλλά με πιο ροκ ήχο. Για παράδειγμα το “Shout” των Tears for Fears, το “Tainted Love” και άλλα. Είναι κομμάτια που χαίρεται το κοινό να ακούει και βλέπω μια τάση να παίζονται παλιά κομμάτια με τον δικό σου τρόπο. Υπάρχει και κόσμος που δεν γνωρίζει όλη τη δισκογραφία σου και θέλει να ακούει και άλλα γνωστά τραγούδια. Να γίνεται συνδυασμός σε ένα live που το χαίρεται το κοινό.

Κάπου εκεί, και με την Ιλεάνα, manager και ξαδέλφη του Alex, να μας «αγριοκοιτάει» που καθυστερούμε τις προετοιμασίες, ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στον Alex που μας υποσχέθηκε ότι επειδή του αρέσει να κυκλοφορεί μέσα στον κόσμο, θα πέρναγε και από το «πόστο» μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε η Margo Nouvelle, πρώην τραγουδίστρια των Domenica και άλλων γκρουπ, με το “Rolling in the Deep” της Adele. Φωνή δουλεμένη με πολύ δυναμική και εξαιρετικές ψηλές συχνότητες, με κορυφαία στιγμή την κορόνα της στο “Confide In Me”. Με πολύ καλή κίνηση και έκφραση στη σκηνή, ένα στοιχείο που μας εντυπωσίασε ήταν η άμεση επαφή της με την κάμερα της φωτογράφου μας, κάθε φορά που «ένιωθε» τον φακό να εστιάζει πάνω της.

Η Margo ερμήνευσε συνολικά επτά κομμάτια μόνη της και στη συνέχεια άφησε τη σκηνή για την είσοδο του Alex υπό τους ήχους του “The Rerurn”, του κομματιού που προέκυψε από τη συνεργασία του Alex με τον Ψαραντώνη, που έπαιξε play-back. Ο Alex επέλεξε για πρώτο κομμάτι το “She Bop” της Cyndi Lauper και συνέχισε με το “I Like”, ενώ αμέσως μετά ερμήνευσε το “Shout” σε πολύ πιο ροκ ήχο, σε σχέση με το original τραγούδι.

Και τη στιγμή που παρακολουθούσαμε τον Alex να χορεύει στη σκηνή, τον βλέπουμε ξαφνικά να ανεβαίνει στην πλάγια μπάρα του μαγαζιού, εκεί που καθόμασταν κι εμείς, με τη Margo δίπλα του και …στέφανα στα κεφάλια τους! Μαζί τραγούδησαν το “To Lose My Life” και στη συνέχεια η Margo επέστρεψε στη σκηνή ενώ ο Alex συνέχισε με το “Transmission”. “Two Hearts” και το πρώτο από τα τρία τραγούδια του Alex, μια ροκ μπαλάντα, που ερμήνευσε επί σκηνής, πλέον, με τον δημιουργό του τραγουδιού Φαίδωνα.

Με τη σημαία της Αυστραλίας να σκεπάζει το σώμα του, ο Alex τραγούδησε το “Rock ’n’ Roll Mafia” των Matisse σε «remix» με το “Rock ’n’ Roll Queen”, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε το πουκάμισο και «τράβηξε» στη σκηνή τη Λίλη, μια ακροάτρια που επέλεξε το live του Alex για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Μαζί της είπε το “Today” και συνέχισε με “Only You” και “You Spin Me Round”. Αφού κάλεσε στη σκηνή αρκετούς ακόμα παρευρισκόμενους διοργανώνοντας έναν «διαγωνισμό», τραγούδησε το “Vogue” και το “Freak”.

Κάπως έτσι τελείωσε το πρόγραμμα του Alex, που για το encore είχε επιλέξει ένα medley των “Tainted Love”, “Today”, “I Like” και ενός ακόμα νέου τραγουδιού. Με το κοινό να επευφημεί τον καλλιτέχνη, ο Alex ερμήνευσε a capella το “Today” με το κοινό να τραγουδά μαζί του και τον γράφοντα να χτυπάει με τα χέρια τη …μπάρα αντί για τα τύμπανα. Πάλι είχα ξεχάσει τις μπαγκέτες μου!!!

Ο Alex έδωσε ένα πραγματικό show. Τα μισά τουλάχιστον τραγούδια, τα ερμήνευσε από διαφορετικό σημείο του χώρου, συνήθως μέσα στις αγκαλιές των θαυμαστών του, ενώ η ενέργειά του ήταν αξιοθαύμαστη. Ακόμα και μετά από ένα τόσο κουραστικό πρόγραμμα, ο Alex δεν έδειξε κανένα σημάδι κούρασης. Το κέφι του, μάλιστα, ήταν περισσότερο μετά το τέλος του live, όταν με εμφανή χαρά μίλησε με όσους τον πλησίασαν για τα «συγχαρητήρια».

Η εμφάνιση του Alex ήταν εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα και δίκαια θα χαρακτηρίσουμε τον καλλιτέχνη όχι απλά έναν πολύ καλό τραγουδιστή, αλλά έναν ολοκληρωμένο showman!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here